Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Huippuluvut - työikäinen työväestö ja nuoriso palanneet SDP:hen

Demareilla on ollut viime vuosina kaksi vakavan puoleista väestöllistä ongelmaa. Toinen on ollut heikko kannatus nuorison parissa ja toinen työväestön kaikkoaminen.

Nämä puutteet eivät ole jääneet poliittisilta kilpailijoilta huomaamatta, ja niistä on piikitelty armotta.

Tänään saatujen lukujen valossa molemmat pulmat ovat helpottamassa. SDP:n kannatus 18-24-vuotiaiden joukossa on noussut 8 prosentista 13,6 prosenttiin. Lukuun ei voi olla tyytyväinen, mutta se on hyvä alku. Luottamus on palaamassa. Lähteenä on TNS gallupin tutkimukset.

Työväestön kannatuksen elpymisen selittää ennen kaikkea perussuomalaisten notkahdus. Työväestö kävi harharetkillä ja on palannut lopulta kotiin. SDP on 25 prosentilla suurin työväestön puolue. Tässä helpottivat varmasti syksyn 2015 pakkolait jotka saivat työväestön varpailleen. Kun perussuomalaisia äänestänyt duunari huomasi sunnuntaikorvauksien, sairaspäiväpalkan ja ylityökorvauksien olevan uhattuna, moni näki punaista. 

Joku vääräleuka voisi sanoa, että PS ei ole työväenpuolue ilman sosialismia, vaan työväenpuolue ilman työväkeä.

Nuorisokannatuksen elpyminen on vaikeammin tulkittavissa, mutta on hyvä huomata ettei nuoriso ole saari. Eivät he ole mikään erillinen ryhmä, jonka kannatus määräytyisi ulkopuolelta. Konkreettisilla vaihtoehdoilla ja hyvillä onnistumisilla saa myös nuorten luottamuksen. Yksittäisistä toimenpiteistä voidaan mainita nuorisotakuu.

 

Saa nähdä ottavatko poliittiset kilpailijat SDP:n elpyneen duunari- ja nuorisokannatuksen huomioon, vai jatkuuko sama virsi jatkossakin. Nythän elämme post fact societyssä jossa tosiasiat voi muokata mieleisekseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Perusasioistahan tässä on kyse. Asiassa lienee auttanut myös se, että SDP:n varjobudjeteissa on korostunut työllisyyden ja vientiyritysten kilpailukykyisyyden edistäminen erinäisten etuuksien nostelun sijaan. Työtönkin kun katsoo olevansa tulevia palkansaajia ja veronmaksajia, eikä syöttiläitä.

Palvelupuolella ihmiset tuntuvat heränneen siihen, ettei hallintohimmelöinti maakuntiin ja palvelutuotannon antaminen veroparatiisiyhtiöille säästä veronmaksajien rahoja. SDP:n linja tässäkin asiassa on vastuullinen: maksava taho järjestää ja hankkii oman harkintansa mukaan palvelun joko itse tekemällä tai ostamalla, mutta pakkoa yhtiöittää tai kilpailuttaa ei ole.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Näitä ulostuloja, ja niitä poikkeuksetta seuraavia, samaa uskontoa tunnustavien hymisteleviä kommentteja lukiessa karisee aina mielestä pieninkin toivo siitä, että jonain kauniina päivänä poliittiset broilerit kurkistaisivat kuplansa ulkopuolelle ja tajuaisivat jutun juonen.

Perusasia on se, että äänestäjäkuntaa riepoo maan tila, ja istuvan hallituksen politiikka. Se on se ainoa syy, miksi SDP:n kannatusluvut ovat nousseet.

Kun kaiken todennäköisyyden mukaan SDP siirtyy seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallitukseen, ja tekee täsmälleen samanlaista politiikkaa kuin nyt istuva hallitus JA maan asiat ovat jatkossakin aivan yhtä pyrstöllään, siirtyy uskovaisten kaarti taas ihmettelemään miksei oma viesti mene enää läpi.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

"Kun kaiken todennäköisyyden mukaan SDP siirtyy seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallitukseen, ja tekee täsmälleen samanlaista politiikkaa kuin nyt istuva hallitus."

Todellako samanlaista? Ainakaan työmarkkinoiden pakkolakeja tai tieverkon yhtiöittämistä ei SDP-vetoisessa hallituksessa koskaan tulisi.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #9

Antti Koskela

Onpas teillä järisyttävä visio !

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola Vastaus kommenttiin #9

Ongelmahan on siinä, että SDP vetoisessa hallituksessa jatketaan samoilla sävelillä kuin viimeiset 20 vuotta - pää pensaaseen ja ootellahan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
SDP siirtyy seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallitukseen, ja tekee täsmälleen samanlaista politiikkaa kuin nyt istuva hallitus

Ja mistäköhän tuo johtuisi?
-03 lähtien on ollut porvarienemmistö 6 puolueella .vas,sdp 2 puolueella.

Kerroppa miten saada muut puolueet kannatamaan vasemmiston ajamia asioita?
Siihen tarvitaan hallituksen kaikkien puolueiden äänet jotta olisi enemmistö.

Koska kansa on äänestänyt porvarit enemmistöksi ja porvaripuolueita on enemmän.lisäksi kun kok yritysjohtajan YTK jäseniä on jo 360 000 on AY aika hampaaton ajamaan palkansaajien asioita.

Kekkosen ajan vasemmistoa multa-kepu,MSP,komm,Krst. ei enää ole vaan ne on porvaripuolueita nyt.Kepu-87lähtien.Krst,MSP/ Ps-03 lähtien.Kommm.puoluetta ei enää ole ollut vuosiin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt vaakakupeissa on toisessa maahanmuutto ja toisessa "pehmeämpi" sosiaalipolitiikka.¨

Kummankohan äänestäjät tällä kokemuksella valitsevat? Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, vaiko "pehmeämpää" sosiaalipolitiikkaa?

Kaikenlisäksi media on nostanut esiin tiukemmassa maahanmuuttopolitiikassa tapahtuneita ylilyöntejä.

Ei ole mikään ihme, kun SDP:n ja Vihreiden kannatus on korkealla. Taitaa Vihreät olla Helsingissä nyt suurin puolue.

Jos velkaantumisvauhti pidetään samalla tasolla, kuin se on ollut 5 vuotta, niin olisi noin 8 vuotta aikaa laittaa asioita kuntoon, ennen kuin Suomi olisi lievästi ylivelkainen (velka 70-60% BKT:stä). Eli välttämättä tiukempaa sosiaalipolitiikkaa, ei säästösyistä tarvita, jos vain sitoudutaan talouden kunnostamiseen. Tietysti oma luku on turvapaikanhakijoiden lisääntyminen. Se lisää velanottovauhtia.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

"Jos velkaantumisvauhti pidetään samalla tasolla, kuin se on ollut 5 vuotta, niin olisi noin 8 vuotta aikaa laittaa asioita kuntoon, ennen kuin Suomi olisi lievästi ylivelkainen (velka 70-60% BKT:stä)."

Kai olet tietoinen, että Sipilän hallitus on vain kiihdyttänyt velanottotahtia? Vuonna 2016 otettiin enemmän velkaa kuin 2014 tai 2015.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Höpsis ! Mistähän ihmeestä Koskela näitä lukujaan kaivaa ? Joka tapauksessa väite siitä, että velanotto olisi kiihtynyt v. 2016 on kerrassaan posketon ja valheellinen. Hallitus on päinvastoin kyennyt lupauksiensa mukaisesti hillitsemään velkaantumista, mutta alijäämiä tasataan edelleen miljardiveloin.

Julkisen velan lisääntyminen v. 2014-2016.

2014 8,9 miljardia euroa
2015 9,4
2016 6,3

Lähde EKP:n makrotaloustilastot.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela Vastaus kommenttiin #11

http://www.talouselama.fi/uutiset/budjettiesitys-l...

Tässä. Lukusi ovat julkisen velan kasvua - eli niissä on kuntatalous ja sosiaaliturvarahastot mukana.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #11

Velan kasvu:
Heinäluomalta -07 Vanhasen II hallitukselle:
Velkaa vain 54 Mrd
Ylijäämää 3 Mrd

Vanhasen II Urpilaiselle perintö:
Velkaa 80 Mrd
Alijäämää 8 Mrd
Tuhlattu 3 Mrd ylijäämä.

VM laskelmien mukaan velkaa on -19 142 Mrd.
Velkakello jatkaa tikittämistä ,vaikka 4 miljardia leikataan ?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tarkennan hieman tota velkaantumista.

Valtion velan tilanne

Jos valtiolla on 146 mrd velkaa, silloin Suomen valtio on lievästi ylivelkainen. Kun valtiolla on oman bkt:n verran velkaa, se jarruttaa talouskasvua. Suomen BKT on noin 209 mrd euroa. Suomella on noin 48 mrd varaa ottaa velkaa ennen kun se on lievästi ylivelkainen. Valtio on lievästi ylivelkainen, kun velka on 70-90% BKT:stä. Nykyisellä velkaantumisvauhdilla on 30 mrd tullut lisää 5:ssä vuodessa. Eli noin 8 vuotta voisi nykyvauhdilla velkaantua, jotta olisi lievästi ylivelkainen. Siis voi siirtää veronmaksua jälkipolville. Tämä siis pitää sisällään sen olettaman, ettei velkaantumisvauhti kiristy. Se riippuu mihin suuntaan verotulot kehittyvät. Jos työttömyys lisääntyy eikä siten synny uusia työpaikkoja, niin velkaantumisvauhti kasvaa.

Talousongelmat ovat jo jatkuneet 10 vuotta. Jos mitään selvästi merkittävää muutosta ei tapahdu, voidaan pahimmassa tapauksessa roikkua samanlaisessa tilanteessa vuosia ja ajaudutaan ylivelkaiseksi, jopa nopeammassa ajassa kuin 8 vuotta.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Onnittelut Sdp!

Sdp on vastustanut liki kaikkia hallituksen esityksiä. Antoi suuret lupaukset. Unohti aiemmat virheensä.

Populismi tuottaa tulosta. Edestään löytää.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Miten PS:n edustaja voi syyttää muita populismista?

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Koska PS:n edustajat menee asialinjalla eikä tunteella.

Ja koska kun sanoo sanan populismi ei tarvi taaskaan osata mitään oikeaa sisältöä, asiaa tai mitään muutakaan.

Tohon populismihuuteluun tosin sortuu kaikki tällä hetkellä. Se on suunnattoman ärsyttävää.

Persut vaan on ainoita, jotka ei tunnu edes tajuavan sen ironiaa ;)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miten PS on onnistunut nytKepun ja Kokoomuksen politiikassa ?
-03-15 Oppositossa PS niin vastusti kepu ,kok politiikkaa ,oli niin kansanpuoluetta ja palkansaajien ja eläkeläisten puolella.

Tais tulla myytyä muutakin kuin vain hanuri,ministeriaitioon pääsystä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mitähän noista äänestäjistä pitäisi ajatella, jotka ensin äänestävät persuja ja sitten demareita. Eikö ne mitään opi.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Duunarin autossa ei ole pitkiä valoja.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

#13
Ajattele että heillä on arvoisensa edustajat.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ei sillä että kumpikaan puolue ääntäni saisi, mutta ketä sitten pitäisi äänestää?

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Liberaalipuoluetta, tietysti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #26

Aamos Ahola onko teillä edes ehdokkaita muualla, kuin Helsigissä ?

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola Vastaus kommenttiin #33

Näiltä näkymin listoja täytellään Helsingissä, Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Oulussa ja Keski-Suomen vaalipiirissä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #39

Listat varmaankin täyttyvät jokaisessa kunnassa,näitähän ei nyt kyllä käydä vaalipiiri-, vaan kunta- ja maakuntakohtaisesti.
Ahola, kommentisi osoittaa tiedontason puolueessanne, jatkakaa!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jotkut äänestävät jopa Vihreitä. Eivätkö ne tosiaan opi?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ottaa laskutikku esiin ennen vaaleja.

PS 38-162 muut.
SDP 42-158 muut.

Enemmistön politiikalla mennään .On menty porvaripolitiikalla jo -03-19.
porvaripuolueita 6-2 sdp,vas.

Mikä enemmistöllä on mennyt pieleen ?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Isot kiitokset Sipilälle. Hän on hutiloinnillaan ja kotiin päin vetämisellä auttanut oppositiota ja etenkin demareita kannatuksen nousussa. Sipilä itse on hallituksensa suurin rasite.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Isot "kiitokset" Sipilälle ja kumppaneille.Kun vaihdoitte kyykytys-tuen nimeä Perusturvaksi,toimeentulotuesta. Mutta piditte kiristykset samana kuin -94 ja -08 on ollut. Tuota tukea heikentävästi vain työttömille.

Toimeentulotuki
Perustulo otetaan toimeentulotuessa huomioon tulona.
Toimeentulotuki määräytyy perustulokokeilun aikana kuten ennenkin.
-Työstä kieltäytyminen voi vaikuttaa toimeentulotuen perusosan suuruuden alentamiseen.
(jolloin tuota "perustuloa " 487,89e/kk voidaan leikata 20%-40%
Ei siis 560e/kk käteen)

Perustulo (ennen peruspäiväraha työttömälle)
lapsilisät
kotihoidontuet ym. lasketaan tuloksi ja vähennetään toimeentulotuesta.
Käteen 487,89e/kk .
EI siis 560e/kk perustuloa.

Nokkela tulonsiirto yhteisistä verovaroista ,niille jotka kyllä saa muita Kelan tukia.Mutta ei tarvitse toimeentulotukea .

Perustuslain yhdenvertaisuuslakia lienee sormeiltu jotta tuo on mennyt läpi.
Eikä se ole mitään uutta kepu,kok.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse en ole ollut kovin huolissani demarien kannatuksesta nuorten keskuudessa. Esim. Vihreitä äänestäneet nuoret aikustuttuaan ja elämää ememmän ymmärtävänä ovat siirtyneet äänestämään muita puolueita, todisteena tästä on Vihreiden kannatuksen pysyneen koko heidän eduskunnassaolon aikana 10% molemmin puolin.

Pekka Iiskonmaki

''Huippuluvut - työikäinen työväestö ja nuoriso palanneet SDP:hen''

Se on hyvä. Mitä ajattelitte tehdä heidän hyväkseen? Jatkuuko duunarin fattan luukulla juoksuttaminen ja elvistely?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Voi se luukulla juokseminen on vanhanaikasta. Kännyllä kirjautuu Kelan palveluun ja näpyttelee tiedot lomakkeeseen.

Pekka Iiskonmaki

#23
Jutta puhui seuraavaa: ''Me sosialidemokraatit luomme 100.000 uutta työpaikkaa.''

Olen odotellut, mutta turhaa on vaivani ollut.

Antti ei ole demari pahimmasta päästä, mutta annetaanko Antin päättää puolueen linjasta?

Tarkoitan Antti Koskelaa. Puolue alkaa olla Antteja täynnä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #24

Pekka Iiskonmaki

Mikäs sen Lindtmannin hiljensi ? Onko Heinäluoma laittanut oppilaansa disponibiliteettiin ?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #25

Tulee mieleeni lasten loru.

Antti pantti karvalakki, viiden pennin villatakki.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #24

ME pers-kepu-kok loimme työpaikkoja jo 7 000.
Mutta kun ilmaistyötä tekeviä niistä oli 6 000 ja opiskelijat palas opinahjoonsa ne loput 1000 oli heitä.

Totuushan on TEM-16 marraskuu Työllisyyskatsaus
700 000 on työvoiman ulkopuolella.
142 000 Tekee ilmaistyötä,6000 enemmän kuin -15
Lisää on kuulemma mahdollista "työllistää" (Perusturvalla)

Lomautettuja oli 36 000

Kiky ei taida purrakkaan niin hyvin kuin on annettu ymmärtää?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Luultavasti jatkuu.
Kun tämä hallitus pudotti ansiosidonnaistapäivärahaa 500pv .300pv-400pv.
Putoaa sen jälkeen peruspäivärahalle ja toimeentulotuelle.

Toimeentulotuen ehtona työttömälle on työvelvoite tuota tukea vastaan .

Joten Työllisyys on taattu ja 1,8 milj.työvoimapulan poistajaa ei enää tarvita.

Veronmaksajat maksaa "palkat" tai ne hoidetaan velalla.

Pekka Iiskonmaki

#34
Ei velkapiikki ole loputtomiin asti auki. Korot nousevat jossain vaiheessa ja Valtion suurin kustannuserä on lainojen hoitokulut.

Tästä on lyhyt matka kehitysmaaksi.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

"Se on hyvä. Mitä ajattelitte tehdä heidän hyväkseen? Jatkuuko duunarin fattan luukulla juoksuttaminen ja elvistely?"

Nyt sekoitat. Pakkolait tulivat Kesk-PS-Kok hallitukselta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Hiljensi? Luultavasti Lindtmanin Antti ei halua häiritä toisen AY-demarin vahvistunutta puheenjohtajuutta.
Jos nuoret ovat tulleet demareita kannattamaan, se saattaa olla nuoren Lindtmanin Antin näkyvillä olon ansiota?
Nuori Antti on korkoa kasvamassa. Tulevaisuutta ajatellen. Ei laakereilla lepäämässä, vaan muissa tehtävissä täysillä. Veikkaan melkoista äänisaalista tulevissa kuntavaaleissa.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Pakko myöntää ilman Anttia muutamaa muuta ääniharavaa SDP olisi Vantaalla lirissä. Kohta päästään ennustelemaan omiakin ennustuksia.
Valitettavasti monelta unohtuu se todellisen laman jälkeinen elämä. Noususuhdanteessa ja valtionomaisuutta myymällä on hyvä surfata laineella.
Nyt kun vaihtoehtona on ainoastaan säästöt, totta kai se kirvelee. Itse tulen kärsimään vene ja mönkijäverossa ym muissa säästöissä. Työtenkijänä maksan veroni ja maksuni ei se muuksi muutu. Kansalaispalkka on jo aikaa sitten toteutettu lainvastaisilla toimeentulotuki ja asumistukijärjestelmillä ja kuka on loppupeleissä ollut niiden hyötyjä. Pienin hyödynsaaja on ollut tuen saaja itse. Kansalaispalkka on se viimeinen lääke siihen juoksupyörään jota jatkuu eläkeelle asti. Se on viisaitten ainut keino pitää yhteiskuntarauhaa yllä. Ainut mitä tuensaaja on saanut palkaksi on syrjäytyminen. Täytyy muistaa ne surffailun lähtökohdat. SDP lupasi poistaa autoveron (käyttömaksu), puuttua eläkeiän nostoon ja palauttaa sen takaisin, jonka Ahon hallitus aloitti. Monta Lipposen hallitusta istui ja sen jälkeen on istunut monta muutakin hallitusta, verot on ennallaan. Kaikki maksut tulevat pysymään ja monta tämän hallituksen aloittamaa kiristystä astuu tulevan hallituksenkin aikana voimaan. Ei niitä kukaan pura. Näin se vain menee. Eteenpäin mennään edelleen rahan ehdoilla, se on periaatteessa ihan sama kuka siellä torvea soittaa. Unelmia ja työväenpuolueaatetta voi yrittää levittää. Ei nuoret ole tyhmiä ne jotka ovat aktiivisia ne äänestää. Syrjäytyneet ei äänestele, ne tyytyy kohtaloonsa vähin äänin, murisevat mutta jatkavat elämäänsä omilla tahoillaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Asiaa kerrankin.
Vain tuo Lipposen 2 hallitusta .Veroista vastasi Kok Niinistö . Mitään ei noista voitu poistaa koska velkaa oli 201 Mrd ja alijäämä 65 Mrd. IMF hönkäili jo niskaan ja velkaa ei ulkomailta enää saatu.

Työväen aatteen sai haudata jo-92 kun EU-liittymisestä alettiin neuvotella.

Työn ja sosiaaliturvan yhteensovittamisesta päätettiin jo silloin-92.
Ahon hallitus alkoi toteuttaa sitä heti -94.

EU tulee käskyt. EU on jo sovittu
Palkat alas
Eläkkeet ja lapsilisät EU yhtenäiset
Sosiaaliturva alas
AY-valtaa pienemmäksi

Työttömien tukia kiristettävä
Tuen ehtona työvelvoite
Lähde:EU asiakirjat.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tämän asiakirjan -92 lakivaliokunta. Luin edm.sivulta.

Sosiaaliturvasta työhön EU-maissa
"Keskeinen periaate täällä on se, että jos pyydät hallitukseltasi sosiaalietuutta, hallituksellasi on oikeus, kenties jopa velvollisuus, pyytää vastavuoroisesti jotakin sinulta. Tämä on sosiaalisen sopimuksen perustavalaatuinen sisältö.
-Jokaisen oikeuden takana on velvollisuus."

1. Globalitalous hyvinvointijärjestelmän muokkaajana

- Euroopan Komission julkaisemasta Employment in Europe 1997 –julkaisusta.
- Siinä eurooppalaisen työllisyysagendan keskeisimmiksi kysymyksiksi määritellään joustavuus työnteon malleissa, joustavuus palkoissa, (työvoiman)
- maantieteellinen liikkuvuus sekä tietotaidon vajeet
lisääntynyt kontrolli työttömän työhalukkuutta kohtaan;
sosiaaliavustusasiakkaiden pakottaminen tekemään työtä
-etuuksiensa saamiseksi;
uusien työllisyyskoulutusohjelmien luominen;
pyrkimykset kasvattaa työtä tekevien ja työttömien välistä tuloeroa jne.....

JK.Kun Ahon hallitus tuon aloitti
oli ns.Liisan listat jatkoa tuolle mitä EU oli sovittu.

JK.
"Keskeinen periaate täällä on se, että jos pyydät hallitukseltasi sosiaalietuutta, hallituksellasi on oikeus ?

Kaikki Kelan etuudet on kansan sosiaaliturvaa,kansan omista verovaroista.

Toimituksen poiminnat