Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Antti Rinne voitti - hallitusneuvotteluissa loistava tulos

  • Maan uusi johtokaksikko
    Maan uusi johtokaksikko

Minihallitusneuvottelut saatiin päätökseen vähän ennen kuutta tänään torstaina. Sisältöön olen enemmän kuin tyytyväinen. Alexander Stubbin ensimmäinen hallitus aloittaa erinomaisella ohjelmalla, jonka nimi on "Suomi uuteen nousuun".  Ohjelma on erityisen ilahduttava sosialidemokraattisesta näkökulmasta.

Olin toivonut noin 500 miljoonan euron kasvupakettia. No, 1,1 miljardia sieltä sitten tuli. Pakettiin kuuluu 340 miljoonaa euroa elvyttäviä investointeja - Länsimetron jatke ja Pisararata - sekä windfall-veron peruutus ja muita veronalennuksia. Lisäksi pakettiin sisältyvät  tuloveron alennukset kohdistetaan pieni- ja keskituloisiin, kuten olin sosialidemokraattina toivonutkin. Tuloerot ovat jo kasvaneet ihan tarpeeksi.

Oppivelvollisuusikä nousee vuodella, kuten oli toivottukin. Tästä päätettiin jo kevään kehysriihessä, mutta oli tiedossa että kokoomuksen koulutuspoliitikot ovat vaatineet oppivelvollisuuden säilyttämistä entisellään. Etunenässä tässä on ollut sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, kokoomuslainen Raija Vahasalo.

Lisäksi aiemmin sovittu metropolihallitus toteutuu sovitun kaltaisena, vaikka kokoomuksen Outi Mäkelä oli väläyttänyt sen peruuttamista. Pidin metropolihallinnon peruuttamista aitona uhkana, sillä Mäkelä toimi uuden pääministeri Stubbin kampanjapäällikkönä ja on hänelle läheinen.

 

Haluan vilpittömästi onnitella valtiovarainministeri Antti Rinnettä loistavasta suorituksesta. Ja uudelle pääministerille Alexander Stubbille toivotan onnea ja kestävyyttä vaativaan tehtäväänsä. Stubbin vähäisestä neuvottelukokemuksesta on puhuttu, mutta napit kestivät hänen takissaan neuvottelujen loppuunviemiseen. Hyvä hallitus saatiin.

 

Lisää politiikkaa osoitteessa www.anttikoskela.fi

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (115 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Nyt kun sote-solmu saataisiin vielä aukaistua, niin hallituskausi 2011-2015 muodostuu paremmaksi kuin vielä viikko sitten olisi uskaltanut edes unelmoida.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Onpa vähän lapsellista omakehu tekstiä.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Miksi noin hapan? Enhän kehu itseäni, vaan neuvottelijoita. Lisäksi ohjelma on hyvä koko Suomelle - ei vain demareille

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Blogimme ovat kovin erilaisia. En puhu omassa blogissa voittajista,
vaan yhteisestä ohjelmasta ja Suomesta.
http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170643-suom...

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela Vastaus kommenttiin #8

Blogisi on hyvä. Ohjelma on hyvä Suomelle. Kiitän silti neuvottelijoita, jotka saivat sen aikaan - muitakin kuin demareita. Kukaan ei kriisiyttänyt neuvotteluita, vaan kaikki ymmärsivät yhteisen hyvän tärkeyden.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #11

No niin, piti vähän vanhempana opastaa..:D

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Itse en kuhu ketään; en edes vanhaa tuttua. Sen verran ovat jalat tukevasti maassa ja hurmokset tiessään.

No, eipä silti; kukas kehujani kaipaisikaan ;)

Juhani Kahela

Olipa hyvä kommentti. Täytyyhän sitä nuoleskella, jos aikoo ehdokkaaksi. Stubb-Rinne meno on samaa hölmöilyä ja osaamattomuutta kuin Katainen-Urpilainen harrasti. Katsopa vaikka seuraavia oleellisia ja oikeita mittareita vuoden kuluttua. 1) Valtion velka per kapita. Velka jää perintönä lapsillemme. 2) Yksityissektorin työllisten määrä alenee. Ei ensimmäistäkään kiihoketta yrittäjille investoida Suomeen. Verotaulukoiden ei-tasapuolinen muuttaminen osoitta, että tulokselline työnteko ja yrittäminen eivät kannata. Sen seurauksena työpaikat häviävät ja siirtyvät pois Suomesta. 3) Kuilu parhaisiin vientivuosiin ei kutistu. Maamme kustannuksellinen kilpailukyky ei parane.

Ad hoc testi. Katsopa vaatteitasi. Kuinka moni niistä on valmistettu Suomessa. Veikkaan nolla. Luulisi, että vasemmistolainen ei suostu käyttämään riistotyövoimalla valmistettuja tuontivaatteita vaan sitkeästi vaatii ja käytttää suomalaista työtä. Sehän on niin edullista ja kilpailukykyistä. Jos ei löydy valmiina, niin ainahan voi käyttää ompelijoita ja vaattureita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tälläkö tasapainotetaan budjetti eikä enää tarvitse ottaa velkaa 8 mrd joka vuosi. Miten tuo työllisyys, palkataanko valtiolle 500 000 uutta veroja maksavaa työntekijää?

Käyttäjän TimoNyman kuva
Timo Nyman

ONKO SYYTÄ ONNITELLA?
Jos menot kasvavat ja tulot pienenevät, ei lopputulos kyllä vielä voi kovin hirmuisesti parantua. Muutos on sitten tapahtunut parempaan suuntaan kun eletään edes kädestä suuhun. Sittenhän voidaan taas onnitella lisää!

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Ei valtiontalous toimi noin. Tällä ratkaisulla tulot kasvavat huomattavasti pitkällä aikavälillä. Pienet hetkelliset lisämenot eivät valtion kokonaistilanteen kannalta tunnu missään. Valtion ei muutenkaan edes kuulu "elää kädestä suuhun", vaan hallittu velkaantuminen kuuluu oikein suhdannepolitiikkaan nykyisessä rahoitusjärjestelmässä. Kädestä suuhun elävä valtio ei normaaliloissa voisi ikinä saavuttaa kunnollista kestävää kasvua nykymaailmassa.

Jukka Laine

8 Vuodessa on velkaelvytetty 50 miljardia.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #15

Alijäämän kautta velkaantumisella ei ole mitään tekemistä elvytyksen kanssa.

Jos ymmärtää hiukan talouden toimintaa niin luulisi ymmärtävän, että toteutetunlainen elvytys luo talouskasvua. Osa päätöksistä myös hyvin selkeästi pidemmälle aikavälille. Ei se välttämättä toki näy kasvutilastoissa muuten kuin hitaampana laskukehityksenä jos kokonaistilanne huononee. Eikä tässä pelkkään kasvuun olla luotettu jos päätöksentekoa on oikeasti seurannut. On jo tehty todella isoja leikkauksia ja muitakin merkittäviä päätöksiä, joilla velkaantuminen on jo käytännössä pysäytetty tai siis vuoteen 2018 mennessä) vaikkei merkittävää kasvua tulisikaan. Nykyinen velkaantumistahtikin on sen verran hillitty, että missään hälyttävässä tilanteessa ei sen kannalta olla. Kriittistä vain on saada kasvua pidemmällä aikavälillä kestävyysvajeen voittamiseksi. Kestävyysvaje ei kuitenkaan vielä ole "leikkausmielessä" ajankohtainen asia.

Jukka Laine Vastaus kommenttiin #27

Toivottavasti luottoluokittajat ovat samaa mieltä. Hyvää se että yritetään, huonoa on se ettei työllistymisen ja yrittämisen esteisiin puututa aidosti. Ne rakenteet, rakenteet...2008 olisi jo pitänyt aloittaa, nyt velkaaantuminen/elvytys on mennyt syömiseen.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela Vastaus kommenttiin #31

Nyt kun aloitit niin kerro toki mitkä mielestäsi ovat työllistymisen ja yrittämisen aidot esteet?

Jukka Laine Vastaus kommenttiin #34

Ne ovat kai aika vanhoja juttuja. Joustamaton ja liian passivoiva sosiaaliturva, byrokratia, työn korkeat sivukulut, ALV veroraja liian matalalla pienyrittäjille, jne. Työpaikat syntyvät kai enimmäkseen matalapalkkaaloille. Suuret yritykset saavat verohelpotuksia, kuten kasvoton ulkomainen pääoma, verrattuna kotimaiseen pienyrittäjään. Työllistämisen kynnys on liian korkealla. Pitäisi ottaa Saksasta mallia ja tehdä enemmän vähemmällä. Kannattaa kysyä asiantuntijoilta ( ei sak).

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #40

Tarjolla oleviin töihin riittää hakijoita, joten työttömyyttä ei vähennetä työttömiä aktivoimalla ja motivoimalla.
Suurin syy työttömyyteen on kai työajan pituus joka ei ole vähentynyt suhteessa tuottavuuteen.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela Vastaus kommenttiin #40

Tuolla logiikalla kaikkien Afrikan maiden pitäisi olla menestystarinoita. Niissä ei ole sen kummemmin sosiaaliturvaa kuin työn sivukulujakaan.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #31

Rakenteiden osalta kyllä vaaditaan toimia, ja sote- ja kuntauudistuksen olisi pitänyt saada valmiiksi jo aikoja sitten. Sen epäonnistumisesta tosin käy kiittäminen lähinnä Kokoomuksen yksityistämisvimmaa, jota on pitänyt ajaa eteenpäin aina ties millä keinoin.

Luottoluokittajat ovat muuten tällä hetkellä huolissaan nimenomaan pitkän aikavälin kasvusta. Ovat tyytyväisiä nyt tehtyihin sopeutuksiin, kunhan saadaan kasvua pitkällä aikavälillä ja rakenneuudistukset eteenpäin. Muutenkaan luottoluokitus ei todellakaan suoraan määrää korkotasoa.

Osa työllistymisen ja yrittäjyyden väitetyistä esteistä on kyllä keksittyjä tai niihin ei muuten voida puuttua yleensä esitetetyillä keinoilla (esim. yleissitovuudesta luopuminen käytännössä johtaisi ostovoiman romahtamisen kautta sisämarkkinoiden täydelliseen romahdukseen), mutta sikäli kun ongelmia on niin ne täytyisi ehdottomasti etsiä ja korjata. Etenkin ne lukuisat suhteellisen pienet ongelmat, joiden korjaaminen olisi helppoa.

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #38

Ja taas yrittää poliitikon alku hämätä tai sitten ei vaan ymmärrä tosiasioita,talouden lainalaisuuksia...

Yleissitovuuden purkaminen ei aiheuttaisi "ostovoiman romahtamisen kautta sisämarkkinoiden romahdusta" jollei ay-liikkeellä olisi kartellin asemaa.

Kartellin avulla ay-liike voi nostaa palkkoja miten vain haluaa. Palkat eivät näin ollen perustu tuottavuuteen eli eivät muodostu markkinaehtoisesti ja tämä häiriinnyttää taloutta; nostaa hintoja, heikentää kulutusvoimaa ja aiheuttaa työttömyyttä.

Kartellin seurauksena on insider-outsider-ilmiö, jossa on työntekijöiden sisäpiiri muhkeine palkkoineen ja huono-osaiset työttömät(vähän koulutetut ja matalamman tuottavuuden omaavat) jäävät ulkopuolelle nuolemaan näppejään työllistymisen kynnyksen ollessa liian iso sisäpiirin tehtailemien keinotekoisten korkeiden palkkojen takia.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela Vastaus kommenttiin #27

Juuri näin. Alijäämä ei ole sama kuin elvytys.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tällä ratkaisulla tulot kasvavat huomattavasti pitkällä aikavälillä."

Tämähän on pelkkää mielikuvaa ja toiveita kuten Urpilaisen toivomus kolme vuotta sitten että talouskasvu hoitaa Suomen ongelmat. Perustele näkemyksesi olisi toivottavaa, mutta sitä emme tule näkemään?

Anna-Leena Nieminen

Vastaus kommenttiin nro 12.

Hallittu velkantuminen? Onko syömävelka hallittua, jota hallitus ottaa koko ajan lisää?

Ja niinpä niin, velkaantuminen liittyy rahoitusjärjestelmään eli valtio on epäpyhässä liitossa pankki- ja rahajärjestelmän kanssa.

Valtion edustajat eli poliittinen valtaeliitti hyötyy keinotekoisesta, löysästä rahoituspoliitikasta, jonka avulla se voi kasvattaa sosiaalivaltiota vapaan yhteiskunnan kustannuksella.

Toisinsanoen vastuuttomat, omaa etuuaan muiden kustannuksella tavoittelevat poliitikot voivat lupailla kansalaisille vaikka kuun taivaalta salakavalan verotuksen, piiloverotuksen avulla, siirtäen katteettomien lupaustensa kustannukset tuleville sukupolville.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Huomautan että vuosien 2014-2018 menokehyksissä pysyttiin. Päätökset tehtiin niin, ettei keskipitkän aikavälin velkaantuminen kasva. Vastuullisuutta pitää olla ja hyvä kun sitä oli.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Kannattaa tosiaan muistaa, että ilman Rinnettä mitään kasvupakettia tms. ei olisi tullut ollenkaan. Tässä tapauksesa Rinnettä saa kiittää niin toimeentulotuen varassa elävä kuin rikas yrittäjäkin. Kasvu hyödyttää kaikkia, erityisesti kestävästi toteutettuna.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Riippuu mitä kasvatetaan. Kaatopaikkakuormiako?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Mistäs veroja/maksuja ne nostivat ?
Taittaa pientuloiset jäädä silti maksajan asemaan...

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Rinne oli koko hallituskonseptin ratkaisuhenkilö käytännönläheisenä ja luovana ammattilaisena. Nostan hattua ! Vääntö on ollut kova, mutta pitkälle Rinteen suuntaviivoja noudattava. Onneksi Stubb osasi olla reilu.
Rinteeltä voisin ostaa auton.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Nyt kun Rinne vielä neuvottelee hallituksessa nyt keväällä demareiden puolueohjelmaan otetun vesiliikenne kehittämisen aloittamisen vastapainoksi raideliikenteen kehittämiselle niin aletaan lähestyä vunna 2011 asetettuja EU liikennestrategisia tavoitteita joissa edellytetään kuorma auto liikenteen volyymien siirtoa raide ja vesiliikenteeseen.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Totta. Olin unohtanut tuon vesiliikenteen mutta noinhan se tosiaan oli.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Outo vaalipaketti jos viisi puoluetta voi olla siihen tyytyväinen :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Todellinen vaalipaketti ja vielä velkarahalla!

Maksatte sitten seuraavien vaalien jälkeen! Onneksi en asu Suomessa, vaan asun täälä SDP:n paratiisissa Ruotsissa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pääkaupunkiseudun ja Tampereen hankkeisiin satsataan. Muualla nuollaan näppejä. Ei tosin yllätä mitenkään.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Niin. Eihän esim. yritysten edustuskulujen verovähennyksen palauttaminen auta mm. Lappia mitenkään? :)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Enemmän kai se pääkaupunkiseudulla majaansa pitävien firmojen lystinpitotasetta auttaa.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela Vastaus kommenttiin #33

Toki myös sitä. Uuteen nousuun :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Pääkaupunkiseudun ja Tampereen hankkeisiin satsataan."

Eivät nämäkään satsaukset juuri suomalaisten työllisyyttä lisää ja toteutuessaan tuottavat vain lisää kustannuksia veronmaksajille. Mikä ihme estää ajattelemasta kokonaisvaltaisesti suomalaisten etua vai onko se tämä eurotabu?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vahvistetaan kestämätöntä keskittämistä kasvukeskuksiin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Taitaa raideliikenne ym. rakennusprojektit työllistää pikemminkin virolaisia ja puolalaisia kuin suomalaisia työttömiä.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Jos kaikki rakennusmiehet ovat Virosta ja Puolasta, niin miksi suomalaisten rakennusmiesten työllisyysaste on 80%? :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Koskela taitaa olla estejuoksijoiden sukua, nopea bluffi asiayhteyden muuttamisessa käänteiseksi saa vastauksen näyttämään järkevältä. Mikä on suomalaisten työllisyysaste nykyään olisi tärkeämpi kysymys ja miten tämä tulee näillä eväillä muuttumaan?

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela Vastaus kommenttiin #30

Jarmo Makkonen: toistan kysymyksen. Jos kaikki rakentajat ovat Virosta, eikö silloin suomalaisten rakentajien työllisyys pitäisi olla nolla prosenttia? Vai McDonaldsillako he ovat työssä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

"Jarmo Makkonen: toistan kysymyksen. Jos kaikki rakentajat ovat Virosta,.."

No ei kaikki rakentajat Suomessa ole Virosta, Puolastakin tulee paljon ydinrakentajia mikä on tunnettua jo Olkiluoto III:n työmaalla ainakin viivästymisestä päätellen, kahden euron tuntipalkalla ei ihmeitä tehdä. Suomalaisista rakennusmiehistä moni on samaan aikaan kortistossa sosiaaliturvan varassa ja tämä on kaikkea muuta kuin kestävää kehitystä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #55

Se on kyllä kiinnostavaa, kuinka tämä oman pitäjän savotta onnistutaan aina pistämään puolalaisten duunarien syyksi, vaikka vastuu kuuluu täydellisesti sille ranskalaiselle taholle. Mutta kai se on työmiestä helpompi syytellä kuin pomoa.

Sama jauhaminen kahden euron tuntipalkoista jatkuu sekin alituiseen. Kumma kyllä parhaina vuosina 40 prosenttia kunnan verotuloista tuli näiltä samaisilta työmiehiltä, mikä viittaa siihen että harmaa talous oli paremmin aisoissa kuin keskiverto suomalaisella raksalla, ja kahden euron tuntipalkat eivät kyllä olleet mikään normi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #83

Neljään kuukauteen ei tartte veroja maksaa. Esim. Lemminkäisellä, joka on Tampereen tasamaatunnelin pääurakoitsija, on Virossa rekisteröity yhtiö, joten on helppoa kierrättää työläisiä neljän kuukauden pätkissä.
Taitaa eduskuntatalonkin remonttimiehet tulla sieltä.
Keskiverto suomalaisella raksallakin suuri osa duunareista on muilta mailta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Selvittäisit miten suuri osa siitä 80% on palkallisessa kokopäivätyössä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tuohon prosenttilukuun on laskettu mukaan kaikki työllistämistoimenpiteiden alaiset ja kaiketi nollasopimuksella olevat tai muuten tilapäistyöllistetyt.
20% on aika suuri työttömyysprosentti.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Suurin, ehdottomasti suurin ongelma on ilmasto-ja ympäristösitoumusten HINTA.

Vaikka hallitus, kiitos siitä, luopuu järjettömästä Windfall -verosta se aikoo sellvittää veron tuoton korvaamista ympäristö- tai kulutusverolla!! Kovin usein tällainen "aikomus" myös toteutetaan. Ainakin jos se on Vihreistä kiinni.

Ohjelmassa kerrotaan: "Suomi edistää kunnianhimoista ja oikeudenmukaista kansainvälistä ilmastosopimusta, jolla ilmaston lämpeneminen rajoitetaan alle kahteen asteeseen".
PTT juuri toi julki tuoreen raporttinsa ENERGIA- JA ILMASTOPOLITIIKAN AIHEUTTAMA KUSTANNUSPAINE TEOLLISUUDELLE JA KOTITALOUKSILLE. Se kannattaa lukea. Vain yksi lainaus tuosta raportista: "Energia- ja ilmastopolitiikka aiheuttaa teollisuudelle 900 – 2 100 miljoonan euron ja kaupan alalle 180 – 600 miljoonan euron vuotuisen kustannuspaineen." Ei todellakaan kuulosta hyvältä työntekijöille eikä teollisuudelle!

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

On tuossa uhkansakin, mutta pidän silti windfall-veron poistoa hyvänä. Pahimmat uhkakuvat saataneen torjuttua, sillä vihreät varmaan lähtevät hallituksesta kun Fennovoima tulee pöytään.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Onkohan tuo PTT raportti samaa tasoa mitä Teollisuuden rikkidirektiivikustannukset. Aluksi (2008-2012 )ilmoitettiin kustannuksiksi jopa 1,2 miljardia /vuosi. Lopulta sen jälkeen kun laiva investointien tukipäätökset ja kuorma auto liikenteen tukeminen ,oli saatu tehtyä niin ilmestyi ensimmäinen tieteellinen tutkimus jossa kustannukset ovat joko tasoa entiset( sisävesiliikenne alueelta suorakuljetukset laivoilla eurooppaan - tai sitten muitten suurempien laivojen jatkuvat kustannukset luokkaa 15 miljoonaa euroa /vuosi kun valtion tukemat investoinnit laivoihin ovat tehdyt (vv 2013-2025 yhteensä noin 450 miljoonaa euroa ).

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Vaikea sanoa, mutta yleensä Suomessa voi onneksi luottaa raportteihin. Edes nämä kaikkein "värikkäimmät" eli EK ja SAK eivät kirjoita soopaa, vaan ennemminkin linssien läpi menevää todellisuutta. Sama pätee PTT:hen.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Nyt ohjelmasta paljastui vielä yksi herkku. Alkoholilain kokonaisuudistus peruutetaan.

Jouni Nordman

No, onnekis olkoon Demareille, teille on valittu viisasa johtaja, joka tajusi akkalaumanne tunne pohjalla tehdyn yritysten edustuskulujen olevan tunnepohjalta tehty päätös, jossa kannatti työlisuuden takia palata järjen parin toimimaan. Toivottavasti muitakin työlisyyttä helpottavia päätöksiä saadan aikaseksi, josta vois ensimäisenä olla yritysten ALV rajan nostamine kunnolla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä on pelkkää tyhjänjauhamista niin pitkään kun ei esitetä miten työllisyys saadaan nousuun ja velaksi eläminen lopetetaan.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Juurihan keinoja on esitetty tuutin täydeltä, siis tuohon ensin mainittuun. Mitä muita keinoja vielä olisit toivonut?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näiden toimenpiteiden vaikuttavuus on riittämätön eikä vienti lähde vetämään koska kustannustaso Suomessa pysyy liian korkeana ja euron korkea arvo näivettää loputkin Suomessa toimivat yritykset. Tämä minineuvotteluiden tulos jää nyt nähtäväksi mutta suunta on ollut selvä jo vuosia eikä mininäpertelyllä korjaannu.

Anna-Leena Nieminen

Änkyräsosialisti voitti samppanjasosialistin
Kokoomuslaiset Stubb-hurmastaan silti tuskin heräsi
Yhteiskunta hävisi
YK:n ja EU:n määräyksiin kaatuu
Velkaan hukkuu
Moraalittomuuteen romahtaa
Omaisuuden ryöstö paheni
Lapsien anastaminen vanhemmiltaan laajeni
Työttömien kyykytykset syveni
Nyt tarvitaan lääkettä väkevää kunnon tujaus, moraalin vallankumous

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miten luulet moraalin muuttuvan?

Anna-Leena Nieminen

Murtamalla myyttejä,

- demokratian myytti
- marxilainen myytti
- kollektiivisen turvallisuuden myytti
- valtion myytti

paljastamalla valheita ja tunnustamalla tosiasioita esimerkiksi

hylkäämällä poliitikkojen ja sosialistien syytökset ahneudesta yms. tuottajia kohtaan tuottajien ottaessa moraalisesti ylemmän asenteen ei tuottavia(valtion ja kuntien työntekijät ja valtiolta etuuksia saavat) kohtaan ja poliittisen luokan sinnikästä paljastamista ja tuomitsemista tuottamattomien joukolle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #96

Näitäkin on murrettu ainakin toista sata vuotta. Tosin en oikein tiedä mitä niillä tarkoitat.
Valheet on paljastettu yhä uudelleen.
Koko ajanhan politiikkoja tuomitaan.
Millä perusteella pidät valtion ja kuntien työntekijöitä tuottamattomina?

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #98

Poliitikkoja tuomitaan lähinnä vain tekemiensä virheiden perusteella. Heidät pitää tuomita jo lähtökohtaisesti eli heidän olemassaolonsa.

Valtion ja kuntien työntekijät ovat tuottamattomia koska heidän palkkansa maksetaan veroista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #100

Valtiolla on vielä tuottaviakin yrityksiä. Mitä enemmän valtoiolla on rahaa tuottavaa toimintaa, sitä vähemmän veroja tarvitaan.
Suuri osa kunnan työntekijöistä tuottavat tärkeitä palveluita.
Sinähän se marxisti olet jos et laske tuottavaksi työksi palvelut.
Onko rahan siirtely ja futuuurien ja velkakirjojen myynti edes takaisin tuottavaa työtä?

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #102

"Tärkeät palvelut" voidaan ja ne ehdottomasti pitäisi tuottaa vain vapaaehtoisuuteen perustuen eli yksityisesti.

Verot joihin nuo "tärkeät palvelut" nykyisin perustuvat ovat moraalitonta pakkovaltaa.

Vaikka ei käyttäisi "tärkeitä palveluita", joutuu niistä maksamaan ja valinnanvaraa ei ole.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #104

Hyväntekeväisyyteen ja muuhun vapaehtoisuuteen perustuven olisi tarvittavien palveluiden saatavuus sattumanvaraista.
Niinpä, maksan yleveroakin vaikka ei ole telkkaria. Sillä rahalla pääsisin aika moneen konserttiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Toivorikkaus on hyvä asia.
9 kk:n kuluttua katsotaan sitten, mitä syntyi ja missä kunnossa maa on: BKT, velka, työttömyys, kauppatase, talouden kasvuprosentti, tuotannon määrä ja eurokriisin ja EU:n tila.

On valitettavaa, että jopa VM levittää pessimismiä laskemalla kasvuennusteensa 0,2%:iin. Kaikkein ikävimpiä olivat mm. Dansken ja Nordean negatiivisen kasvun luvut. Suomen Pankkikin liittyi nollakerhoon.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju on valtiontaloudelle yksi haitallisimmista henkilöistä tällä hetkellä.

Hän yrittää puhua Suomen luottoluokitusta tahallaan alaspäin, jotta olisi pakko tehdä kipeitä leikkauspäätöksiä.

Ei uskoisi edes todeksi, ellen tietäisi että se on.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kun nyt päästiin itsensäkehumiseen niin jatketaan sillä linjalla:

Kiitän hallitusta kasvu-ja työllisyyspaketin koon kasvattamisesta. Sitähän me vaadimme kehyskeskustelussa ja hallitus otti onkeensa perussuomalaisten vaatimuksesta.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Kiitos. Molemmissa päähallituspuolueissa johto vaihtui investointimyönteisempään suuntaan. Hyvä näin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mie ihailen koneistoa. Eihän demariksi julistautunut voi muuta kuin hurrata Rinteen saavutuksiksia.

Onnea teille demareille.

EDIT: Ei ole mahdollista demareille tai kokkareille että olisi neuvottetlut pitkintenyyt.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Kai sinäkin myönnät Rinteen saavutusten hienouden, vaikka et niitä tietenkään ei-demarina hehkuta? Ei demareille ole tullut näin hyvää neuvottelutulosta pariin vuoteen. Kehysriihet 2013 ja 2014 sekä rakenneriihi 2013 olivat aika kokoomuskärki edellä juostuja.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Mitäs hienoutta on edistää kallista liikennehanketta, joka on päin seiniä valmisteltu ja korvattavissa halvemmin vaihtoehdoin?
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen
http://rautatiematkustajat.fi/
https://www.facebook.com/pages/Rautatiematkustajat...
https://www.facebook.com/groups/108232592543581/

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä varten demarit ovat luopuneet kaikesta kapitalismikriittisyydestä jota vielä oli Sorsan kaudella?
Mihin sitä taloudellista kasvua tarvitaan muuhun kuin kestämättömän hazarditalouden ylläpitoon?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"En tiedä, ehkä hallitus voi määrätä omat virastonsa joustamaan itse laatimistaan hankearviointiohjeista, mutta olisihan nämä poikkeamat rehellistä kertoa myös kansalle. Selostus voisi mennä jotenkin näin (kapulakielestä suomennettuna): ”Kuulkaas nyt, Kivenlahden metro oli meidän priorisointilistalla jossakin kärkikymmenikön ulkopuolella, sen rakentamista puoltavat selvitykset ovat puutteellisia eikä Espoolla ole fyrkkaa edes kouluihinsa mutta me rakennamme sen silti. Sekään ei vaikuta, että maailmalta ei taida löytyä yhtä sekavasti suunniteltua ja alkuperäisiin tavoitteisiinsa nähden epäonnistunutta ja ylimitoitettua rakennushanketta kuin Helsingin ja Espoon yhteinen metro.”"
https://helsinginmetro.wordpress.com/2014/06/20/st...

Terveisin Kalevi Kämäräinen
http://rautatiematkustajat.fi/
https://www.facebook.com/pages/Rautatiematkustajat...
https://www.facebook.com/groups/108232592543581/

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

1,1 miljardia lisää velkaa! Kyllä on kivinen tie jälkeläisillämme!

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Tämä lisävelkaantuminen tässä paketissa oli kaikkein hauskinta. Kun oppositio vaati esim. lapsilisäleikkausten perumista, niin se oli täysin mahdotonta koska "se olisi lisännyt valtion velkaantumista" - siis aivan hirveää populismia oppositiolta (ja vasemmistoliitolta, joka jätti hallituksen). Luottoluokittajat olisivat syöneet Suomen välittömästi.

Nyt tuo leikkaus suurelta osin peruttiin (antamalla 70 miljonan verohelpotukset lapsiperheille) ja samalla lisättiin muutenkin velkaantumista.
Mutta täytyy kyllä ihailla Kokoomuksen ja SDP:n pelisilmää. Ensin tehdään huonoja ja epäsuosittuja päätöksiä valtiontalouden pelastamisen nimissä ja haukutaan oppositio vastuuttomaksi kun se näitä päätöksiä kritisoi. Sen jälkeen sitten käytännössä perutaan päätökset - jälleen kerran valtiontalouden pelastamiseksi...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Maailman yhteenlasketut vellat on kymmenkertaiset varoihin nähden. Eihän niitä kukaan pysty maksamaan.

Jukka Mäkinen

Antti Rinne ansaitsi itselleen verkkosukat. Sen verran ämmämäistä toimintaa hallitusneuvotteluissa.

Pakkoruotsituksen aikaistaminen koko maassa!! Suomalaisuus ja suomalaiset myytiin pakkoruotsituksen orjuuteen.
Hyvää Suomen lipun juhlaa juhannukseksi, pettureillekin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onko vastuuttoman velkaantumisen kiihdyttäminen ilman mitään rakenteellisia uudistuksia SDP:n mittapuiden mukaan " loistava voitto " maassa, jonka elintaso syöksyy alas talouden selkärangan yksityisen tuotannon ja teollisuuden kadotessa maastamme yhä kiihtyvämmällä vauhdilla.

Todellakin loistava voitto: Julkisen sektorin osuus alkaa olla jo 60 % / BKT, verotus maailman korkeinta ja työttömien ja vajaatyöllistettyjen määrä suurempi kuin koskaan Suomen historiassa. Valtio ja kunnat velkaantuvat n. 10 miljardin verran / vuosi ja nyt velanottoa päätettiin yllättäen lisätä yli miljardin verran ennen v. 2015 vaaleja.

Loistava voitto, siis nostakaamme SDP:n malja skumppaa tänäkin juhannuksena vielä kerran parhaassa AAA-luokassa menosta nauttien.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Varmasti olisit itse ministerinä hoitanut asiat paremmin? Suomen ongelmat eivät johdu hallituksesta, vaan kansainvälisestä talouskriisistä ja Suomen teollisuuden rakennemuutoksesta.

Jos jotakuta haluat velkaantumisesta syyttää, syytä Nokian ja metsäjättien entisiä johtoja, jotka muutamalla päätöksellä mokasivat 10mrd euroa bruttokansantuotteesta pois.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ai että teollisuuden johto se mokasi Suomen talouden ja viennin aallonpohjaan.

Olisiko mitään vaikutusta sillä, että suomalaisten palkkakustannukset ja julkinen sektori ovat lihoneet yli kolminkertaisesti verraten esim. sakasalaisiin verraten vain 2000-luvulla ?

Suomen ongelmat aiheutuvat pääsääntöisesti eurovaluuttaan sopeutumattomuudesta ja kulutusjuhlista ennen aikojaan ja SDP:n mallin mukaan mahdollisimman pitkälti tulevien veronmaksajien kukkaroista.

2000-luvun kulutusjuhliin ei Suomessa ollut todellisia pontimia, joka saatiin varsin karvaasti kokea jo v. 2009, mutta valtiovarainministeri Urpilaiselle ongelman muodostumisen todellisuus paljastui vasta v. 2013. Kokoomushan ei ole vieläkään sisäistänyt problematiikan syvintä olemusta, joten SDP on sinänsä ollut jo rehellisempi tyhmälle kansallemme.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Jos nyt erityisesti Pisara-rataa ja Länsimetroa kriittisesti katsoo, Rinnekin tuntuu olevan niitä miehiä, joiden mukaan rahaa tulee taikaseinästä. Ja se ei ole oikein hyvä asenne.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

ulf fallenius

Elvytyspaketti Virolaisille ja Koskinen on tyytyväinen.Suomen työttömyys sen kuin lisääntyy koska suomalaiset eivät pahemmin osallistu mainittuihin projekteihin.Metropoolihanke turha yhdistäkää Suomi Baltian maihin koska sieltä se halpatyövoima tulee ja lepuutetaan suomalaiset työttömyyskorttistoissa .Tosin velat kaikesta jää yleensä meidän maksettavaksi.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Jos kaikki rakennusmiehet tulevat Virosta, miten on mahdollista että 80% suomalaisista rakennusmiehistä on työssä? McDonaldsissako he ovat töissä?

Vai olisiko sittenkin niin, että "kaikki tulevat Virosta" on olkiukkopelottelua? Aina ei pidä uskoa kaikkea mitä kuulee.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tietenkään kaikki rakennusmiehet eivät tule Virosta, mutta täällä Tampereella olen kulkenut lukuisten rakennustyömaiden ohi suomea kuulematta. Minä luotan korviini ja silmiini, vaikka en tietenkään yksittäisten esimerkkien perusteella yleistä kaikkia koskevaksi.
Moni nuori rakennustyöläinen päivystää nollasopimuksella, saa ailloin tällöin jotain lisäkeikkaa kun lisätyövoimaa tarvitaan.
Tämä on tosiasia jota ei voi kuitata linnunpelättimeksi (strawman)
Ammattiyhdistyskonkarina luulisi Rinteen tarttuvan tähän kestämättömyyteen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Rakennusliitto: Suomessa jo yli 10 000 työtöntä rakentajaa
Rakentajien työttömyys on noussut viime vuoden syksystä lähtien kohisten ja sama tahti jatkuu edelleen. Suomessa on jo yli 10 000 rakentajaa työttömänä eikä työttömyyden kasvu ota hidastuakseen.

Rakennusalan työttömyys kasvaa nopeasti. Alan työttömyyskassaan on tullut tammikuun ensimmäisen viikon aikana noin 1050 uutta hakemusta. Rakennusalan työttömyyskassan puheenjohtaja Matti Harjuniemi arvioi, että tällä vauhdilla alan työttömyys nousee talven aikana 23 prosenttiin.

Harjumäen mukaan työttömyyden lisääntymiseen vaikuttaa ennen muuta se, että asuntorakentaminen on jäissä.

– Tuettua vuokra-asuntotuotantoa ei ole nyt nimeksikään, sillä päättäjät eivät ole suostuneet mukauttamaan sen ehtoja nykyaikaa vastaaviksi. Toisaalta kovan rahan tuotantokaan ei vedä nyt toivotulla tavalla, sanoo myös Rakennusliiton puheenjohtajana toimiva Harjuniemi liiton tiedotteessa.

Esimerkiksi näin.Eikä kannata mainostaa että kesä toisi näille henkilöille duunia.

Jari Koiksniemi

Oppivelvollisuusiän nosto typerää. Vapaaehtoinen 10 oli olemassa. Mitä tuo tuleva 10 luokka pitää sisällään, kattoon syljeksimistä?Toivottavasti alkoholipolitiikassa Stubb ei myötäile demareita , koska holhous-, ja kieltopolitiikka on syömässä suomea syviin syövereihin.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Kyllähän tuo on julkisuudessa(kin) ihan hyvin perusteltu. Ei tarkoituksena ole puskea kaikkia potentiaalisia pudokkaita kymppiluokalle, vaan amiksen tai lukion ekalle luokalle. Tarvittaessa toki kymppiluokalle, joka sekin on paljon parempi kuin ei mitään.

Anna-Leena Nieminen

Millä oikeudella sinä päätät tai muut sosialistit esimerkiksi minun lapseni koulutuksesta?

Oletko sinä tai joku muu sosialistipoliitikko - jotka kannatatte valtion koulutusmonopolia(sis. oppivelvollisuuden)- minun lapseni huoltaja?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #86
Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #93

Oletko sinäkin lapseni huoltaja? Huh huh...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #97

En onneksi. Kuitenkin yhteiskunnan on turvattava kaikille koulutus.
Monet eivät opi kotona edes muuta kieltä kuin VSP-sanastoa. Mutta suhtaudun kriittisesti koulujärjestelmään monessa suhteessa.
Sinunkin lapsellesi huomauttaisin jos tapaisin hänet vaarallisissa puuhissa tai vaikkapa heittämässä roskan polun varteen.

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #99

Ei yhteiskunnalla ole mitään velvollisuutta turvata kaikille koulutus. Se on vain ja ainostaan vanhempien itse päätettävissä kouluttavatko lapsensa vai eivät. Se ei kuulu kenellekään muulle.

Vapaassa yhteiskunnassa olisi todella paljon valinnanvaraa ja monimuotoisuutta koulutuksessa toisin kuin nyt kun on vain yksi koulutuksen tarjoaja eli valtio koulutusmonopolillaan joka aivopesee lapset sosialismin ideologiaan ja laittaa näin heidät tekemään itse itsestään valtion orjia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #101

Aikamoinen utopia sinun "vapaa yhteiskuntasi"
Yhteiskunta ei ole mikään ihmisyksilöiden muodostama joukko.
Mitään valittavia vaihtoehtoja ei ole valmiina tarjottimella.
Käytät "sosialismi" varsin poikkeavassa merkityksessä.

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #103

Ehei, ei vapaa yhteiskunta ole ollenkaan utopiaa, vaan aito yhteiskunta, natural order.

Nykyinen järjestelmä on mitä karmeinta dystopiaa.

Yhteiskunta nimenomaan on yksilöiden muodostama joukko. Hyvin sanottu. Yhteiskunta koostuu yksilöistä.

On on vaihtoehtoja valmiina tarjottimella, oletko kuullut Sayn laista?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sayn_laki

No tarkennetaan, demokraattinen sosialismi

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #114

En tiedä mitä tarkoitat sillä "natural orderilla"
Yhteiskunta ei ole mikään luonnontuote vaan sen vastakohta; kulttuurituote.
Erehdyt siinä joukko-opillisessa näkemyksessäsi. Yhteiskunta ei ole joukko, vaan muodostuu ihmisten välisistä suhteista. Yhteiskunta on jokaisessa yksilössä.
Say ei koulutuspalveluita tarjoilee.
Jos ainoa tietolähteesi on Wikipedia, niin turhaa on keskustella mistään.

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #115

Hei, nyt täytyy varmaan korjata tuota "joukko"-sanaa eli mahdoitkohan ymmärtää väärin, kun kommentoin sitä toisessa kommentissani jossa sanoin "ei tuottavien joukolle"?

Olisin voinut jättää tuon sanan "joukon" pois, mutta laitoin sen, jotta kommenttini ymmärrettäisiin paremmin.

Wikipedia ei ole ainoa tietolähteeni, vaan sanoin sinulle aikaisemmin, että heräsin vasta aikuisikään pitkälle ehtineenä syvästä dogmaattisesta unesta(=valtiouskovaisuudesta) kun pääsin internetiin lukemaan ulkomaisten ja suomalaisten libertaarien älykköjen kirjoituksia ja kirjoja, muun muassa Talouden perusteet -sivustolta, Mises Instute:sta, Liberalismiwikistä ja muutamat libertaarit blogit.

Ja valitettavasti minun on ehkä turha keskustella sinun kanssasi, koska tuskin heräät edm. unesta, koska (muun muassa) sanot "Say ei koulutuspalveluita tarjoa" eli et voi ollenkaan ymmärtää - syvästi valtiouskovaisena - että koulutuspalveluja voi ja erityisesti pitäisi tarjota vapaaehtoisuuteen eli yksityisesti perustuen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #116

"Joukko" on tilastotieteen peruskäsitteitä.
Valtio turvaa vallitsevaa talousjärjestelmää viime kädessä väkivalloin.
En hyväksy tällaista uhkapelijärjestelmää, joten minua ei mitenkään voi nimittää valtiouskovaiseksi.
Yhteiskunnallisesti tiedostavaksi olen tullut jo nuorena. Päinvastoin kuin sinä olen suhtautunut kriittisesti kaikkeen lukemaani tieteelliseen tutkimukseen.
Onhan niitä yksityisiäkin vaihtoehtoisia kouluja tarjolla.
Lähdeaineistosi vaikuttaa varsin yksipuoliselta.
Marx muistaakseni sanoi että kommunismissa ei enää tarvita valtiota.

Käyttäjän JussiTanhuanp kuva
Jussi Tanhuanpää

Mitä ihmeen hyötyä on puskea näitä pudokkaita amiksen tai lukion 1. luokille? Millä perusteella lukioihin ja ammattikouluihin silloin oppilaat valittaisiin? Ensi valitaan keskiarvon perusteella ja sitten loput vaan kätevästi sijoitetaan sinne?

Oppivelvollisuuden pidentäminen tällä tavalla on typerintä ja tuhoisinta, mitä konsaan on koululle saatu Suomessa päätöksenä tehdyksi. On selvää, että nämä "sijoitettavat" eivät tule pärjäämään lukiossa tai ammattikoulussakaan, koska perustiedot ja -taidot eivät ole sillä tasolla millä niiden pitäisi olla.

Tulkaa poliitikot joskus kouluun katsomaan mihin sitä rahaa pitäisi laittaa, jotta pudokkaiden määrä lähtisi laskuun. Olettehan mukavsasti jo vähentäneet koulutuspaikkoja, vaikka vuodesta 1998 vuoteen 2011 oppilvelvollisten määrä on kasvanut yli 60000 oppilaalla ja nämä ovet juuri tulossa ammattikoulu ja lukioikään. Siinähän sitten sijoitetaan entistä suurempiin luokkiin entistä huonommilla taidoilla varustettuja oppilaita.

Tämän kaiken tyhmyyden suurimpana kruununa on luonnollisesti ajatus arvioinnin aikasitamisesta peruskoulussa, jotta jäisi enemmän aikaa hakea sitä opiskelupaikkaa. Ihan vaan tiedoksi koulustavieraantuneille poliitikoillekin, että useassa Suomen peruskoulussa on käytössä 5 tai 6 jakso-opiskelu. Jos tavoitteena on antaa oppilasarviointi jo huhtikuun alussa voi käydä niin, että ainetta, jota opiskellaan vain yhdessä jaksossa 9. luokalla, ei ole vielä edes opetettu. Miten silloin annetaan numero? Nopalla heittämälläkö?

Nykyisessä taloustilanteessa en pysty mitenkään näkemään, että tämä esitetty ratkaisu toteutuisi 15 M€:lla. Ja koko tuominta on vain savuverhoa kaikille niille opetukseen kohdistuneille leikkauksille, jota nykyinen hallitus on tehnyt ja kaikkein eniten leikkauksia on ajanut SDP. Toivottavasti se näkyy seuraavien vaalien kannatuksesta, kuka Suomessa vielä koulutusta haluaa tukea ja kuka ei.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Taitaa nyt unohtua se,että kokoomus ja kumpp.sossut jne.karsitte 23 000 koulutuspaikkaa ja mahdollisuuksia oppisopimukseen.Tämä on ainostaan holhousyhteiskunnan keino jatkaa Huopalaisenkin hanakasti kannattamaa huostabisnestä.Lasten ja perhedien väijyminen ei enää riitä ,on saatava armeija ikään asti nuoret koulun pakkopenkille kun ei äly riittänyt hallituksessa kisällimallin ja vaikkapa saksan mallin tapaiseen systeemiin.

Nämä korulauseilla kuorrutetut puheet on asiantuntijataho todennut siksi mitä se itse on.

Jari Koiksniemi

Jep, tuo kuulostaa hyvältä.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Antti Koskela kirjoitti:
"Haluan vilpittömästi onnitella valtiovarainministeri Antti Rinnettä loistavasta suorituksesta. Ja uudelle pääministerille Alexander Stubbille toivotan onnea ja kestävyyttä vaativaan tehtäväänsä. Stubbin vähäisestä neuvottelukokemuksesta on puhuttu, mutta napit kestivät hänen takissaan neuvottelujen loppuunviemiseen. Hyvä hallitus saatiin."

Ilmeisesti Stubbille oli kaikkein tärkeintä pitää hallitus koossa hinnalla millä hyvänsä. Siksi hän teki myönnytyksiä ja siirsi valtion velkaantumisen "päättymisen" vuodesta 2015 vuoteen 2018. Sekin tuntuu optimistiselta ja epärealistiselta, sillä Suomi on kuulemma ns. kaksoistaantumassa W-kirjaimen uudessa laskukäänteessä. Nousua on odotettavissa vasta 2020-luvulla.

Nyt saamme sitten nähdä, miten uusi valtiovarainministeri Antti Rinne panee eläkevakuutusyhtiöiden johtoelinten palkkiolurjustelun kuriin ja hoitaa todella suurituloisille rutkasti reippaammat verot. Yritysjohtajien hyvä veli –korruptio ja sen seurauksena tuloerojen kasvu on Suomen pahimpia ongelmia.

Nykyään Suomessa ei ole edes tulojen tasaveroa, sillä suurrikkaat pääsevät paljon helpommilla prosenteilla kuin keskiluokka. Jos sitten ALV otetaan huomioon laskelmissa, vähätuloisten verohelpotukset osoittautuvat "verohelpotuksiksi", sillä he joutuvat ostamaan tosi niukoilla rahoillaan Euroopan kalleinta ruokaa - oluista ja muista juhannuksen ruokajuomista nyt puhumattakaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kun puolet maailman ruoantuotannostakin menee hukkaa, niin ei todellakaan tarvita enää mitään kasvua.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Suomessa on korjattavaa vaikka millä mitalla. Monet asiat ovat päin prinkkalaa.

Poliitikot yrittävät elvyttää taloutta mutta se ei yksin riitä Suomen nostamiseksi pois lamasta. Kysyntää ei Suomen tuotteilla ole maailmalla, vienti ei vedä ja työttömyys on liian korkealla tasolla tällä hetkellä.

Siinä niitä on ongelmia kerrakseen, oli vallassa, ketkä tahansa tässä maassa. Kun rahaa ei kansantalouteen tule riittävästi, niin sitä ei tule, koska meidän vientimme on paljon yksipuolisempaa kuin meitä rikkaimmissa maissa ja teollisuus on lopettanut paljon yksiköitä tässä maassa ja siirtynyt liian usein halpamaihin, halvan työvoiman perässä ja pienentääkseen omia kustannuksiaan.

Poliitikot ovat p-aukisia. Edessä on vain menojen leikkaamista mikäli kansantalouden tulot eivät pian lisäänny tässä maassa. Kasvua talouteen ei ole luvassa vielä pitkään aikaan tässä maassa. Velkaantuminen vain jatkuu. Edessä on vain huonoja vielä huonompia aikoja, jotta saadaan julkisen sektorin menot pysymään tasapainossa talouden yleisen kehityksen kanssa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Poliitikot eivät ole rahattomia,he ovat nostaneet palkkojaan reilusti tänä kriisivetoisena EU:n aika-kautena.200 hukkasyöjää Arkadianmäellä joita veronmaksajat elättävät ,eu:n leikkikentän lisäksi.

ulf fallenius

No miksi Koskinen 20% rakennusmiehistä eivät ole suomalaisia ja töissä+että suhde on pikemmin 50% kuin unohdit pimeän työvoiman.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Keskusta näkee nykyisen kansantaloudelle huonon menon jatkuvan. Velanmaksu siirtyy yhä kauemmes. Hallituksen arvoista kertoo sekin, että lapsilisän alennuksia ei peruttu.

Reijo Tossavainen

Eläkkeitä leikkaava indeksi on ollut voimassa pian pari vuosikymmentä. Sinä aikana palkat ovat kohonneet kolmanneksen enemmän kuin eläkkeet. Ero on venähtänyt kohtuuttomaksi. Siksi kysyn, mitä muuta väestöryhmää on kohdeltu yhtä kovakouraisesti? Vastaan, että vain eläkeläisiä.

Demareiden kannatus on kaikkein suurinta eläkeikäisten keskuudessa. Ilmeisesti siksi demareiden uusi pj. Antti Rinne uhosi ennen minihallitusneuvotteluja, että hän puuttuu eläkkeitä leikkaavaan ideksiin. Nyt tiedämme, että nuo puheet olivat pöytyä, suomeksi sanottuna valehtelua.

Nyt valtiovarainministeri Antti Rinne yhdessä muun hallituksen kanssa on päättänyt, että eläkkeitä korotetaan 0,4 %. Luitte aivan oikein, siis vain ja ainoastaan 0,4 %. Suomessa on yli satatuhantinen ryhmä eläkeläisiä, joiden eläke on noin 1000 euroa kuukaudessa. Nyt he saavat Rinteen, muun hallituksen sekä niitä tukevien puolueiden "ansiosta" neljän euron korotuksen kuukausieläkkeeseen.

Kaiken takana on demareiden todellisten kasvojen lisäksi Kokoomuksen ja Vihreiden ns. polvihousuporukka, minä-minä-minä -porukka, jolle oma suu on paljon lähempänä kuin tämän yhteiskunnan kaikkein heikompiosaiset eli eläkeläiset.

Armotonta, kylmää kyytiä. Toivottavasti eläkeläiset muistavat äänestää oikein tulevissa eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Demarit juhlivat minihallitusneuvottelujen lopputulosta kuin suurina voittajina. Demarit eivät tunnu huomaavan, että Kokoomus on vaatinut tuloverojen alentamista koko ajan aina 70-luvun konsensushengestä eroon päästyään. Valtion tuloverokertymä on laskenut koko ajan siitä asti, kun Kokoomus on päässyt valtaan 90-luvulla. Palkankorotusvaatimukset on jokaisella tupokierroksella suurelta osin kuitattu tuloverotusta keventämällä.

Kansalaisten tulotaso on pudonnut rymisten veroja alentamalla. Vaikka tulotason putoaminen ei ole vaikuttanut kovin paljon nettotuloihin, on bruttoansiotaso alentunut verrattuna OECD maiden keskimääräiseen ansiokehitykseen. Nyt palkkataso on suuressa osassa ammateista pudonnut niin alas, ettei näitä töitä tekemällä edes elä. Jos perheessä on kaksi siistijää, perhe saa palkan lisäksi asumistukea. Tällainen perhe saa myös toimeentulotukea, jos huollettavia on enemmän kuin yksi.

Tietenkin korkeimman 10 prosentin palkkaryhmän ansiotaso on kasvanut suorastaan syöksyen samalla kun progressiivista verotusta on purettu.

Demareidenkin olisi syytä ymmärtää, että verojen keventämisen tie on kaluttu loppuun. Demarit tekivät kyllä hallitusneuvotteluissa maalin. Ikävä kyllä, maali meni omaan verkkoon, Kokoomuksen hyväksi.

Keskituloistenkin duunareiden elämästä on tullut säästämistä ja kurjistelua. Kehitys jatkuu samaan suuntaan.

Käyttäjän RainerRajaheimo kuva
Rainer Rajaheimo

Loistavaa Ajatuksenjuoksua Super-Antti!Sait taas kaikki Demarivihaajat raivon partaalle muutamalla Ajatuksejuoksu lauseellasi!Mielenkiintoisia tunteenpurkauksia ja neuvoja kuinka saadaan "Suomi uuteen nousuun".
Onnittelut!

Käyttäjän Johannes21 kuva
Esko Mahlberg

Tiedätkö nuori mies mistä puhut? Rinne on petturi. Urpilaisen jalanjäljillä. Unohti ennalta mainitsemansa inflaatioiden tarkastukset, kotihoidon tuen, työttömyyden vähentämisen jne. Loputon suora pelkkää soopaa Rinteeltä. Yli tuhat eläkeläistä petettiin. Kotihoidosta ei sanaakaan. Lapsilisistä monimielinen lauseke joka hukkuu johonkin. Työllisyyttä ei ajeta alas Helsingin, Tampereen ja Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen rakentamisella. Antilla on pieni näköala asioihin. Minne unohtuivat muun Suomen työttömät? Demareille ei annettu valtaa valita todellista työläisten ja vähempiosaisten etuja ajavaa poliitikkoa puheenjohtajaksi. Rinne ei nosta demarien kannatusta, ei tuolla menolla. Työllisyydestä ei puhettakaan tällä hetkellä, ainoastaan em. hankkeet joiden aika tulee vuosien päästä. Anttia vietiin todella puuhun nyt. Viedään myös vastakin. Missä on se kova neuvottelija? Ei ainakaan hallituksessa sitä esiintynyt. Teatteria taas. Asiat oli jo kasassa mutta annettiin kuva Antin erimielisyydestä. Valhetta jälleen. Miten ihmeessä tuollainen mies on voinut toimia ay-liikkeessä johtopaikoilla? Eikö hävetä sinua, aito demari!

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

On SDP jotakin tälläkin vaalikaudella saanut aikaan. Ja hyvä niin, heidän äänestäjiensä kannalta. Eihän muuten poliittista puoluetta edes kehtaisi äänestää mikäli se ei koskaan saisi mitään omaa tavoitettaan läpi politiikassa.
Ongelmana nyt on se, että monet entiset SDP:n äänestäjät ovat kääntäneet puolueelle kelkkansa ja siirtyneet äänestämään joko porvaripuolueita tai perussuomalaisia tai sitten osa heistä on siirtynyt ehkä myös nukkuviin ja nykyiset kannatusluvut ovat tätä kautta surkealla tasolla.

Joku tässä nyt mättää pahasti. Viimeisen kahden vuoden aikana kannatus on romahtanut dramaattisesti. SDP nykyään vanhenee ja ei houkuttele enää juuri ollenkaan nuoria äänestäjiä. Ehkä omat poliittiset saavutukset eivät enää mene perille äänestäjille, koska osa äänestäjistä on hylännyt puolueen.
Joka vaaleissa pitäisi saada omat kannattajat liikkeelle ja heidät pitäisi saada myös motivoitua äänestämään demareita eikä jäämään nukkumaan vaaleissa kotiin, niin kuin liian usein on päässyt aikaisemmin käymään. Näistä syistä johtuen puolueen kannatus on jäänyt viime vaaleissa turhan matalalle tasolle. Siitä on tie vain joko ylöspäin tai sitten vielä alaspäin, vielä surkeampiin kannatuslukuihin.

Puolueella olisi kovasti oman itsetutkiskelun paikka siitä, miksi nykyinen kannatus on niin alhaisella tasolla kuin se todella on. Syitä on monia ja niihin pitäisi ennen vaaleja kyetä jotenkin vaikuttamaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset