Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Vihreissä kuohuu - suosiiko Ville Niinistö yhtä ehdokasta?

  • Ville Niinistö, lähde Wikipedia/Jansson
    Ville Niinistö, lähde Wikipedia/Jansson

Yleensä joulun välipäivät eivät ole poliittisen kuohunnan aikaa. Vuosi 2016 muistetaan aikana jolloin vanhat pelisäännöt unohtuivat muutoinkin. Tällä kertaa kuohussa ovat vihreät, joiden puheenjohtajakisa on ollut taustoissa käynnissä jo jonkin aikaa.

Puolueen istuva puheenjohtaja Ville Niinistö joutuu nimittäin väistymään kesän 2017 puoluekokouksessa puolueen (omituisen) kolmen kauden kierrätyssäännön vuoksi.

Päivän kuohunta on, että vahvana ennakkosuosikkina pidetty helsinkiläinen Outi Alanko-Kahiluoto kertoo Hesarissa jättäytyvänsä kisasta, koska puolueen istuva puheenjohtaja Niinistö tukee niin voimakkaasti toista ehdokasta. Tämä toinen ehdokas on niin ikään helsinkiläinen 1. kauden kansanedustaja Emma Kari.

"En koe, että minulla olisi mahdollisuuksia pärjätä puheenjohtajakisassa, kun istuva puheenjohtaja tukee yhtä ehdokasta näin voimalla”, kertoo Alanko-Kahiluoto Hesarissa.

On ennenkuulumatonta, että istuva puheenjohtaja yrittää valita itselleen manttelinperijää. Niihin kuuluisiin pelisääntöihin kuuluu, että väistyvä puheejohtaja astuu syrjään eikä yritä masinoida puolueen tulevia päätöksiä. Jos uudelle puheenjohtajalle jää "pitkä varjo", vaikeutuu hänen toimintansa huomattavasti.

 

Politiikkaa seuraavat ovat huomanneet, että vihreiden pakka on pitkin syksyä ollut hämmennyksissä. Hyvin käyntiin lähtenyt oppositiopolitiikka on takkuillut. Vuonna 2015 ja keväällä 2016 vihreille soviteltiin jopa oppositiojohtajan viittaa, mutta syksyllä 2016 on ollut vaimeampaa. Ehkä taustalla vellova puheenjohtajakisa on siihen syy.

Lähes 15 prosenttiin noussut kannatus on laskenut jo kuusi kuukautta putkeen, noin 11 prosenttiin. Ailahtelevassa nykypolitiikassa kuuden kuukauden lasku on ikuisuus. Puheenjohtajapelin jatkuessa on ohjelmatyö jäänyt vähemmälle. Mikä esimerkiksi on vihreiden sote-malli?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Outi A-K:n ulostulon tuloksena taitaa olla, että myös Emma Karin mahdollisuudet hupenevat.

Touko Aallon ja Hanna Halmeenpään osakkeet nousivat juuri.

Juhani Helminen

Valta se on makeata oppositiossakin. Kuka sitä nyt kunkun paikalta ihan ilman myötäjäisiä eroaisi? Kolmen vuoden päästä takaisinmaksun aika ellei nyt muusta maksusta sovittu?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kirjoitin toiseen blogiin jo hallituspuolueiden hyökkäyksestä Vihreitä vastaan, mutta sopii tämä myös demareille. Myös demarit vaikuttavat kokevan Vihreät uhkana eikä ihme. Varsinkin tarkasteltaessa nuorten ja varttuneempien äänestäjien suhdetta, niin vaikuttaa siltä, ettei ilman merkittävää muutosta nykyiseen tulevaisuudessa hyvä heilu demarien suuntaan päinvastoin kuin Vihreiden.

Kunnallisvaalit lähestyy ja hallituspuolueet kannattajineen käyvät hyökkäykseen Vihreitä vastaan. Ei ole kovin vaikea päätellä, mistä tämä johtuu.

Vihreät ovat kannatuksellaan reilusti ylempänä kuin Perusssuomalaiset. Suuremmissa kaupungeisssa Vihreät tulevat näillä näkymin pyyhkimään lattiaa Keskustalla ja Perussuomalaisilla. Onhan esimerkiksi Vihreät (19 paikkaa) jo nyt Helsingin toiseksi suurin puolue 2 paikkaa Kokoomuksen (21 paikkaa) takana, Keskustalla on 3 ja Perussuomalaisilla 8. Helsingin sanomat kertoo artikkelissaan Vihreiden olevan Helsingin vaikutusvaltaisin puolue, jonka tavoitteet ovat toteutuneet kaupunginvaltuustossa parhaiten.
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002660163.html
Demareilla taas on Helsingissä vähiten valtuutettuja sitten vuoden 1960.

Kokoomuksen kannattajista osa on siirtynyt Vihreiden kannattajiksi massiivisten koulutusleikkauksien jälkeen. Aiemmin koulutus- ja tutkimusmyönteinen Kokoomus on menettänyt kannattajiaan syötyään sanansa ja aiemmat periaaatteensa. Lisäksi koko Stubb-Orpo-soppa haittaa edelleen.

Hallitushan venkoilee jo siirtämällä budjettiriihen kunnallisvaalien jälkeen, tästä Työ- ja elinkeinoministerion entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen toteaa:
"Tilastokeskus saa lukunsa valmiiksi maaliskuun puolivälissä. Kehysriihen normaaliaika olisi viikon päästä tästä. Jos ensi keväänä noudatettaisiin normaalia aikataulutusta, kehysriihi olisi siis maaliskuun loppupuolella. Mutta eipä ole. Riihi on vähin äänin siirretty kokonaisella kuukaudella eteenpäin, huhtikuun lopulle. Kovin läpinäkyvänä, lähes lapsellisena tekosyynä on vaivihkaa kerrottu, että valtiovarainministeriö ei saa kansantalouslaskelmiaan tätä ennen valmiiksi."

Hallituspuolueilla lieneekin syytä huoleen ja ovat näköjään muistaneet, että hyökkäys on paras puolustus. Niinistö on puheenjohtajakausinaan nostanut Vihreät nykyiseen asemaan. Vaikka puolen vuoden takaisista luvuista ollaan tultu alemmas, niin Vihreät on edelleen esim merkittävästi Perussuomalaisia ylempänä kannatukseltaan.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

"Kokoomuksen kannattajista osa on siirtynyt Vihreiden kannattajiksi massiivisten koulutusleikkauksien jälkeen."

Tuo lienee varmaan totta, mutta eikö kokoomuksen kannatus ole elpynyt viime kuukausina noin 19 prosenttiin? Ovatko koulutusmyönteiset palanneet takaisin?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Juuri näin. Ei ole Vihreiden strategia kovin hyvin toiminut. Kaikkien koulutusleikkausten vastustaminen oppositiopolitiikan kärkenä ei edes ole kovin uskottavaa kun samaan aikaan Vihreätkin tunnustavat, että leikkauksiakin on pakko tehdä elvytyksen lisäksi. Koulutusta pitää voida uudistaa niin että saadaan säästöjä. Toki nykyhallituksen leikkaukset eivät ole mitään uudistamista vaan raakoja leikkauksia, joita pitää vastustaa ja SDP:kin on vahvasti vastustanut.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Vaikea sanoa ovatko palanneet vai onko siirrytty muualta. Jää nähtäväksi ja tulevien galluppienkin yhteydessä pohdittavaksi, näitähän tulee varmaan riittämään huhtikuuta kohden mennessä - katsotaan sitten onnistuvatko ennustukset paremmin kuin Ameriikoissa.

Äänestysasioiden tutkijoilla ja tilastomiehillä ei taida viimeaikaisten perusteella olla kovin voittajafiilis. Kenties virheistä on opittu jotain, sekin varmaan nähdään vasta sitten huhtikuussa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Antti Koskela,
moitit Vihreitä ja Niinistöä toteamalla:
"On ennenkuulumatonta, että istuva puheenjohtaja yrittää valita itselleen manttelinperijää. Niihin kuuluisiin pelisääntöihin kuuluu, että väistyvä puheejohtaja astuu syrjään eikä yritä masinoida puolueen tulevia päätöksiä."

Oletko lausumasi pohjalta tarkastellut muiden puolueiden puheenjohtavaaleja enemmänkin? Kovin harvat niistä ovat kovin siistejä - kenties Vihreät ei tässä ole vaan muita parempi. Edustamasi demareiden taisto Rinteen ja Urpilaisen välillä oli lähinnä farssi, josta tyylipisteitä ei paljoa voi jakaa.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

"Edustamasi demareiden taisto Rinteen ja Urpilaisen välillä oli lähinnä farssi, josta tyylipisteitä ei paljoa voi jakaa."

Puoluekokous 2014 meni rumaksi. Usein 1vs1 puheenjohtajavaalit ovat verisiä. Ehdokkaita tulisikin aina olla vähintään kolme, kuten kokoomuksessa on ollut.

Keskustassakin viime pj-kisa Sipilä-Puumala meni likaiseksi, ja Puumalaa on pidetty siitä lähtien ulkokehällä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Kätevästi yritetään taas siirtää keskustelu SDP:n tilaan. Varsin perinteinen taktiikka. Yleensä tosin lähinnä persujen suosima.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #10

Lassi Jääskeläinen,
ehkäpä demarien edustaja saa mitä tilaa ryhtyessään julkisesti kritisoimaan toisen puolueen puheenjohtajakamppailua poliittisten irtopisteiden toivossa? Vai oliko kyseessä vain pyyteettömästi asiasta huolestunut kansalainen - yeah right..

Viittaukseni SDP:n kisaan todisti vastaväittämääni siitä, että ei nämä yleensäkään kovin siistejä kisoja.

Edes viittauksen persuihin kohdallani otan lähinnä henkilökohtaisena loukkauksena.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10

Eiköhän jokaisella puolueella ole sisäisiä murheita riittävästi, tosin huota kannetaan muista, kuin omista.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Puumala missään ulkokehällä ole vaan ihan mahdollinen puheenjohtaja ja tuleva pääministeri Sipilän jälkeen. Hyvä hengähdystauko, joka tarkkaan ottaen olisi kannattanut pitää jopa eduskunnan ulkopuolella. Sitä hän ei ikävä kyllä ymmärtänyt tai saanut tehdä, vaikka todellisuudessa Keskustan ääniosuus Vaasan vaalipiirissä tuskin olisi paljoa laskenut ilman häntäkään.

Täydet pisteet Vihreille tuosta kolmen kauden säännöstä. Siitä voisivat muutkin ottaa oppia. Ei sota yhtä miestä (tai naista) kaipaa. Pikemminkin asiat vääristyvät, jos joku alkaa näyttämään korvaamattomalta.

Ei senkään säännön tietenkään tarvitsisi absoluuttinen olla. Sipilälle tulee kolme kautta (= 6 vuotta) täyteen 2018. Kai pääministerin on silloin pakko katsoa vielä vaalit 2019. Jos silloin ei tule pääministeriyttä, vaihtoon 2020, muuten 2022 - joka tapauksessa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #19

Juho,
älä nyt tommoisia ehdota, Sipilä on 2000-luvun Kekkonen. Talutetaan aikanaan pois.. ;-)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #32

Toivottavasti sentään ei. Enkä nyt oikein uskokaan, miehen taustat tuntien.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Vuonna 2009, kun eduskunnassa käsiteltiin yliopistolakia, Ville Niinistö käveli Alanko-Kahiluodon yli mielestäni röyhkeällä tavalla. Alanko-Kahiluoto käytti yliopistolakia kritisoivan puheenvuoron eduskunnan yleisistunnossa. Samalla sekunnilla Ville Niinistö pomppasi pystyyn, sai puheenvuoron ja ilmoitti että HÄN kertoo vihreiden oikean kannan. Niinistö ei silloin ollut puolueen puheenjohtaja, taisi olla eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja.

Ville Niinistö on viime aikoina pitänyt meteliä yliopistosäästöistä. Niistä hän saisi syyttää itseään (yliopistolakia). Helsingin, Lappeenrannan ym yliopistojen hallitukset on miehitetty liike-elämän johtajistolla ja he ovat yliopistolain avulla panneet toimeen valtaisat irtisanomiset yliopistoissa. Ja ne saavat yhä jatkoa. Lappeenrannasta heitettiin rehtori (Anneli Pauli) ulos liike-elämän johtajien tieltä (yhtenä ulosheittäjänä lie ollut EK:n Jyri Häkämies). Ben Zyzkowich ei ollut aivan väärässä sanoessaan Ville Niinistöä eduskunnan johtavaksi populistiksi.

Kun vihreä eduskuntaryhmä viimeksi valitsi puheenjohtajansa (Mikkosen), valinnan kerrottiin olleen vähemmän helppo. Siitä saattoi päätellä jotain.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Johtava populisti, jepjep..
Käy sinäkin välillä katsomassa populismin määritelmiä, kun niitä niin viljelet.
"Populismi tavoittelee laajaa kannatusta tarttuvilla iskulauseilla, vaatimalla asioita, joita enemmistö haluaisi, kehumalla ”todellista kansaa” ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaan.[4] Populismin toimintamalli perustuu suosion tavoitteluun helposti omaksuttavien, usein tunneperäisten ja asioita yksinkertaistavien tunnusten avulla. Populismi ei ole varsinainen aatejärjestelmä, vaan sille on tyypillistä aatteiden tai käsitejärjestelmien vähättely ja kansanomaisuuden korostaminen."

Zyskowitz edduskunnan kovimpana välihuutelijana ja solvauksia viljelevänä täyttää määritelmän itse mennen tullen. Vihreät ja Niinistö tuohon osuvat paljon huonommin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Populismi

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Niko Kaistakorven populismi-määritelmä istuu vallan hyvin Ville Niinistön ja ties muidenkin vihreiden ratsastamiseen yliopistosäästöasioissa.

(Zyskowiczin nimi ei ulkomuistista mennyt oikein, tässä korjaus)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #14

Juhani Kahelin,
kerroppa tarkemmin, miten linkität Ville Niinistön ja vihreät tuohon Wikipedian eikä siis minun kuvaukseen populismista. Toteamus siitä, että istuu on aika ylimalkainen.

Mainitsen muutamia:
- Tarttuvia iskulauseita? Eipä ole juuri näkynyt.
- Pilkkaamalla räikeästi vastustajaa? Niinistö päinvastoin keskustelee asiallisesti perustellen, pilkkaamatta ja usein hymyillen, se vasta muuten tuntuu joitain vastapuolella olevia ketuttavan todella rajusti. Tunnistan ilmiön.
- Tyypillistä aatteiden vähättely? Vihreillä on ollut aate taustalla jatkuvasti eivätkä ole aatteita vähätelleet.
- Kansanomainen? Vaikea sanoa, minusta ei.

Poimimalla pari asiaa kuvauksesta, jotka jotenkin istuvat, ei riitä tekemään hänestä populistia. Olen kovin kiinnostunut, miten linkität asiat ja perustelet näkemyksesi.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin Vastaus kommenttiin #18

Tämä olisi hauska ja hyödyllinenkin pohdinnan aihe, mutta liekö korrektia käyttää sosialidemokraatti ja ay-ekonomisti Koskelan blogia sellaisen foorumina.

Ville Niinistöllä vauhtiin päästyään sisältyy joka toiseen lauseeseen sanat cleantech ja uusiutuva energia. Loputtomasti toistettuina ja itsestäänselvyyksiksi oletettuina nekin muuttuvat jonkin sortin iskulauseiksi. Niinistölle ja vihreille ne ovat itseisarvoinen käsite, päämäärä ja keino, kaikkea yhtä aikaa ja teknologisiksi rajautuvina. Entä jos samaan päämäärään päästäisin vaikka erinäisin sosiaalisin järjestelyin. Se voisi vaatia toisenlaista politiikkaa ja keinovalikoimaa.

Ville Niinistö ei kai suoranaisesti pilkkaa kanssakeskustelijoita mutta hän jättää kuuntelematta, on niin varma omasta totuudestaan. Tällainen yhden totuuden politiikka on oman sorttinsa posttruth, totuusrajautuneisuutta. Esimerkki: yksi Slushin pääpuhujista, Karen Harris Manhattanin ytimestä, puhui urbanisaation murtumisesta ja sen avaamista bisnesmahdollisuuksista. Vihreille kaupunkien tiivistäminen on kuin jumalallinen ilmoitus, jota ei saa tarkastella mistään muusta näkökulmasta, eri tavoin näkijät vaietaan. (Vihreissä pilkkaamismetodi keskittyy enemmän toisille: Soininvaaran saattohoitokunnat ja Kasvin Impivaara).

Yliopistolakia säädettäessä 2009 Niinistön hokema yliopistojen autonomiasta lähenteli uskontoa. Katsokaa mitä "autonomia" merkitsee tänään esim. Helsingin yliopistossa. Ilmapiiri on masentunut, vetäytynyt, vihainen, alistunut, kapea-alainen, opinaloja alasajava, tuottaa uskollisia mutta epätieteellisiä mukautujia (sama on tapahtunut julkishallinnossa). Yliopisto vajoaa, ihmiset ja ajattelijat kaikkoaa. Ehkä cleantech jostain raosta pulpahtaa.

Liekö tuo kaikki populismia vai mitä. Sanalle sinänsä yksi ja sama. Mutta ei se kovin mukaansa vetävää ole, enemmän rajautuvaa ja sulkeutuvaa. Yksi totuus on ylitse muiden, kaikki muut ovat "populisteja".

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #24

Ok, eiköhän näistä vielä matkan varrella väännetä jollain foorumilla. :-)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#11:
Kommentoidaan tuota Kaistakorven populismidogmatismia tähän, kun blogikirjoituksessa on kommentoinnin esto. Jos Wikipediaa haluaa auktoriteettinaan käyttää, kannattaa käyttä sitä perusteellisempaa englanninkielistä versiota, josta löytyy seuraavan linkin takana oleva teksti. https://en.wikipedia.org/wiki/Populism

Populismi on huomattavasti monisyisempi ilmiö, kuin Kaistakorpi haluaa tunnistaa. Toki hän voi yrittää omia tuon sanan omaksi henkilökohtaiseksi lyömäaseekseen, mutta eipä taida moinen yritys onnistua. Ville Niinistöön istuu ehkä osuvimmin Ranskan vallankumouksesta ja Hugo Chavezin populistisesta sosialismista tutut versiot. Toimintatavan populistisuudesta, aina ja kaikessa kategorisesti istuvaa hallitusta vastaan, taas ei ole hetkenkään epäilystä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

Heh Jaakko, vai olet sinäkin päässyt Kaistakorven estolistalle. Näyttää siltä että vihreys ei salli sananvapautta eri mieltä oleville. ;) Tämänhän me kestämme. Ei tee edes kipeää, sillä ei ole tarkoitustakaan kommetoida hänen kirjoituksiaan.

Ville Niinistö (vihr) on kuitenkin mielestäni opposition suurin populisti. Voittaa mennen tullen BZ:n (kok). BZ sentään puhuu totta eikä populistisia oletuksia. :D

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #20

Kai tuo bannin heilahtaminen on väliin vähän yllättävää ja yksilöllistä. Kyllä minä olen pystynyt Kaistakorven kanssa olemaan eri mieltä eikä siitä ole varsinaisesti riitaa syntynyt. Itsekin sain tuossa joku aika sitten yllätysbannit mutta en enää muista keneltä...

Vihreiden osalta populismi on paljolti niin ja näin. Vähän kuin tuo työtodistuksen toteama 'Hän on suorittanut hänelle annetut tehtävät parhaan ymmärryksensä mukaan'. Jos puolustaa erilaisia kivoja asioita, maksoi mitä maksoi, niin kai se on tavallaan populismia. Toisaalta he ovat kyllä viemässäkin kansalta monia kivoja asioita, joten ei populismi sikäli ole täydellistä.

Joten ehkä tuo populismi on kohtuullisen rehellistä oman edun tavoittelua ja kohderyhmäsegmentointia. Kuten hyvälle poliitikolle kuuluukin, jos ensisijainen tavoite on valtaan pääsy omien tavoitteiden edistämiseksi. Valitettavasti yleensä todellisuus iskee märällä rätillä päin naamaa saman tien, kun pääsee asemaan, jossa voi yrittää käyttää valtaa.

Oikeastaan ikävämpää kuin populismi, on ymmärtämättömien pelottelu. Sen asian Vihreät hallitsevat erityisesti ydinvoiman osalta hyvin. Eikä 50000 opiskelijan jääminen kaikkien tukien ulkopuolelle ollut ollenkaan huono saavutus, jos ottaa huomioon, että suuri osa opiskelijoista pääsi paremmalle asumistuelle. Lähinnä kärsimään joutuivat ne opiskelijat, joilla oli käytettävissään muita, asumistuen laskennassa huomioon otettavia tuloja. Mutta kyllä monella opiskelijalla varmaan kävi kylmät väreet selkäpiissä lukiessaan, että 50000 opiskelijaa jää nyt tukien ulkopuolelle.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #17

Jaakko Aalto,
blogissani olen järjestelmän suoman mahdolisuuden perusteella estänyt viideltä henkilöltä kommentoinnin, jotka ovat toistuvasti mielestäni rikkoneet kommentoinnin sääntöjä. En ole tuomari ja kyseessä on vain henkilökohtainen mielipiteeni, sen pohjalta kuitenkin olen rajoittanut viittä henkilöä. Muut voivat olla täysin toista mieltä, mutta itse en omassa blogissani sitä jaksa. Tästä en käy keskustelemaan lisää, näkemykseni on puhtaasti vain omani.

Ensin kerrot populismin olevan huomattavasti monisisyisempi ja hetki myöhemmin toteat varmana asiasta: "Toimintatavan populistisuudesta, aina ja kaikessa kategorisesti istuvaa hallitusta vastaan, taas ei ole hetkenkään epäilystä."

Mitähän tuohon sanoisi, en sano mitään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #21

Monilla on tehokas ennakkosensuuri palstallaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #29

Tuossa törmäsin erääseen kunnallisvaaliehdokkaaseen, joka tarkastaa kaikki kommentit etukäteen ja vasta hyväksynnän jälkeen ne tulevat esiin, jos tulevat. Hän ei jätä julkaisematta vain asiattomia vaan käytännössä kaiken perustellunkin kritiikin näkemyksiään vastaan. Näin kommenttiketju on pelkästään näkemyksiä puoltava - kätevää vaaliehdokkaalle.. ;-)

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Osataan se peli vihreissäkin...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tässä ketjussa näköjään keskustellaankin demareiden menneisyydestä eikä vihreiden tulevaisuudesta. Sinänsä loogista.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Osmo Soininvaara on esittänyt toiveen että Oras Tynkkynen olisi käytettävissä puheenjohtajaksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Oraksen facebookista lainattua; "Toimittajat kyselivät myös minulta, olisinko kiinnostunut ehdokkuudesta. Totesin, että kyse ei ole niinkään kiinnostuksesta kuin siitä, että oma elämäntilanteeni ei oikein mahdollista ehdokkuutta.
Toivon, että ehdolle lähtee monipuolinen joukko vihreitä vaikuttajia. Heistä varmasti löytyy Vihreille mainio uusi puheenjohtaja."

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ikös valmis Kasvi olisi parempi ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sehän olisi demokratian riemuvoitto kun olisi Antti Rinne pääministeri, Emma Kari valtionvarainministeri ja Li Andersson ulkoministeri.

Silloin olisi täydellinen vertailupohja tämän hallituksen toimiin.

Silloin viimeistään nähtäisiin, ett kummalla puolella ne suurimmat paskanpuhujat oikein ovat.

Ei ku vaaliuurnille :)

Käyttäjän Marja-TerttuPeltovuoma kuva
Marja-Terttu Peltovuoma

Turhaa surra.Vihreet valitsee puheenjohtajaksi parhaan puoleen ehdokkaista.Ei siinä sen ihmeempiä blogikirjoituksia tarvi muiden puolueiden jäseniltä.Tollaiset populistiset blogikirjoitukset niin kuin tääkin kommentoineen on aivan turhaa mutta kielteinenkin kritiikki omaa mainosarvonsa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Demareissa kuohuu, nokkiiko Harakka Rinnettä? ;-)

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Vihreät, kuten kaikki vasemman laidan kulkijat, tarvitsevat johtajan, joka ymmärtää, että raha on hankittava ennenkuin sen voi kuluttaa. Eikä tämän ymmärtämiseen tarvitse olla edes ekonomi!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toki, miten olisi vaikkapa keskustan hengessä - maataloustukiaiset on anottava ennenkuin ne voi kuluttaa?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Vaikea tässä on sanoa, mikä tilanne oikein on. Helsingin Sanomissa Niinistö toteaa:
"Niinistö kiistää suosineensa Emma Karia.

”Olen itse tullut aikoinaan valituksi jäsenäänestyksellä. Koen, että suora ja avoin jäsenvaali on paras tapa valita puheenjohtaja. Puolueen 7 000 jäsentä valitsee puheenjohtajan kampanjassa esitettyjen näkemysten perusteella. On täysin selvää, että en ota istuvana puheenjohtajana valintaan mitään kantaa”, Niinistö sanoo.

Mistä Alanko-Kahiluoto on sitten saanut mielikuvan siitä, että puheenjohtaja suosii yhtä ehdokasta?

”Koko ajattelutapa on erikoinen: se, että mielipiteilläni olisi mitään relevanssia tässä. Olen tehnyt selväksi eduskuntaryhmälle ja puolueen elimille, että olisi hyvä, jos puheenjohtajaehdokkaita olisi useita. Vaikka minulla olisi joitain mielipiteitä tässä, niillä ei ole mitään väliä. En joudu ottamaan julkisesti tai muutenkaan kantaa minkään ehdokkaan puolesta. Se on minulle kunnia-asia.”

Niinistö sanoo toivovansa, että Alanko-Kahiluoto harkitsisi asiaa vielä uudestaan.

”Haluan tehdä selväksi toiveeni, että vaaliin saataisiin paljon ehdokkaita. Joka tapauksessa vihreille valitaan minun jälkeeni hyvä puheenjohtaja. Meillä on niin paljon hyviä, lahjakkaita ja osaavia ihmisiä. Outi on kokemuksellaan yksi niistä, ja moni toivoo häntä ehdokkaaksi.”

Muunmuassa Soini moittii Alanko-Kahiluotoa oman pesän likaamisesta. Ota tästä selvää ulkopuolisena. Tulipahan ainakin huomiota.

Kalle Penttinen

Ville Niinistö YLE:n haastattelussa keväällä 2016:

"Vihreissä arvioidaan, että seuraaja nousee eduskuntaryhmästä, vieläpä ensimmäisen kauden kansanedustajista. Heitä sparraa myös Ville Niinistö.

– Nyt on aika siirtää kapulaa seuraavalle sukupolvelle. Eduskuntaryhmästä löytyy erityisesti uusia kansanedustajia, jotka ovat osoittaneet nopeasti kykyjään. Uskon, että sieltä löytyy tulevia puheenjohtajia."

http://yle.fi/uutiset/3-8861089

Eli hän joko valehtelee nyt joulukuussa 2016 tai sitten YLE valehteli hänen kommentistaan keväällä 2016.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jos nyt tarkkaan lukee, niin siinä sanotaan tulevia puheenjohtajia eikä tuleva puheenjohtaja. Pieni mutta merkittävä ero, siinä mielessä ei valehtele. Vihreiden puheenjohtajakausi kestää 2 vuotta,joten hyvinkin tuosta joukosta voi lähivuosina joku nousta puheenjohtajaksi eikä uusien sparrauksessa ole mitään väärää.

Kalle Penttinen Vastaus kommenttiin #40

Jos nyt tarkkaan lukee, niin siinä Niinistö aloittaa sanomalla: "NYT on aika siirtää kapulaa seuraavalle sukupolvelle." Alanko-Kahiluoto ei liene seuraavaa sukupolvea Niinistöstä.

Kyllä tuon jokainen lukutaitoinen ymmärtää niin, että kyse on häntä seuraavasta puheenjohtajasta sekä varapuheenjohtajasta. Ei missään puolueissa puhuta julkisesti puheenjohtajavalinnoista joskus tulevaisuudessa eli tässä tapauksessa kolmen vuoden päästä tapahtuvista asioista, kun siinä välissä on jokatapauksessa yksi puheenjohtajavalinta. On itsensä kusettamista luulla Niinistön tarkoittaneen jotain myöhempiä tulevaisuuden asioita.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #41

Selvä, näet mitä haluat Niinistön vastustajana. Ei muuten pätisi oikeudessa tuo väittämäsi. Nyt-sanasta tekemäsi tulkinnan mukaan leimaat Niinistön valehtelijaksi.

Fiksussa puolueessa nuoria kasvatetaan tulevaisuuden tehtäviin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset