Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Laura Räty: Todellisuus kutsuu

  • Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok)
    Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok)

Kokoomuksen tuore sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty paljastaa jotain todellisuudentajustaan kritisoimalla sosialidemokraattien ajamaa ansioveron lapsivähennystä. Hän kertoo Verkkouutisille, että alle 2100 euroa tienaavia on hyvin pieni osa vanhemmista. Tähän vedoten hän kyseenalaistaa lapsivähennyksen hyödyllisyyden.

Alle 2100 euroa kuussa tienaavia palkansaajia on itse asiassa ansioverotilastojen mukaan noin 500 000. Näistä puolesta miljoonasta aika suuri osa on perheellisiä. He saattavat olla eri mieltä ministeri Rädyn kanssa siitä, onko Antti Rinteen ajama lapsivähennys tarpeellinen vai ei.

Puoluebarometreissä Kokoomusta syytetään eniten ylimielisyydestä ja todellisuudesta vieraantumisesta. Tästä taidettiin taas saada yksi osoitus. Kokoomuslaiseen todellisuuteen ei taida kuulua ihmisiä, joiden palkka olisi alle 2100 euroa kuukaudessa.

 

Lisää päivänpolitiikkaa osoitteessa www.anttikoskela.fi

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Matias Härkönen

Kyllä sitä todellisuudentajua on tänään puuttunut myös SDP:n leiristä.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Ja ehkä joskus aiemminkin? En tätä aihetta kauheasti ravistelisi, kun ei tiedä mitä sieltä omaan päähän tippuu...

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Urpilainen+A...

Muoks: on tietenkin ymmärrettävää, että oman palkan ollessa tonnikaupalla suurempi, hämärtyy kaikkien puolueiden johtavilta edustajilta todellisuus.

Käyttäjän HenriKarjalainen kuva
Henri Karjalainen Vastaus kommenttiin #5

Härkönen, vaikka ymmärränkin tarkoituksesi olet tulkinnut Jungnerin viestin väärin (Vai olenko minä?). Minusta Jungner yrittää sanoa että monet poliittiset virkamiehet joutuisivat pudottamaan palkkioitaan 10.000 euroon. Monilla(? Tai joillakin? ) heistä on paljon(?) suuremmat veronmaksajien kustantamat kuukausitulot.

Esimerkiksi kirjoituksessa käsitelty Laura Räty oli edellisvuotena Helsingin kaupungin apulaisjohtaja ja kohutun KEVA:n hallituksen jäsen, näiden kahden pestin yhdistelmästä arvelisin Laura Rädyn nauttineen noin 20.000 - 30.000 euron kuukausipalkkaa veronmaksajien* piikkiin.

Toisena esimerkkinä valiokuntien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat saavat 10.000 euron palkkion kansanedustajan kuukausi palkan päälle, eli noin 15.000-17.000 euroa kuukaudessa. Ja sitten on vielä ne EU jutut.

Tässä kontekstissa siis Jungner yrittää sanoa että näiden ihmisten tuloja pitäisi pienentää.

(*: Käsittääkseni KEVA:n liksat maksetaan julkispuolen virkamiesten eläkerahoista, jotka taas maksetaan julkispuolen virkamiesten palkkojen sivukuluista, jotka taas maksetaan ministeriöiden ja valtion budjetista, joka kustannetaan tavallisten tallaajien veroista.)

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Kansanedustaja Tarja Filatov on näköjään kirjoittanut samasta aiheesta:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/71511-kuittaus-min...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Turhaa näpertelyä konkurssia odotellessa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Laura Räty ei elä tässä todellisuudessa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Räty jatkaa edeltäjänsä linjaa,ylimielistä ja perheistä ja heidän lapsistaan piittaamatonta kapitalistista ajattelutapaa,jossa lapsikin on tuoton väline.
Risikko on hyväksynyt kaiken millä heikennetään perheiden ja lasten oikeuturvaa ja ihmisoikeuksia.En yhtään ihmettele ettei ole hajuakaan perheiden asioista ja Suomalaisesta todellisuudesta.
Valitettavasti Huovinen jatkaa samaa linjaa,hänkin,kuten edeltäjänsä.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/risikk...

Näin esimerkiksi, "tuetaan" Suomessa perheitä, miljardilla veronmaksajien rahaa ,vuodessa.100 000 v.per.lapsi laitoshoidossa.Ei kannata unohtaa että väärin perustein huostattuja lapsia ei palauteta kotiinsa kuin harvoin.Vanhemmilla ei ole tietoa ,ei taitoa,ei varaa,palkata asianajia/lakimiehiä.

Perheet (oikeat)EIVÄT toki saa lainmukaisiakaan tukitoimia,joiden hinnaksi tulisi murto-osa huostabisneksen hinnasta.Onko tämä ministereiden käsitys lastensuojelusta?

Missä viipyy SDP:n Guzeninan mainostama selvitys laittomasti huostaan otettujen lasten kohtaloista, selvityksestä,joka piti aloittaa jo aikaa sitten,vaikka "se herättikin vastustusta korkeammalla taholla"??
Onko romani lapset tärkeämpiä kuin muut,koska selvitystä ei haluta/haluttu koskemaan heitä,muuta väestön osaa?

Tähänkö auttaa siis verovähennys?Perheistähän piti kyse olla,ja heidän hyvinvoinnistaan.Ei viranomaisten.

"Koti etsii sijaisperhettä!"

"Tampereen SOS-Lapsikylä hakee uusia sijaisvanhempia hoitamaan ja kasvattamaan sijoitettuja lapsia, jotka eivät voi asua omassa kodissaan. Sijaisperheille tarkoitetut kodit sijaitsevat uusissa kerros- ja rivitaloissa Vuoreksen asuinalueella...
Sijaisvanhemmat saavat tukea kodin tilanteen ja lasten hoidollisten tarpeiden mukaan. Me emme jätä sijaisvanhempia yksin, vaan tarjoamme lasten tarpeiden ja kodin tilanteen mukaisen tuen ja avun arkeen, tuen vapaiden järjestämiseksi, täydennyskoulutuksen, työnohjauksen ja lapsikyläyhdistyksen sosiaalityöntekijän avun lapsen ja nuoren tarvitsemien palvelujen järjestämisessä.
Toimeksiantosopimussuhteisessa perhehoidossa hoitopalkkio määräytyy lapsen hoidettavuuden mukaan, sijoittava kunta maksaa lapsen hoidosta ja ylläpidosta aiheutuvista kustannuksista perhehoitajalle kulukorvausta. SOS-lapsikylä ry valmentaa ja perehdyttää sijaisvanhemman tehtävään."

Kuulostaa hyvältä; asunto uudessa talossa ja vanhempia ei jätetä yksin!

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela
Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tiedättekö, minä menen nyt tässä vähän sosialistilinjoille ja ehdotan että lapsiperheille jaetaan jatkossa äitiyspakkauksia vaikka kaksi kertaa vuodessa. Sisältää lahjakortit joilla voi maksaa vaikkapa 80-90% syksy- ja kevätvaatteista esim 200€ asti. Rahoitus voidaan napata näistä vähennyksistä, lapsilisistä ja toimeentulotuen lapsen osuudesta. Kaikkien lapsietuuksien ongelma on se että ne voivat vallan hyvin mennä kurkusta alas, varsin juoppoja kun ollaan.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Ihmettelin, miksei Räty vastaa häneen kohdistuneeseen kritiikkiin. Nyt syykin selvisi.

Laura Räty on Cheekin keikalla Lasse Männistön kanssa.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Ammattiliitto JHL on julkaissut nyt kampanjan, jossa alle 2100 euroa tienaavat JHL:n jäsenet voivat lähettää palkkakuittinsa liiton toimistolle. JHL toimittaa kuitit sitten nimettömänä Laura Rädylle.

Jouni Nordman

Nytten en voi puhua nimellä, mutta itsellä oli kyydissä Kokoomus kansan edustaja pks:seudulta, joka sanoi että alueella ei ole naisia jotka haluavat alkaa perhepäivähoitajiksi, sillä naiset alueella ovat niin uraohjautuvia.

Mika Samuel Kiekkijev

Ihan hyvä, että Räty saa herätyksen, mutta ei se poista sitä ihmetyksen määrää, miksi demarit suostuivat leikkaukseen?

Käyttäjän HenriKarjalainen kuva
Henri Karjalainen

Aika huolestutavaa etteivät tällaiset etulinjan poliitikot ole perillä edes ihan perusasioista. Jos niitä ei tiedä, miten tällaiset ihmiset voivat kuvitella pystyvänsä hoitamaan maan asioita?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mikä näitä nyky politiikkoja vaivaa. Yksinkertainen systeemi taas korvataan jollain vähennyksellä, jota laskemaan tarvitaan liuta virkamiehiä. Taas lisäkustannuksia.

Ensin otetaan pois jotain. Annetaan hiukan takaisin vähennyksenä ja järkätään lisäkustannuksia kylkeen. Ei ikinä ääntä demareille.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Bruttotuloista nokittelu on kallisarvoisen hengitysilman haaskaamista niin kauan kun Suomen kustannustaso on mitä on. Kenelle se nyt muka ihan oikeasti tuli yllätyksenä, ettei ministereillä ole mitään käsitystä tavallisen ihmisen arjesta? Hallitus toisensa jälkeen jauhaa vain ja ainoastaan verorahoitteisista tulonsiirroista, jonka seurauksena se ruisleipä ja maitolitra maksaa sitten kaupassa joitakin prosentteja enemmän tai vähemmän riippuen siitä, miten paljon niitä veroja kerätään tulonsiirtojen rahoittamiseksi.

Ainoa mikä merkitsee yhtään mitään on nettotulot ja kustannustaso. Niinpä tämän koko kuvion sijaan pitäisi keskittää kaikki energia kustannustason laskemiseen asumisessa, energiassa sekä päivittäistavaroissa, jottei tätä keskustelua tarvitsisi käydä. Taitaa vaan olla poliittisesti haasteellista, kun sellainen touhu hyödyttäisi kaikkia osapuolia, eikä pelkästään omaa äänestäjäkuntaa.

Käyttäjän RainerRajaheimo kuva
Rainer Rajaheimo

Hienoa SuperkaatajaDemari-Antti,että edes sinun "Ajatuksenjuoksusi" toimii!
Lausuntoautomaatti-Laura Rädyllä taitaa mennä niin lujaa Stubbin kyydissä jalat ilmassa,ettei edes ehdi ajatella mitä sanoo,tai sitten tosiaan edustaa kokoomuslaista ylimielistä suhtautumista tavallisiin pienpalkkaisiin palkansaajiin.Surullista,jos näin on,kun ottaa huomioon hänen vaativan ministerintehtävänsä hallituksessa!

Solisaliratti Rainer R.

Anna-Leena Nieminen

Se vasta todellisuuden hämärtymistä on kun julkisella sektorilla tienaa paremmin kuin yksityisellä sektorilla.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Räty osoitti kyllä "arvonsa".

Mutta sosiaalidemokraateillakin on vähän numeroitten kanssa tekemistä, jos haluaa olla pienituloisen asialla. Ihan vaan että oltaisiin tosi rehellisiä kun keskustellaan toisenpuolueen aivopieruista.

Jutta Urpilainen: Pienituloinen on alle 3000 euroa tienaava.
http://m.iltalehti.fi/uutiset/2009090610200180_uu....

Mikael Junger, silloinen puoluesihteeri: Kymppitonni kuussa ja milli pankissa täyttää elämän tarpeet
http://www.talouselama.fi/uutiset/jungner+sd+kympp...

Miun neuvo on nyt oikeasti huuhdella oma pesä.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Onhan meillä demareilla toveri Jungner, joka muistaakseni puhui joskus jostakin 10000 kuukauspalkasta ja miljoonan euron pankkitilistä....

Terveisin

Ingmar Forne

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ja teillä on toveri Junger vielä pitkään, suosiota on, demariäänestäjien keskuudessa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Köyhyysraja on 1170 kk.Pientuloiset tienaavat alle 2000 kk.Keskituloiset 2800- kk,hyvätuloiset 4500 -5000 yli.Tuosta palkat keski-ja hyvätuloisten osalta voivat olla korkeammat.Nämä heikomman aineksen edustajat,joita onkin 700 000 pintaan,eivät kuulu kokoomuksen uusiin mittareihin,eivät oikestaan minkään puolueen,heitä ei ole olemassakaan.Hyvätuloisten ja keskituloisten palkat ovat nousseet,verratuna vähätuloisiin.Vähätuloisten palkat ovat laskeneet 2008 lähtien.

Perustoimeentulotuet jne.eivät ole vuosikymmeniin olleet ajantasalla,siihen nähden miten ovat elinkustannukset jne.nousseet.Toimeentuloluukku,kuten ei myöskään as.t-järjestelmä,ole mitään tulkaa ja ottakaa,täältä pesee ,automaatteja.Ei paljon tarvitse tienata että jää saamatta "sossupummien" helppo raha.Sossupummeiksi siis nykyisin luetaan työttömiksi jääneet,ja köyhät eläkeläiset,pienituloiset perheet jne.

As.t:ssa kaikki tulot lasketaan bruttotulojen mukaan,ttt:ssa lasketaan as.t tuloksi,kuten myös lapsilisä.Nyt kun köyhyysraja on 1170kk.ei ttt:a,ja as.t:a jaella muutenkaan ilman tarkkaa seulontaa.Ei se niin mene,että ovesta sisään ja rahatukko käteen.As.t järjestelmä nostaa vuokrien hintoja.
Kuitenkaan ei haluta rakentaa lisää edullisia vuokra-asuntoja,ja toisaalta taas asuntoja seisoo tyhjänä.Sekin on aivan oma soppansa,kaikkine suhmurointeineen.

Yli 2800 k.palkkaa saavilla ei ehkä alennus paina,kuten lapsilisät,niin kauhesti,kuin alle 2000 tienaavilla.Toki kaikilla on maksut maksettavana,lainat,lapset,ruoat jne.Työttömien määrien lisääntyminen ei kuitenkaan ole näiden ihmisten aiheuttama ilmiö,se on harvempi joka haluaa luukulle mennä vapaaehtoisesti.es.toimeentulotuen jättää moni hakematta.
Saa näkee veronkorotusten ,vuokrien nousun,energian hinnan nousun jne.jälkeen mikä on tulos sitten.

Tilastot joissa ttt asiakkaat lasketaan,pitää sisällään myös ne alkoholistit jne.jotka eivät ole vuosikymmeniin muualla olletkaan,ja he ikääntyvät ja tarvitsevat lisää tukea.Heitä pidetään myös TE-tston kirjoilla,eivät kuitenkaan sieltäkään työelämään tule.Yhä useampi eläkeläinen joutuu turvautumaan myös as.tukeen,kuten ttt:kin.Tosin siis myös perheelliset,jopa työssäkäyvät.Kuten myös yksineläjät.

Eniten hyötyy poliitikot,jotka kaikkien lakiensa "uudistamisien"myötä ovatkin saanet niitä huononnettua,ja itselleen näkyvyyttä ja ylimääräisiä palkallisia kokoustamisia,joilla rahoilla olisikin sitten saatu vaikka työpaikkoja aikaan.mm.vanhuslaki,joka heikentyi,nuorisotakuu,vanhan pajatoiminta mallin nimeäminen uudelleen(1990 edellisen "laman "aikana tullut toiminta)varhainen puuttuminen 2014,vanhemmilta oikeudet pois,final kaput.Lastensuojelulaki,huostakerroin(2008)jne.

Mitäpä jos nuo kaikki katastrofit ,niihin mennyt raha,olisikin käytetty työpaikkojen luomiseen,ilman vaalikarjaa haalivaa politikointia.

Toimituksen poiminnat