Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Perussuomalaiset ja Breivik

  • Hengenheimolaiset Immonen ja Breivik
    Hengenheimolaiset Immonen ja Breivik

Viikonlopun puheenaihe on ollut kansanedustaja Olli Immosen englanninkielinen kirjoitus, jossa hän kaipaa "nationalistista vallankumousta" ja "taistelua monikulttuurisuutta vastaan". Aiemmin Immonen on lietsonut muun muassa "taistelua islamia vastaan".

 

Viimeisestä Immos-kohusta ehti kulua vain muutama viikko. Taannoin hän poseerasi Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa Eugen Schaumanin haudalla. Sivuillaan järjestö tunnustaa olevansa kansallissosialistinen.

 

Immosen retoriikka maahanmuuttajia ja monikulttuurisuutta kohtaan kuulostaa turhan tutulta. Muutama vuosi sitten norjalainen Anders Breivik käytti samanlaista puheenpartta. Hän ihaili Norjan paikallista "vastarintaliikettä", samoin kuin Immonen Suomen vastaavaa. Kumpikin kokee olevansa "taistelussa" monikulttuurisuutta ja maahanmuuttoa vastaan. Yhteneväisyyttä lisää se, että Immonen totesi häntä kritisoineen professori Kimmo Grönlundin oleva demari ja voivan muuttaa Ruotsiin. Demari-inho yhdistää Immosta ja Breivikiä.

 

Immonen tuskin tarttuu aseisiin, toisin kuin ihailemansa Breivik. Mutta joku hänen tuhansista kannattajistaan voi saada kipinän Immosen kirjoituksista. Ovatko kohteena silloin maahanmuuttajat vai demarit? Breivik valitsi jälkimmäiset. Kummankin maailmankatsomus koostuu aidosta tai retorisesta taistelusta maahanmuuttoa ja sen edistäjiksi koettuja vasemmistolaisia kohtaan.

 

Immonen ei ole ajatuksissaan yksin. Perussuomalaisista kantautuu vähän väliä natsismia lähellä olevia kannanottoja, mutta harvoin sentään eduskuntatasolla. Viimeksi kun näin kävi, Hitler-tervehdyksiä kuvannut James Hirvisaari erotettiin puolueesta. Nyt Immosen kantoihin ei ole tullut vastausta Timo Soinilta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja kuittasi Immosen kommenttien olevan vain yksityisasia. Suhtautuminen natsismiin on siis keventynyt huomattavasti viimeisen kahden vuoden aikana.

 

Kun Timo Soini oli perustamassa perussuomalaisia vuonna 1995, aavistiko hän mihin suuntaan puolue tulisi ajautumaan? Ja olisiko hän edes halunnut olla mukana, jos olisi tiennyt että vuonna 2015 puolue olisi lähellä natsismia? Soinin poliittinen taustahan on populismissa ja arvokonservatismissa eikä äärioikeistossa.

Saa nähdä kuinka kauan Soini jaksaa jatkaa, jos PS ajautuu yhä selvemmin natsismiin. Ei hän tiennyt nousevansa tulevan äärioikeistolaisen puolueen johtoon, kun hänet nimitettiin puheenjohtajaksi 1997.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Misi hän sitten surmasi kasapäin juuri sosialidemokraatteja?

Onkohan tämä Immonen poliisin jatkuvassa tarkkailussa?
Pitäisi ainakin olla.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Jos persujen breivikiläiset tarttuvat aseisiin, saa nähdä ovatko kohteena maahanmuuttajat vai demarit. Breivik itse valitsi jälkimmäiset.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Koskela, aivan oikea vertaus tuo Breivikin ajatusmaailma. Immonen ja jän ovat aatetovereita. Erona on 77 kuollutta.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Immosen ja Breivikin ajatusmaailmat ovat yhtenevät. Immonen itse tuskin tarttuu aseisiin, mutta hänellähän on tuhansia kannattajia. Siksi vihanlietsonnat niin vaarallisia ovatkin. Tarvitaan vain sytyke ja hourupää.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

No, helpottiko Jorma? Olipa todella typerä tuo "erona on" -rinnastus, teko on mitä tuomittavin ja se on tässä ratkaisevaa, väkivaltasilla mielikuvilla onanoinnin logiikallasi USA/NATOn aatetovereille voitkin sitten laittaa vielä monta monta nollaa kuolleiden perään.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Hyviä kysymyksiä blogistilla. Timo Soini on itse vieroksunut mamu-kriittisyyttä ja edustaa itsekin vähemmistöuskonnon edustajana monikulttuurisuutta Suomessa.

Tämä natsien kanssa veljeily ei voi vain käydä hallituspuolueessa mitenkään päinsä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Soinin puheiden ja tekojen välillä on sen verran vahvaa ristiriitaa, etten minä ainakaan esittäisi arviota siitä mitä mieltä Soini oikeasti on yhtään mistään. Luottamustaso Soiniin on melko lähellä nollaa.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Soinin tripla:

-1000 euron tulot verovapaiksi
-Autovero pois
-Kreikalle ei enää rahaa

Kuinkas kävikään? Tripla oikein.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kertoihan Soini vuosia sitten harkinneensa uutta oikeistopuoluetta:

Perussuomalainen puolue voisi olla uuden oikeistopuolueen alkio. Soini vaihtaisi puolueen nimen edistyspuolueeksi ja asemoisi sen poliittisesti uudelleen "keskustan ja kokoomuksen väliin".

Jotta on vaihtunut se asemointi puoluekartallakin.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/peruss...

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela Vastaus kommenttiin #20

Tuon olinkin jo unohtanut. Soini on tosiaan ollut hajottamassa perussuomalaisia jo kerran.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Tuo onkin muuten aika veikeä kysymys, että kuka lopulta on suomalainen tai sitä varsinaista kantaväestöä. Melkein suurin osa ihmisistä kun kuuluu jotain kautta johokin vähemmistöön, ja todella monella kantasuomalaisellakin sukujuuret tulevat jostain ulkomailta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tuo onkin muuten aika veikeä kysymys, että kuka lopulta on suomalainen tai sitä varsinaista kantaväestöä."

Minä en ole sukututkimuksessa törmännyt muihin kuin supisuomalaisiin esi-isiin. Mutta immosen kategoriassa kuulun kuitenkin vihollisiin, joita vastaan on taisteltava, koska näen monikulttuurisuuden rikkautena.

Minä olen siis Immosen mustalla listalla, kuulun joko käännytettäviin tai eliminoitaviin, mutta mitenkähän Immonen mahtaa suhtautua monikulttuuria vastustaviin maahanmuuttajiin?

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Muistanko oikein: vaalikaudella 2007-2011 Timo Soini istui eduskuntasalin takarivissä kahden hengen ps-ryhmässään. Soini piti silloin vähäosaisia puolustavia, sosiaalista paatosta huokuvia periaatteessa hyviä puheita. Tuo mielenlaatu on Soinilta ja perussuomalaisilta kadonnut kokonaan pois, enintään Mäkipään puheissa se saattaa vilahtaa. Tilalle on tullut täydellinen välinpitämättömyys, ylenkatse ja viha sekä nykyhallituksen myötä vähäosaisempien ajaminen suoranaiseen perikatoon. Kun puoluetta vielä valtaavat Immosen kaltaiset muun maailman vihaajat ja (kuten näyttää) väkivaltaan yllyttäjät, niin voisiko puolueen kuperkeikka puhtaampi olla.

Ville Savonlahden blogissa 'Kansallismielisyys on vaarallinen hyve' vilahtaa hyvä kysymys mitä on kansallinen etu tänään. Yleismaailmallisuuden ja paikallisuuden suhde vaatisi syvällistä tieteellistä selvittelyä. Sitä ei nyt Suomessa tehdä. Ei tee myöskään UPI. Sen sijaan kenttä jää rääväsuuvihaajlle.

http://villesavonlahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19...

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Hyvä havainto. Perussuomalaiset ovat aina ennen vaaleja suht vasemmalla oleva unohdetun kansan puolue. Vaalien jälkeen retoriikka muuttui täysin, samoin.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Sdp aina ennen vaaleja kahvipullittaa mummot ja vaarin, lipevästi lirkuttelee indekseistä, ja vaalien jälkeen jäädyttää eläkeläisiltä korotukset. Toisaalta, eipä tuollainen toiminta mikään ihme ole.

Demareiden eliitti kuittaa eläkeyhtiöiltä hallitusammattilaisten kymmenien tuhansien vuosipalkkionsa ja vaalituet puolueelle myös. Eläkeindeksin jäädytyksellä eläkeyhtiöt saavat itselleen satojen miljoonien pysyvän vuosittaisen tulonsiirron eläkeläisiltä joille rahat oikeasti kuuluisi mennä. Korruptiona tuota muissa maissa pidettäisiin. Suomalaisesta eläkekähminnästä tulee mieleen Italian mafia joka varastaa viimeiset sentit syrjäkylien mummoilta, jotka joutuvat arpomaan sen välillä ostaako lääkkeitä vai leipää jakojäännöksellä.

Sdp ottaa mieluusti aina heikoimmilta, niiltä joilla ei ole mahdollisuutta parantaa omaa asemaa. Olisikohan tuo myös suhteellisen vasemmistolaista politiikkaa. Kannattaa muistaa, tälläkin kertaa ay-demarit päättävät mitä tulee tapahtumaan indekseille.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #45

Ihan tiedoksi, että SDP ei ole koskaan kannattanut eläkeindeksien jäädyttämistä ainakaan tällä vuosituhannella. Sixpackin kaudella siihen päädyttiin kompromissina, nyt se asetettiin kynnyskysymykseksi mahdollisiin hallitusneuvotteluihin.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Soini ei voi kommentoida, koska hän on tunnetusti lomalla. Immonen käyttää hyväkseen tätä seikkaa sabotaasissaan.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Soini on näköjään valinnut tuon tien. Hän oli lomalla silloinkin, kun Kreikan kolmannesta tukipaketista päätettiin.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Epäloogista. Soini ilmoitti Plokissaan 17.7. jäävänsä kolmen viikon lomalle 22.7. alkaen. Ei ole uskottavaa, että Soini olisi ennen lomalle jäämistään sopinut Immosen kanssa tämän perjantaiöisestä Facebook-julkaisusta.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Iltalehti kirjoittaa aiheesta. Soini on hiljaa, mutta häntä ärsyttää.

Milloin kipukynnys ylittyy?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015072620090526_u...

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Soini joutuu ulkoministerinä vaikeaan paikkaan, kun virkaveljet kysyvät kokouksissa onko Soinin puolueessa natseja ja breivikiläisiä.

Voi olla että Soinin on ennen pitkää pakko tehdä peliliike, jotta PS ei ajaudu yhä lähemmäs natsismia.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Tuo onkin mielenkiintoinen näkökulma. Ulkopoliittisesti tämä on tikittävä aikapommi, joka voi pamahtaa aika kovalla teholla oikeissa olosuhteissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täällähän on kova huoli persujen menestyksestä, ja ohjeitakin tulee monia, mihinkä tämä maailma joutuisi ilman persuja, tämäkin puheenvuoro olisi lähes tyhjä :)

Kannattaa kuitenkin aina suunnata se huomi omaan pesään, persuilla on murheensa Immosista ja demareilla on Juttansa ja Rinteensä :)

Mitähän maailma olisi sanonut jos Immonen olisi piirtänyt pilakuvan maahanmuuttajista, silloin se olisi ollut varmasti kulttuuriteko. Je suis...........

Jari Leino

Breivik kasvoi sosialidemokraattisessa perheessä ja vietti nuoruutensa sosialidemokraattien parissa.

Sosialidemokratia on vihan aate, joka kasvattaa sairaita ja kieroutuneita ihmisiä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Hieno tulkinta. Solidaarisuus, tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja vapaus ovat kyllä selkeästi sellaisia arvoja, jotka kannustavat ihmisiä joukkomurhiin.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Jari Leino kuuluu PS:n breivikiläiseen siipeen, joten hänen ajattelunsa voi vaikka mennäkin noin. Ken tietää. Ei logiikkaa.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Pekka Vennamokin kyselee jo Immosen Breivik-kytkösten perään:

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/vennamo_imm...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ryhmyri Terho sanoutuu irti Immosen kirjoituksista, Halla-aho tukee:

Halla-aho puolustaa Immosta: "Monikultturismi on ruma kupla"

Tulossa lienee mielenkiintoinen puoluekokous, jos keskustelu ko. asiasta sallitaan. Vaaleista ei ehtinyt kulua montaa kuukautta ennen kuin PS:n vaalitulokseen vaikuttaneet Kreikan apupakettien vastustaminen ja maahanmuuttokritiikki jakavat mielipiteitä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015072620091022_u...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Halla-aho jakoi Facebook-päivityksessään mielestään kommentin, Jarmo Kedon blogikirjoituksen, jossa käytännössä näytetään ovea Immoselle - Jos haluaa ajaa asiaa uusnatsitunnusten varjossa, se täytyy tehdä muualla (kuin persuissa).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Katsotaan nyt mihin tämä johtaa, meneillään taitaa olla vasta ensimmäinen näytös, ja siihenkin ilmaantuuko Soinille jo ensi kuun puoluekokoukseen kilpailijoita.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #41

Tästä kyllä saa vähän erilaisen kuvan Halla-Ahon suhtautumisesta:

"Miksi uutiskynnyksen yhä uudelleen ylittää se, että perussuomalaisista käsin vastustetaan monikulttuurisuutta? Olettiko joku Immosen kannattavan sitä?
Varmuuden vuoksi kerron toimittajille ja muillekin, että myös minä vastustan monikulttuurisuutta. Minäkin pidän monikultturismia rumana kuplana. En välttämättä jaa Immosen optimismia sen suhteen, poksahtaako tämä ruma kupla ennen kuin se on tehnyt eurooppalaisista yhteiskunnista selvää, mutta aion yhtä kaikki toimia asian hyväksi."

http://www.hs.fi/politiikka/a1437874323982?jako=f5...

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Puoluekokouksesta tulee varmasti mielenkiintoinen. Saa nähdä onko kokousväen tietoisuuteen jo iskostunut että Timo Soini lähettää rahaa Kreikkaan.

Jaakko Häkkinen

Enää blogistin pitäisi voida osoittaa perussuomalaisten natsius ja äärioikeistolaisuus. On niin helppo ammuskella poterosta perustelematta väitteitään. Esim. RKP on politiikan akseleilla oikeammalla kuin perussuomalaiset.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Et ole tainnut liiemmin lukea Olli Immosen kirjoituksia? Tai Anders Breivikin?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Jos ihminen on niin tyhmä, että jonkun oululaisen stevarin Facebook-kirjoitusten perusteella alkaa ylitsevuotavassa kansalliskiihkossaan ammuskelemaan satunnaisia ohikulkijoita, niin Niuvanniumeenhän tuo kuuluu. Toisaalta onhan kansasta suuri osa niin helvetin tyhmiä, että äänestävät jopa vasemmistoliittoa, että isällisen ylimielinen huolesi on siinä mielessä aiheellinen.

Minä kysyn nyt, että millä pätevyydellä katsot tietäväsi sen, kuinka ihmisten tulee elää? Sinähän olet poliittinen toimija, joten haluat vaikuttaa.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

http://yle.fi/uutiset/sipila_en_voi_hyvaksya_immos...

Pääministeri Juha Sipilä näköjään tuomitsee Immosen kirjoittelun. Suoraselkäinen mies.

Juhani Sirkiä

Mitä "kovaa" Immonen muka kirjoitti? Antti Koskela ja monet muut ovat vain tehneet kärpäsestä härkäsen. Totuus on se, että liiallinen multikulttuurisuus luo pikemminkin ongelmia, kuin poistaa niitä.
Aikoinaan Suomeen tuli ulkomaalaisia, jotka kehittivit omalta osaltaankin ansiokkaasti Suomen taloutta ja henkistä ilmapiiriä.
Nyt Suomeen tuodaan ja tuotetaan joukolla ulomaalaisryhmiä, joiden henkinen ilmapiiri ja moraalitaso, asennemaailma, oikeusajatukset yms. sijoittuu aivan muualle kuin Suomeen tai edes Eurooppaan. Ongelmat ovat selviä.

Mainittakoon nyt esimerkiksi se somalinuorukainen, joka murhasi Tampereella nuoren tytön 1990-luvulla (pari kuukautta sittenhän keskusteltiin tämän tyypin vankilasta vapautumisesta). Toinen esimerkki olkoon nuorehko afgaanimies, joka sieppasi talvella 2015 17-vuotiaan porilaistytön autoonsa ja poltti hänet Kokemäellä ladossa - ilmeisesti tyttö oli vielä elossa palon alkaessa.

Totuus on, että näitäkään paria esimerkkitapausta ei olisi edes tapahtunut, jollei näitä rikoksentekijöitä olisi päästetty Suomeen. Kukaan ei voi kieltää tätä tosiasiaa.

Kyllä Immonen on siis omissa kannanotoissaan ainakin osittain oikeassa.

Haluan kiinnittää myös huomiota siihen, että Immonen ei ilmeisesti ole sanonut yhtään mitään asiasta missään sanallisessa haastattelussa. Kyllä facebookinkin voinee taitava hakkeroija hakkeroida(?)

Kuten totesin aiemmin: kärpäsestä on tehty härkänen.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Juha Sipilä on ottanut aiheeseen kantaa. Hän kommentoi haluavansa kehittää Suomea kulttuurisesti rikkaana maana.

Näköjään kesäloma ei estä pääministeriä kommentoimasta, mutta estää ulkoministeriä.

Tai oikeasti syynä on perussuomalaisten puoluekokous, joka pidetään 8.8. alkaen Turussa. Soinilla ei ole varaa suututtaa puolueensa breivikiläisiä nyt, kun puoluekokoukseen on vain pari viikkoa aikaa.

Esa Niemi

Antin blogi oli varsin sekavaa kirjoitusta eikä siinä ole päätä eikä häntää. Osuvampi kuvaus olisi ollut yhdistä demarit Breivikkiin ja demareiden taistelusta suomalaisia vastaan. Ei ihme, että vaaleissa tuli takkiin kun jalat ei pysy maan pinnalla.

Hallitus tekee ilmeisen hyvää työtä korjatessa demareidenkin politiikan aiheuttamia vahinkoja jos oppositiossa olevien juttujen taso on näin surkeata.

Antti jatka samaa linjaa, niin demareiden kannatus laskee entisestään. Minä lopetin demareiden äänestämisen jo joku vuosi sitten kun ette toimi suomalaisten hyväksi.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Antti, jos haluat jakaa rahaa ulkomaille ja ja ulkomailta tänne muuttaneille..
Turha vikistä omien eläketurvien ja työttömyys leikkauksille..

Rahat on ihan yksinkertaisesti loppu..

Halu ei ole sama kuin mihin kykenee..
Kait omassas elämässäs joudut kokea saman päivittäin?
Tai sulla on perinnöt isot..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset