Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Soinille pettymys: EU-äänestystä ei tule

Pääministeri Juha Sipilä otti tänään voimakkaasti kantaa ulkoministeri Timo Soinin EU-kansanäänestyspuheisiin liittyen. Sipilän kanta on, ettei EU-kansanäänestystä ole tulossa.  Aiemmin Soini oli kommentoinut, että Brexitin toteutumisen jälkeen saattaa tapahtua Fixit eli Suomenkin ero EU:sta.

"Tämä on juuri sitä puhetta, mitä meidän pitää välttää" kommentoi Sipilä tänään Brysselissä.

Kiitän pääministeri Sipilää johtajuudesta tässä asiassa. Brexitin seurauksena puheet EU-erosta ja EU:n ongelmista kasvavat varmasti Suomessakin. Kiusaus populismiin on varmasti olemassa, sillä Keskustan väessä on alusta asti ollut EU-jäsenyyden vastustajia. Britanniassakin happamimmin EU:hun suhtautuu maaseudun väki, eli suomalaisittain kepulaiset.

 

Timo Soini lienee toivonut mahdollisesta EU-kansanäänestyksestä puolueensa hapanneen kannatuksen korjaajaa. Perussuomalaisethan ovat menettäneet kannatuksestaan vuodessa noin puolet, ja saisivat nyt alle 20 kansanedustajaa. Soinin henkilökohtainen kannatuskin on laskenut, ja hänestä toivoo pääministeriä enää 8% kansasta. Se on jopa vähemmän kuin perussuomalaisten puoluekannatus.

Näillä näkymin Soini joutuu hakemaan suosionsa nostajaa jostain muusta. EU-kansanäänestystä ei tule, ellei Sipilä käännä takkiaan.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Demareiden kantaa oppositiossa ei tiedä kukaan.

Pitäisikö Antti Rinteen tulla julkisuuteen ja sanoa demareiden yksiselitteisen kannan EU kansanäänestyksestä ?

Kannan voisivat julkisesti esittää kaikki eduskuntapuolueet. Eikö se olisi sitä avoimmuutta ?

Kokoomus ja Keskusta kantansa ovat jo sanoneet. Ei EU kansanäänestykselle.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Aamulla uutisoitiin, että ympäri Eurooppa uussuperextraäärioikeistolaiset äänet ovat huutaneet kansanäänestyksen idean kohdalla "me too!". Sikariporras taas kokoontui juopottelemaan Rysselissä jossa Merkel komensi, että ei käy prkl! Siksi nyt otsikoissa Sipilä toistaa rysselin käskyä kuten samasta aiheesta blogin tehnyt Jätteenmäki myös kesk. Ihanaa, tämä demokratia !

http://www.politico.eu/article/referendum-fever-sw...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Nämä Stalinisti-Aatumaiset veijarit, jotka haluavat kieltää keskustelun, puhuvat koko ajan EU-äänestyksestä.
Todellisuudessa kysymys on "neuvoa-antavasta EU-äänestyksestä".

Henry

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taidat olla omissa unelmissasi Soinin pettymyksen suhteen. Onhan hallitusohjelmaan selvästi kirjattu "EU:n jäsenyys on poliittinen valinta, joka kytkee Suomen läntiseen arvoyhteisöön. Unionia on uudistettava
ja sen toimintaa parannettava, mutta hallitus ei pidä perussopimusten muuttamista nyt ajankohtaisena.
Suomi kunnioittaa yhteisiä sääntöjä ja odottaa muiden jäsenvaltioiden toimivan samoin. Suomi on aktiivinen, käytännönläheinen ja ratkaisuhakuinen jäsenvaltio. Hallitus yhdistää rakentavan kriittisellä ja yhteistyöhakuisella tavalla kansallisen ja yhteisen eurooppalaisen edun Suomen EU-politiikassa."

"Suomi on talous- ja rahaliiton jäsenenä sitoutunut edistämään euroalueen vakautta. Suomen tavoitteena on sääntöperusteinen ja toimiva euroalue, jossa jokaisella jäsenvaltiolla itsellään on ensisijainen vastuu omasta talouspolitiikastaan. Samoin jokainen jäsenvaltio vastaa itse veloistaan. Hallitus pyrkii palauttamaan no bail out -säännön uskottavuuden. EMU:a ei tule kehittää sellaisen talouskoordinaation syventämisen kautta, joka johtaisi yhteisvastuun laajentamiseen. Hallitus tukee vahvaa sijoittajavastuuseen
perustuvaa pankkiunionia ja sen kehittämistä. Sääntöjen noudattamisen vahvistamiseksi talouspolitiikan koordinaatiota on yksinkertaistettava, ja jäsenvaltioiden omistajuus talouspolitiikasta on varmistettava."

Lisää hallitusohjelman kirjauksista EU:ta koskien tästä lueyyavissa; http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1427398/R...

PS ja Soini puolueen puheenjohtajana ovat yhteisesti hallitusohjelman hyväksyneet, joten demrit voivat kuvitella mitä haluavat tai ehkäpä toivovat.
Katsotaan mihin suuntaan ylipäänsä EU pakkosaumassa nyt kehittyy, sillä Brezit kyllä antaa siihen oivat eväät. EU:n tulee vihdoin kuunnella kansalaisia, eikä tehdä päätöksiä suljettujen ovien takana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Valikoivaa uutistenlukua tai sitten normaalia demaripopulismia taas kerran.

Soinihan sanoi, että tällä vaalikaudella ei äänestystä järjestetä, hallitusohjelmaa noudatetaan.

Eipä oo kauhea ihme demareiden talouspoliittinen ja ulkopoliittinen toiminta viime hallitauskaudellakin, kun ei edes lukemisen ymmärtäminen ole hallussa.

Jälleen kerran tunnen myötähäpeää näistä muunnellun totuuden kirjoituksista.

Sitten eräskin kirjoittaja täällä ihmettelee miksi minä vihaan demareita, en minä demareita vihaa, vaan tyhmyyttä ja populismia mikä demareihin on nyt varsinkin oppositiossa pesiytynyt

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ja lisäsi siihen , että samalla on aikaa nähdä miten Brittien käy. Törkeä vittuiluhan alkoi jo oitis, painivat siitä kuka pääsee neuvottelemaan (Junkku haluaa päästä läpsimään brittineuvottelijoita ihan itse) ja samantien kerrottiin , että a)brittien oikeus sisämarkkinoille maksaa sitten ihan vitusti (kiristystä ja paluuta johonkin 1800 - luvun tullisotien aikaan) ja b)vapaa liikkuvuus pysyy eli puolaiset duunarit pysyy Briteissä kun on eu - raamatussa kuulemma näin hähähähähähä

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Ehkä nykyhallitus ei esitä EU-kansanäänestystä, mutta tilanteet elävät.
Saattaapa olla, että hallitus nykypolitiikallaan ei elä koko vaalikautta.
Uusi hallitus uusien vaalien jälkeen voi ja toivottavasti kirjaa hallitusohjelmaansa EU-kansanäänestyksen. Sitä luupaaville puolueille ropisee ääniä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Uusi hallitus uusien vaalien jälkeen voi ja toivottavasti kirjaa hallitusohjelmaansa EU-kansanäänestyksen."

Tämä olisi jo valtava muutos nykyiseen verrattuna. Poliitikot eivät keskustele EU:sta, he julistavat EU:ta, todennäköisesti ylempiensä määräyksestä eli ovat täysin alistettuina komissiolle ja isommille EU-maille, lähinnä Saksalle.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

EU-kansanäänestystä eivät halua sen kummemmin kokoomuslaiset, keskustalaiset, demarit kuin vihreätkään, joten ei sellaista koskaan tule.

Se edellyttäisi PS:n saavan pääministerin paikan mitä ei tule tapahtumaan.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Sopii siis toivoa, että yllämainittujen puolueiden yhteenlaskettu kannatus jää alle 50 %:n.

Se on ihan kansasta kiinni, onko muutokseen halua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Koskela nyt jättää huomioimatta ettei Suomi ole tässä kritiikissään yksin, monessa muussa eu-maassa nykyinen kehitys on tullut tiensä päähän kuten briteissäkin.

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Mahatma Gandhi

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Tämä on juuri sitä puhetta, mitä meidän pitää välttää"

Asioista ei saa keskustella? Mielenkiintoinen kannanotto.

Nyt pitäisi juuri keskustella EU:n, ja siihen kuulumisen järkevyydestä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mielikuvituksellisen otsikon keksit. Soini sanoi selvästi, että perussuomalaiset päättävät vasta 2,5 vuoden kuluttua siitä lähdetäänkö vaatimaan kansanäänestystä EU:sta eroamiseksi. Ja asiasta päättää puolue, eikä yksin Soini.

Itse kallistun sille kannalle, että kansan on saatava päättää jatketaanko jäsenyyttä vai otetaanko hatkat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo, onko puoluekokous sitten se päättävä elin ?

Olen aivanvarma ettei asiaa oteta edes puoluekokouksen päätettäväksi, tätä ei Soini salli, vaikka puhuukin demokratiasta.

Nuijihan Soini säätiöasiankin kokoukselta lupaakysymättä puoluehallitukselle ja sinne se on turvallisesti jäänytkin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kritiikki kannattaa tietty nimetä populismiksi.

Tuolle tiellä kun lähtee,niin saa todennäköisesti törmätä seinään vielä.Juuri nyt olisi sen kritiikin aika..eikä hetken päästä,jos tahtoo saada vielä toimivan EU:n.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Hieno juttu että Sipilä ilmaisee avoimesti halveksuntansa kansanvaltaa kohtaan; näin demokratiaa kannattavat äänestäjät ainakin tietävät, mitä puoluetta ainakaan ei pidä äänestää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Oula Lintula

Kansanvalta toimii Suomessa 100 %:sti. Kansa on valinnut 200 kansanedustajaa sen takaamiseksi.

Äänestitkö ?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Britannian kepulaiset edustaa ylimielistä, eriarvoista näkemystä mielipiteen ja uskon vapauden suhteen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nyt kun hallitus, sormi hurskaasti pystyssä, toppuuttelee keskustelua äänestämisestä, niin sehän on sama kuin laittaisi bensaa tuleen. Kysymyshän on tilanneanalyysistä ja sen edellyttämien jatkotoimien läpivalaisusta ja avoimesta keskustelusta. Ei yhdelläkään demokratialla ole varaa olla kuulematta kansalaisiaan. Pts. Tietenkin Suomessa.

' Aateliset ' Suomessa ovat yhdistyneet yli puoluerajojen rintamaksi omia äänestäjiään vastaan. Tältä se näyttää ja keskustelu haudataan vikkelästi auktoriteetin toimesta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Oliko toi blogistin "vaalimainos", ei kansanäänestykselle. Toivottavasti äänestäjät kunnioittaa sun pyyntöä eikä anna sulle ja kaltaisillesi sitä ääntä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Koskela: "Pääministeri Juha Sipilä otti tänään voimakkaasti kantaa ulkoministeri Timo Soinin EU-kansanäänestyspuheisiin liittyen. Sipilän kanta on, ettei EU-kansanäänestystä ole tulossa. Aiemmin Soini oli kommentoinut, että Brexitin toteutumisen jälkeen saattaa tapahtua Fixit eli Suomenkin ero EU:sta."

Soini nimenomaan sanoi, että (neuvoa-antava) EU-kansanäänestys, ei ole tämän hallituksen agendalla. Mitä taas seuraava hallitus päättää, niin se ei ole välttämättä Sipilän päätettävissä.

Toimituksen poiminnat