Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Nyt rytisee - Jussi Halla-aho haastaa Timo Soinin

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ilmoittaa HSTV:n haastattelussa asettuvansa mitä ilmeisimmin ehdolle Perussuomalaisten puheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa.

Yllätys piilee siinä, että Timo Soini ei ole ilmoittanut vetäytyvänsä kisasta. Kyseessä on siis haaste. Halla-aho tarkentaa vielä, ettei hänen päätöksensä ole riippuvainen siitä hakeeko Soini jatkokautta vai ei.

Nyt puolueen maahanmuuttokriittisen siiven kannatus punnitaan toden teolla. Samoin lojaalius 20 vuotta puheenjohtajana toiminutta Soinia kohtaan.

Alea iacta est.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saattoihan tuota uumoilla kun Halla-aho ilmoitti palaavansa kotimaan politiikkaan ja jo kuntavaaleissa, muutoin olisi odottanut että vasta 2019.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2328504

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Perussuomalaiset on ollut olemassa vuodesta 1995. Soini on ollut puheenjohtajana vuodesta 1997. Käytännössä Soini on luonut koko puolueen.

Jos Halla-aho onnistuu syrjäyttämään hänet, muutos on järisyttävä suomalaisessa politiikassa. Kaipa hänellä mahdollisuudet on.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Halla-ahon mahdollisuudet paranevat jos PS:n kuntavaalikannatus laskee. Ennen 2012 vaaleja gallupit näyttivät yli 15 %:n kannatusta, toteutui vähän yli 12 %.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Päinvastoin Halla-ahon etu on saada mahdollisimman suuri äänisaalis Helsingissä, joka sitten tietysti vetää mukanaan suuren joukon valtuutettuja. Tämä on mahdollista. Saattaa olla, että Halla-aho ryhtyy ensimmäistä kertaa kampanjoimaan vaaleissa ja jopa sijoittaa niihin omaa rahaansa, vaikka se tietysti äärimmäisen vastenmielistä onkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Toki henkilökohtaisesti vaikutuksineen H:gin paikkoihin, ja nyt kun Vapaavuorikin on pois kuvioista ja Arhinmäki taka-alalla niin Halla-aho saattaa olla kevään kuntavaalien ääniharava.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #17

Seija
Paavo ei ole mitenkään taka-alalla. Mihin sitä eturivistä katoaisi! Persujen ongelma Helsingissä on se, että heidän nykyinen valtuustoryhmänsä on hajonnut jo sirpaleiksi. Piirisihteerit ovat vaihtuneet, yhdistyksien kunto on huonossa hapessa. Ainoa mikä on lisääntynyt on jatkuva keskinäinen rähinöinti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28

Ei kuitenkaan ole uutisissa kuten puheenjohtajana ollessaan, joten eiköhän se syö kannatusta. Ja Halla-aho kuitenkin nostaa H:gin PS:n äänimäärää.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #28

Eivät katoa takamaastoon nämä Paavot ..ei, vaikka välillä niin tuntuvat itsekin haluavan.
Paavo Ahan meni joulun alla hiljaiseksi eduskunnassa, kun pSoini ministeri aitiosta muistutti häntä vasemmiston omasta hallitus kaudesta, jossa viime töikseen ministeritkin äänestivät...omia esityksiään vastaan.

Harvoinhan hän hiljenee mutta tuolloin tämä ihme nähtiin.. television suorassa lähetyksessä.

Jota oli oikein mukava katsella.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #71

Huomaa, että Paasonen on jo nyt ns. liikuttuneessa mielen tilassa. Vasemmistoliitto ei tuolloin ollut hallituksessa.
Nyt Paasonen se kuoharipullon korkki kiinni odottamaan iltavesperin loppua. Silloin voi vapaasti höpöttää päättömyyksiä. Nyt on vasta aamu!

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #73

Ottiko noin koville.? Sattumalta tänään tulee n.10 v. täyteen ilman alkoholia ,joten kaada itsellesi vaan.. ja
Ota aivan rauhallisesti.
Kyllä se typeryys siitä hellittää.
Ei silti, kyllä arhis vääntää sitä samaa skeidaa kuin Kallinenkin,.. joka istunnossa olittepa hallituksessa tai ette. ;-)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikö sinua kiinnosta mitenkään Harakan menestys SDP:n puheenjohtajuudesta ?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Hyvin moni (etenkin H-A:n kannattaja) on äänestänyt persuja Soinista huolimatta.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Antti,

tällä hillopurkilla on niin kova pörinä, ettei paremmasta väliä ;))

Kannattaa vähän rauhoittua; Soini on niin monessa kitkerässä liemessä keitetty peluri, etten syrjäyttämiseen usko, vaikka monien mitta onkin täysi.

Eivätkä persut niin hölmöjä ole, että ojasta allikkoon. Populismin eväät on jo syöty.

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Ohhoh. Nyt mitataan SMP:läisen ja Halla-Aholaisen siiven voimasuhteet perussuomalaisten sisällä.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

PS:n sääntöjen mukaan kaikilla jäsenillä on äänioikeus puoluekokouksessa. Halla-aholaisten omia busseja ja kuljetuksia tullaan näkemään. Vyörytystaistelua.

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Niin tosiaan PS:ssä ollaan suorajäseniä.

Eli väistämättä vain pienehkö osa kaikista äänioikeutetuista suorittaa valinnan. Ja suhteellista kannatusta tärkeämpää voi olla se, kuka saa kannattajansa paikalle.

Tästä voi olla etua Halla-Aholle. Hänen ydinkannattajakuntansa on varmaan suht innokasta porukkaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #45

Persunuorista suurin osa HAn takana. Hommaforumillakin erillinen ketju niille, jotka haluavat about kenet tahansa Soinin tilalle (Soini on hyvin halveksittu henkilö siellä ja kannustetaan jäsenyyteen juuri, jotta voi äänestää Soinin tilalle kenet tahansa muun ja Halla-Aho tietenkin paras vaihtoehto hommalla) jne. jne. Kyllä Halla-Aho voittanee on Soini vastassa tahi ei.

Oletan että HA on vain odotellut sopivaa aikaa haastaa ja päästä johtoon ja kaikki ne puheet tyyliin "en ole johtajatyyppiä" ovat olleet vain hassuttelua. Nyt on sitten sopiva aika.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Soini on henkisesti valmis luopumaan puheenjohtajan paikasta. Tässä ei ole mitään dramatiikkaa vai pitäisikö puheenjohtavaihdoksen tapahtua PerSuissa vain kuoleman kautta ?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Soinin jatko on ?.

Veikkaan, että Perussuomalaisten syvät rivit eivät ole unohtaneet pientä ristiriitaa Soinin oppositiopuheiden ja tekojensa välillä. Lisäksi Soini lienee jo saanut oman osansa hunajapurkin sisällöstä.

Niko Sillanpää

Persuthan voisivat laittaa pillit kokonaan pussiin, koska puolueen tärkein funktio eli Soinin ministerinposti on saavutettu. Siksi puolue on niin tuuliajolla ollutkin hallitukseen lähdöstä alkaen. Eikä puolueen täyttymys tullut yhtään liian aikaisin Soinin horjuva terveys huomioiden.

Persut ei ole poliittinen puolue, vaan ajanhengen mukaisesti puolueprojekti.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä.
Puolueena perussuomalaiset ovat oikeastaan jo työnsä tehneetkin. Pandoran lipas on ikäänkuin aukaistu :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tietyssä mielessä olet oikeassa. Pekka Vennamoltakin kysyttiin viitisen vuotta sitten Suomessa käydessään, että eikö hän tunne vetoa palata Suomen politiikkaan. Hän vastasi suurin piirtein näillä sanoilla: "Miksi pitäisi? Minä olen kaiken mahdollisen jo saavuttanut ministerin virkaa myöten."

Kun ajattelee entisiä valtiomiehiä tyyliin Paasikivi tai Risto Ryti, niin etäällä on aatemaailma.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Minun veikkaukseni on, että Halla-aho vain "kokeilee kepillä jäitä" (Soinia) eikä ryhdy ehdokkaaksi jos Soini "ilmoittaa" olevansa puheenjohtaja vielä puoluekokouksen jälkeenkin.

Halla-aho väistelee omia sanojansakin teoista puhumattakaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Halla-Aho on kieltämättä keskustelutaidossa kärkikastia jos päivän politikkoja verrataan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Halla-ahosta tulee mainio Perussuomalaiset rp:n puheenjohtaja - Persut ovat hallitusvastuunsa aikana harmaantuneet ja jossain määrin myös sulautuneet poliittiseen eliittiin, joten tällainen kontroversiaali henkilö puolueen puheenjohtajana profiloi (terästää) puolueen jälleen median suosikiksi ja aktivoi samalla kansaa ottamaan kantaa päivänpolttaviin poliittisiin kysymyksiin (ainakin maahanmuuttopolitiikkaan).

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Voi hyvin olla. Ainakin ministerinpostin puuttumisesta johtuen Halla-aholla on vapaammat kädet kritisoida halltuksen politiikkaa ja Suomen tilaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ministerivastuu tosiaan pehmentää poliitikoista kulmia, Halla-aholla ei tuota "puutetta" vielä ole. Melko todennäköisenä pidän myös sitä vaihtoehtoa, ettei hänelle tätä pehmikettä ole tulevaisuudessa tarjollakaan, vaikka hänet valittaísiinkin PS:n puheenjohtajaksi..

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #18

Puolueen puheenjohtajat on hallituksessa mikäli puolue on hallitusvastuussa. Ei puoluetta johdeta kontorista käsin. Tämän tarkoittaa Soinin lähtöä ulkoministerin tehtävistä ja saman tien hallituksesta.

Kyllä Halla-aho ministeriksi pääsee vaikka ei ole eduskunnassa. Siitä on esimerkkejä ...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Halla-aho saattaa olla vuoden päästä Suomen ulkoministeri.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siihen eivät suvakit suostu. Hallitus hajoaa ennen kuin niin käy. Halla-ahon puolue ei yksinkertaisesti olisi hallituskelpoinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Halla-ahohan ei ollut ehdolla 2015 EK-vaaleissa, joten jos voittaisi PS:n pj-kisan niin pyrkisikö ministeriksi vai hoitaisi valtuuston istunnot Brysselistä käsin. Tosin on vaikeaa kuvitella Halla-ahoa ulko-, puolustus-, työ- ja oikeusministeriksi eikä sen enempää Mattilankaan tilalle.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

En olisi yhtään varma.
Tämä olisi kyllä oiva paikka havainnoida , mikä on Kokoomuksen ja Keskustan todellinen arvomaailma
ja sen paino suhteessa hallitushaluun,

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Puhisehdokkuus pakottaa Halla-ahon kertomaan, miten hän suhtautuu näihin hallituksen yhtiöittämis- ja yksityistämishankkeisiin koskien väyliä, sotea, työkkäriä jne. Halla-aho on taloudellisesti niin oikeistolainen että saattaa kannattaakin projekteja, jotka ovat jyrkästi vastoin persujen peruskannattajakunnan ja myös vähemmän rikkaiden maahanmuuttokriittisten etua.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Demareiden ja muidenkin innostus Perussuomalaisia kohtaan näyttää olevan ihan aitoa. Vielä ehtii jäseniksi ja äänestämään Jyväskylän puoluekokouksessa. Tervetuloa :-)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hauskaa tiedossa ja vauhtiakin varmasti.

Persuthan on 10% puolue ollut aina, ilman vatipäisiä äänestäjiä, jotka uskovat kaikkea puhetta ennen vaaleja.

10% puolue on kova sana Suomessa, onhan noita paljon muitakin, eikä niitä pidetä minään marginaalipuolueina, monella nyt on sokaistunut se näkökulma jytkyjen ansiosta. Soinin ansiota kaikki, ja jää historiaan merkittävänä poliitikkona, vaikkei persuista pitäisikään.

Se homma että sai minipuolueen muutamassa vuodessa noin isoksi, on Suomessa ihmeellistä. Uskon, että Soini luopuu jo ja jää katselemaan sivusta kun pojat tappelee.

Yksi varoituksen sana kuitenkin, persut pysyvät ehkä siinä 10% tienoilla, mutta jos Suomessa tapahtuisi ennen vaaleja joku vastaava isku kuin Saksassa ja Halla-Aho olisi puheenjohtaja, niin silloin tuo kannatus pomppaisi äkkiä kaksinkertaiseksi. Toivottavaa on, ettei näin käy, mutta mahdollista se on.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Soinin aika on ohi. Halla-aho ja Sampo Terho luultavasti kisaavat keskenään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Terho kertoi, että hänen kantansa on riippuvainen Soinin kannasta. Eli jos Soini asettuu ehdolle, Terho vetäytyy ehdokkuudesta.

On erikoinen tilanne, jos istuva pitkäaikainen puheenjohtaja asettaa itsensä häviölle alttiiksi, eikä poistu mestarina areenalta. Ihmisten mieliin jää mielikuva hävinneestä puheenjohtajasta, joka johti puolueen tilanteeseen, jossa puheenjohtaja syrjäytettiin vaaleissa.

Näin eivät yleensä menestyneet pitkäaikaiset poliitikot tee, vaan he eivät edes asetu ehdolle.

Epäilen, ettei Soinin kunto enää kestä. Teki aikanaan hurjia suorituksia. Istui EU-parlamentissa ja veti eduskuntavaalikampanjaa tehden koko valtakunnassa vaalikiertuetta. Hyytyi jo EU-parlamentaarikkona. Sen jälkeen joutui useaan kertaan pakolla keventämään työtään eri vaaleissa. Kuinka moni tekee niin monta peräkkäistä valtakunnallista vaalikiertuetta eri vaaleissa?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Muistuuko mieleen Stubb ja Orpo ? Samaa mieltä olen, Soini on tehtävänsä on tehnyt, Soini saa mennä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kommenteista kuultaa vähän asenne, että kiva, kun saadaan värikästä poliittista sirkusta .
Mutta rytinä saattaa myös tuhota paljon.
Todennäköisesti Halla- ahon taakse ryhmittyvät hallituksen linjaan ja omaan asemaansa pettyneet,
jotka syyttävät kaikesta EUta ja maahanmuuttoa.
He vain eivät muista,mitä mieltä H- a on työttömistä ja muuten köyhistä , muistakin vähemmistöistä kuin muslimeista.
Ja mitä mieltä hän on oikeasti ulkopolitiikasta.
Ja mitä hän oikeasti osaa ja mitä ei.

Kun t ä m ä selviää tälle nyt jo raivoa puhkuvalle joukolle,
s i l l o i n rytisee .
Kovaa. 2018 . Kylmiä väreitä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vladimir Putin kokoaa parhaillaan Euroopan populisteista rintamaa, johon Ukrainassa opiskellut ja Natoa kannattava Halla-aho ei sovi. Siksi en usko Halla-ahon pääsevän persujen puheenjohtajaksi

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ajatuksesi ei oikein auennut minulle.
Voisitko täsmentää hiukan?
Siis onko perussuomalaiset mielestäsi venäläismielisiä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #31

No mikä on tämä EU:n lippuja poltteleva partalapsi? Temput ovat suoraan Moskovan suuresta sirkuksesta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #35

Minäkin voisin saunan lämmittää eu-lipulla.
Enkä tykkää Venäjästä. Enkä ole ps:n sen paremmin kuin muunkaan puolueen riveissä.

Oma kantani on että vaikka ei pidäkkeettömästi liputa Naton tai EU:n puolesta, vaihtoehto B ei ole Putinisti, kommunisti impivaaralainen peräkammarinpoika.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #42

Minä vein tutuille tuliaisiksi EU-lipun mökille. On se siellä ollut naapurien ilona salossakin.

Timo Soini on länsimielinen vennamolainen ja toivon, että hän jatkaa persujen johdossa vielä toiset 20 vuotta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #46

Siihen sinulla on täysi oikeus, demarina melkeinpä velvollisuus. Hieno ele joka varmasti ilahdutti ystäviäsi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #42

EUn vastustus ja Venäjämyönteisyys on yhdistänyt mielenkiintoisia liittolaisia : persuja,vasemmistodemareita , IPUn nuivaa siipeä ja ihan oikeita kommunisteja.
Siellä alkaa muotoutua myös kaikkea sosiaaliliberalismia vastustava henki , joka paitsi ymmärtää Putinia,Puolaa ja Unkaria , alkaa kohta soittaa Narvan marssia.
On vaikea uskoa silmiään.

Ehkä nuo heräävät vasta sitten,kun H- a oikeasti käynnistää Nato - neuvottelut.
Ja hänen johtamansa puolue haluaa ( yhdessä Kokoomuksen kanssa ) puolittaa perusturvan , rajoittaa lakko - oikeutta ja kieltää kommunistipuolueen ?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kaksi kovaa kilpailija on ehdottomasti Hakkaraisen Teuvo ja Allah-ahon Jussi. Revi sitten näistä!

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Vaikkakin puoluekartan eri päistä, löytyy persuista ja vasureista samantyyppisiä henkilöitä.

Hakkarainen on Arhinmäen vastine.
Vaikkei käytäkään lenkkareita puvun kanssa :)

Halla-Aho on taas eräänlainen älykkö kuten vaikkapa Li Andersson.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Li Anderssonilla on vankka talous - ja sosiaalipoliittinen osaaminen.
Ei ole surkea ulkopolitiikassakaan.
J H- a ei hallitse politiikassa mitään muuta aluetta kuin hyvin alkeellisen ennakkoluuloihin vetoamisen ja kiihotuksen sekä verbaalisen venkoilun .
Näistä kahdesta poliitikosta ei voi puhua samana päivänäkään.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #67

Totta, Liandersson kun avaa suunsa, niin äänestäjät kaikkoavat, esim.Halla ahon leiriin..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juu ei käytä lenkkareita puvun kanssa vaan käyttää bäckmanveljeilyä suomipuheen kanssa.

Jaakko Paasonen

Joo...ja demareilla kisaavat tietysti: Husu vs. Harakka. ;-)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini vetäytyy kisasta, ei halua ottaa riskiä että poistuisi hävijänä areenalta.

Terho tulee Halla-ahon haastajaksi. Soini antaa Terholle tukensa ja Soinin kannattajat siirtyvät Terhon taakse. Jakolinja puolueessa asettuu näiden kahden väliin.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ei Soini vetäydy ja naisiakin vielä ilmoittautuu.

Ps. Ainut ilmoittautunut ehdokas on tällä hetkellä Teemu Torssonen. Kotisivu https://teemutorssonen.com/

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Loistava ehdokas persujen pj:ksi! Tästä se lähtee!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hankala rasti kaverille, jolla ei ole yleispolitiikkaan kiinnostusta eikä osaamista. Erilaiset puheenjohtajatentit olisivat melkoista kärsimystä. Pelkällä rasismilla ei kovin pitkälle pötkitä.

Siitä huolimatta toivotan menestystä. Tulee puolueen piilosanoma vihdoin julkiseksi.

Käyttäjän jounikaskiharju kuva
Jouni Kaskiharju

Mikä onkaan puudelit/nuivat? Jos itseisarvo enemmän kuin 1 niin ei valita.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Halla-aho on ehkä ainoa, tai ainakin selkein pj-ehdokas, joka voi palauttaa PS:ään uskottavuuden. Hyvä.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Ihan samaa ajattelin. Perussuomalaisista on tullut Soinin ministerisyys hingun myötä täysin mitäänsanomaton. Kannatusluviuistakin sen jo näkee.

Halla-aho on ainut politiikko, jolla on ollut kykyä nähdä tulevaisuuteen ainakin yhdessä asiassa, "pakolais" kysymyksessä. Tosin siinäkin hyvin vajavaisesti.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Halla-aho näkee pakolaiskysymyksessä tarkasti ja oikein. Se on se yksi ja ainoa kysymys, millä on mitään merkitystä.

Sitten kun se on ratkottu, voidaan palata taas normaaliin päiväjärjestykseen - siihen, missä poliitikot eivät juuri voi asioita pahasti sotkea, koska kaikki on korjattavissa ja muutokset mitä tapahtuu, ovat hyvin pieniä. Toisin kuin pakolaiskysymyksessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

"Se on se yksi ja ainoa kysymys, millä on mitään merkitystä".
Sama kaiku on sanojen kuin......
Huotari ei käytä tuollaista retoriikkaa huomaamattaan vaan tarkoituksella.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #76

Tietenkin käytän tarkoituksella, koska se on totta (mielestäni).

Jotain vainoharhaa tuossa kommentissasi kuitenkin näen. Suosittelisin lopettamaan vainoharhat.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Blogistia näyttää kiinnostavan perussuomalaisuus kuin karhua hunaja.

Omasta mielestäni politiikan henkilöityminen on sinänsä ongelma, aivan kuten se on Sdp:nkin puheenjohtajakuvioissa.

Miksi näin, kerron tässä:

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228649-s...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pakolaisongelma = EU, eli EU avasi Euroopan rajat kansainvaelluksen mahdollistamiseksi. Pakolaisongelmaa ei ratkaista ilman EU:n hävittämistä.

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Voi olla mahdollista, että pakolaisongelma=EU.

Mutta jos EU on ongelma. Miten EU hävitetään?

EU:ta ei voi pyyhkiä pois. Se ei myöskään helpolla lähde. Se on pesiytynyt. ja joillekkin ikuinen. EUta ei voi noin vain unohtaa, se on jättänyt jo isot arvet ihmisten tajuntaan. Suomalaiset ovat kuitenkin suomalaisia. ja pärjäävät ilman EU:takin. EU ei pärjää ilman rahaa, eli uskoa jäsenmailta, ja usko tuntuu hiipuvan..

Pieni maa nimeltä Suomi. Mitä tekee hän.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Ilmeisesti Jussi Niinistö lähtee kisaan jos Soini väistää. Eli kisa käydään joko Halla-ahon ja Soinin tai sitten Halla-ahon ja Niinistön välillä. Tosin jälkimmäisessä tapauksessa ehdokkaita tulisi varmasti enemmänkin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jomman kumman on todennäköisesti vetäydyttävä, Niinistön tai Terhon. Muuten Halla-aho on vahvoilla.

Niinistö sai ministerin paikan ja Terho jeesasi Soinia ratkaisevalla hetkellä, jotta Soini pääsi Brysselistä kotimaahan.
Molemmat ovat Soinin luottohenkilöitä. Asetelma on hankala, jos kisaavat vaalissa toisiaan vastaan. Se voi myös vaikuttaa jatkossa yhteistyöhön.

Todennäköisesti käyvät Soinin kanssa neuvonpidon kumpi vetäytyy. Jos Terho vetäytyy, niin mitä saa palkkioksi? Niinistö jos vetäytyy, niin sillä on jo ministerin paikka. Ministerin paikkoja tuskin enää vuosiin tulee, ellei yhteiskunnassa jotain aivan yllättävää tapahdu.

Soini pitää ulkoministerin paikan, Terhon osaaminen riittäisi siihen. Niinistön osaaminen on puolustusvoimien alueella. Joten ehkä nahkapäätös. Tulevaksi puheenjohtajaksi halutaankin eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja miettimään, millä Halla-aho pelataan pois laudalta.

Tynkkynen yllätti puolueen johdon puoluekokouksessa. Tilanne korjattiin ja lopulta ei enää istunut puoluehallituksessa. Mielenkiintoista nähdä minkälaisia ylläreitä on varastossa Halla-ahoa varten. En ihmettelisi yhtään jos tuleekin tieto ehdokkuudesta vetäytymisestä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pakolaisongelma on kyllä suuruudeltaan sieltä pienimmästä päästä, kun katselee lukuja työttömien, varsinkin pitkäaikais-ja eritoten nuorisotyöttömyyden osalta, siellä se suurin "aikapommi" tikittää. Olemme menettämässä kymmenientuhansien nyt syrjäytymässä olevien nuorten työpanoksen tulevaisuudessa, jota tämä vanheneva kansa välttämättä tarvitsisi.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Lyhyellä aikavälillä kuten sanoit, mutta pidemmällä aikavälillä maahanmuuttokysymys on todennäköisesti tärkeämpi. Syyt tälle voit nähdä Ruotsista jo tänään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Pakolaiskriisit ja köyhyys ja eriarvoistuminen ovat saman ilmiön ulottuvuuksia.
Globaalin talouden , kansainvälisen politiikan ja ilmastonmuutoksen.
Jos Suomen persut Halla- ahon johdolla ratkaisevat nämä ongelmat sulkemalla Suomen rajat, ihmettelen suuresti.
Ja rohkenen epäillä.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #68

Yksinkertaistettuna.. vain rajat sulkemallako nuo mainitsemasi ongelmat poistuvat? Rohkenen epäillä.
Ilmeisesti myös sulkisit persut pois politiikasta, samoilla perusteilla.
Kun kerran ovat niin totaalisen rasistista porukkaa että vastustavat jopa vapaata maahanmuuttoa mm..Afrikasta, josta tulijoita tänne Eurooppaan js työvoimapulasta kärsivään suomeen riittää...miljoonittain...
400 000 työttömän suomalaisen kaveriksi.

Sanoisin että huimat ovat visiot joillakin .

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Käsitykseni mukaan Perussuomalainen puolue on jättämässä hallituksen ja jäämässä oppositioon. Samalla Timo Soini luopuu puolueen puheenjohtajuudesta.

Uusi puheenjohtaja ja nimenomaan Jussi Halla-aho tulee nostamaan puolueen jälleen merkittäviin kannatuslukuihin seuraavissa ( ennenaikaisissa) eduskuntavaaleissa.

Nykyinen ja edelleen tulevaisuudessa pitkään jatkuva taloudellisesti epävakaa tilanne suosii populismia ja muukaisvihamielisyyttä.

P.S. Yksikin jihadisti-isku tai sen yritys Suomessa merkitsee täysvolttia nykyisissä gallup-mittauksissa.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

"P.S. Yksikin jihadisti-isku tai sen yritys Suomessa merkitsee täysvolttia nykyisissä gallup-mittauksissa."

Tässä olet oikeassa. Jo taannoinen Malmin raiskaus nosti PS:n kannatusta valtavasti, vaikkei kukaan menettänyt henkeään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisi vaikea nähdä Halla-ahoa noinkin suuren kannatuksen saaneen puolueen puheenjohtajana. Hän edustaa kuitenkin aika marginaalista, joskin meteliä pitävää, fraktiota Suomen kansasta. Lisäksi hän eiralaisiena tohtorismiehenä ei mitenkään voi olla keulakuvana takametsien miehille, kuten punaniskainen pullea nukkavieru "maisterisjätkä" Espoosta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei edusta marginaalia, vaikka ymmärrän että moni toivoo niin. Sai päälle 80 000 ääntä viimeksi ja vain Stubb taisi saada enemmän. On hölmöä aliarvioida ihmistä ilman loogisia syitä. Osaa myös pyöritellä mediaa miten tahtoo ja on saanut yleensä joka mediakohun jälkeen vain lisää kannattajia. Trumpin taidot sillä osiolla ainakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Marginaaleille onin tyypillistä aktiivisuus missionsa puolesta. Nuo 80.000 äänestäjää muodostivat sen marginaalin hänen vaalipiirissään.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Rinteen johtamassa hallituksessa Halla-aho tuskin istuu ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei taida istua missään muussakaan hallituksessa. Aivan siitä riippumatta onko persujen puheenjohtaja eli ei.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Koska Perussuomalaiset on henkilöjäsenpuolue, kannattaa seurata jäsenmäärän kehitystä. Jos se nousee huomattavasti kevään aikana, Halla-aho ja kannattajansa ovat tosissaan...

Mikko Toivonen

Näin vanhempana, mutta maailmanmenoa kaikilta mahdollisilta kulmilta sitoutumattomana nähneenä ja analysoineena näkisin selvänä, että mitään konfliktia ei Perussuomalaisten johtajavalinnassa tule vaan todellinen vaali uudesta johtajasta käydään vasta sitten kun Soini on ilmoittanut jäävänsä siitä tehtävästä sivuun. Olisihan se vastoin kaikkea järkeä, että puolue vaihtaisi tunnetusti yhden kyvykkäimmistä poliittisista johtajista tuntemattomaan sivuun.

Arvelen myös Halla-ahon ajattelevan näin ja korkeintaan tunnustelevan tilaa johtajan paikan vapautumista silmälläpitäen.
Halla-aho tunnetaan hyvin rationaalina joskin aivan liikaa maahanmuutto ja EU kritiikkiin keskittyvänä kun todella laaja-alainen johtaja ymmärtää valtakunnan todellisten ongelmien ja parannustarpeiden olevan kokoluokassa ihan muita kuin EU tai maahanmuutto vaikka ne tärkeitä asioita ovatkin.

Joku vihreä tai demari tietenkin olisi iloinen jos saisi aikaan persujen keskinäisen johtajakiistan lietsotuksi, mutta kokemus tunnistaa sen lietsomisen illuusioksi. Se olisi mahdollista puolueessa jossa ei ole kunnon johtajaa, mutta Persuissa tilanne ei ole se vaan siellä on vahva johtaja.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Vain kuulumalla Perussuomalaisiin jäseniin voit vaikuttaa puolueen puheenjohtajan valintaan.

Täytä tästä liittymishakemus :-) https://www.perussuomalaiset.fi/tule-mukaan/jasenyys/

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Ilmeisesti 1/3 persuista kannattaa jo Halla-ahoa. Se on yllättävän hyvä lukema ottaen huomioon että hän lähti kisaan vasta eilen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei siinä mitään ihmettelemistä ole mikäli on perussuomalaisten kanssa keskustellut. Ihmettelisin melko suuresti jos Halla-Aho ei voittaisi. Voittaa aivan varmasti mikäli maahanmuuttovastaisuuteen lisää vielä EU/eurovastaisuuden. Sinällään NATO-miehenä tuskin ajaisi EU:sta pois ennen NATOon liittymistä, mutta moisen kannan voi ilmoittaa aina valituksi tulemisen jälkeenkin.

Käyttäjän SeppoOlaviKosonen kuva
Seppo Kosonen

Alkukesästä saadaan todella mielenkiintoinen vaali uudesta puheenjohtajasta. Täällä kentällä on iso osa peruskannattajista sitä mieltä, että hallituksessa on oltu hieman köykäisin perustein verrattuna siihen mistä me ollaan äänet vaaleissa otettu. Asiathan ovat maahanmuutto ja mielestäni siinä ohessa oman maan väestön auttaminen silloin, kun ollaan ahdingossa. Siellä on monta kertaa sanottu kova sana kun tasapuolisesti ei olla avustettu kotimaan veteraania ja maahanmuuttajaa. Toinen tärkeä asia on euro ja EU. Siitä ei olla tietenkään purpatettu hallituksessa olon aikana, mutta kyllä iso osa äänistä tuli esim. eurosta eroon kannanotoin. Nyt Halla-ahon Jussilla on hyvät eväät puoluekokouksessa mennä haastamaan istuva puheenjohtaja. Oman plussansa tuo tietenkin myös se asia, että Jussi ei odotellut muiden mahdollisten ehdokkaiden tapaan mitä Soinin Timo sanoo jatkostaan.

Toimituksen poiminnat