Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Demareiden pj-kisa: Rinne voittamassa ensimmäisellä kierroksella

  • Lähde: Lännen media
    Lähde: Lännen media

Lännen median demarivaikuttajille viime viikolla lähettämän kyselyn tulokset on julkaistu. Kannatukset ovat:

Antti Rinne: 58,5%

Timo Harakka: 27,3%

Tytti Tuppurainen: 14,2%

 

Ensimmäinen havainto on, että Antti Rinne on ratkaisemassa kisan jo ensimmäisellä kierroksella. Selvästi yli joka toinen vastaaja kannattaa tällä hetkellä Rinnettä.

Tosin epävarmoja ja vastaamatta jättäneitä on vielä paljon (lähes puolet) ja siinä lepäävät Harakan ja Tuppuraisen mahdollisuudet. Taitaa kuitenkin olla niin, että tavoittamattomien joukossa on paljon eläkeläisväestöä, jotka joko eivät käytä sähköpostia tai lukevat sitä niin harvakseltaan että kyselyt menevät helposti ohitse. Tässä väestönosassa Rinne lienee vielä suositumpi kuin demariväestössä keskimäärin. 

Lisäksi kannastaan epävarmat ja päättämättömät kallistuvat usein istuvan puheenjohtajan puolelle ja kannattavat muutenkin status quota. Sekin suosii näinä viikkoina Rinnettä.

Ehdokkaista Tytti Tuppuraisen kannatus on noussut edellisestä Lännen median kyselystä selvästi. Hän virallisti pj-kisaan osallistumisensa vasta edellisen kyselyn loppuvaiheessa, joten on ymmärrettävää että nousua on tullut. Timo Harakan kannatus on sen sijaan hieman laskenut (30 -> 27%). Jääkin nähtäväksi saavuttaako Tuppurainen vielä Harakkaa ja tuleeko kakkospaikasta tiukka kisa. 

 

Itse en ole vielä lyönyt kantaani lukkoon, mutta vaikuttaa siltä että demareiden kenttä on tyytyväinen Rinteeseen ja yli 20 prosentin kannatuslukemiin. Monet ovat noteeranneet Rinteen parantuneen esiintymistaidon, helpon lähestyttävyyden ja ahkeran kentän kiertämisen. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Muita tuloksia: suosikkipuolueita hallituskumppaneiksi ovat kepu, vassarit ja vihreät.

Natoa kannattaa noin 1/3 jos Ruotsikin liittyy.

Kokoomusta ja PS:ää ei haluta hallitukseen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

No just.Tehkääpä se virhe että otatte Perheyritys/Kepun ajamaan "kansan" esim.Kone,Fazzerin,Paulingin perillisten asioita.

Sdp,Vas,PS (jos vaihtaa takkinsa "työväenpuolueeksi")vihr.

Vaikka yks lysti mikä kokoonpano,EU ne käskyt tulee.
Ja porvaripuolueita on 6-2 sdp,vas.vasemmistoa -03-19

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Olen maksanut SDP:n jäsenmaksua 42 vuotta. Lupaan, etten äänestä minkäänlaisissa vaaleissa ainoatakaan puoluetta, joka viettää päivänkin samassa hallituksessa Laura Huhtasaaren puolueen kanssa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #10

Samoin minä en enää äänestä demareita koskaan jos Kepu istuu seuraavassa hallituksessa.
Kyllä 70v ikään kahdet lamatalkoot alkoi jo riittää.Niin palkansaajana kuin eläkeläisenä.
Samoin Pankkien tukemiset KOP ja SYP ,nyt EU-pankkien.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #11

Kumpi taas kuuluukaan Kepuun: Katainen vai Urpilainen?

Parasta tietysti olisi, jos PS hajoaisi. Eivät Jari Lindström ja Tiina Salovaara kuulu samaan puolueeseen Jussi Halla-ahon ja Laura Huhtasaaren kanssa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #15

Ei kun Elovaara. Kukaan ei edes huomannut.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Mitäpä tuumaisit blokkivaaleista eli SDP+VL+Vihreät yhteisellä ohjelmalla ensi ek-vaaleihin? Hallitukseen mahdollisesti täydennykseksi ne jotka pääpiirtein blokin ohjelman hyväksyvät.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Ei taida olla mahdollista, koska SDP ei ole punavihreä puolue.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Jyväskylähän on aina ollut poikkeus suomalaisessa politiikassa. Täällä ei SKP:n vähemmistöllä koskaan ollut asemia eikä demareissa ollut juurikaan "pitsinkiläisiä" oikeistodemareita vaan vasemmistolaisempaa ay-väkeä ja maaseutudemareita. Yhteistyö pelitti hyvin.

Nykyisin tilanne on suunnilleen sama, Jyväskylässä ei juurikaan ole Tölö Ungan henkisillä liberaalidemareilla asemia SDP:ssä ja Vasemmistoliitto on enemmän ay-väen kuin anderssonilaisten punavihreiden hallinnassa. Täällä tulee herkästi harha, että puolueet olisivat yleisestikin läheisiä.

Valtakunnallisesti valitettavasti kuljetaan eri teitä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suostuisiko Rusila siihen, että ohjelman ulkopoliittisessa osassa tuomitaan Krimin miehitys, Itä-Ukrainan sota ja laittomien siirtokuntien rakentaminen palestiinalaisalueelle?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

J-PV: "Suostuisiko Rusila siihen, että ohjelman ulkopoliittisessa osassa tuomitaan Krimin miehitys, Itä-Ukrainan sota ja laittomien siirtokuntien rakentaminen palestiinalaisalueelle?"

Vastaus: Kyllä, vaikka olenkin em asioista eri mieltä niin onneksi Suomen hallituksen toimilla näissä on täysin merkityksetön rooli, ulkopolitiikkahan on ulkoistettu pitkälti Saksan hoidettavaksi. Sen sijaan mm Suomen talouspolitiikan suunnassa, kotimaan ympäristö-, koulutus- ja sosiaalipolitiikassa sekä tasa-arvokysymyksissä yhteistä pohjaa voisi löytyä ja näissä hallitus ja parlamentti voisivat olla ratkaiseva toimija - tarvittaessa jopa EU:n tai EKP:n aisan yli potkien.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Mediassa rummutettu kapina Rinnettä vastaan taitaa olla melko pienen piirin aktiivista touhuilua, jäänee tussahdukseksi.

Näillä näkymin Rinne valitaan ensimmäisellä kierroksella.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Näin taitaa olla. Tyytyväisyys Rinnettä kohtaan on tulosten perusteella suurta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No eihän tämä mikään aito vaali ole, melkolailla julkisuustemppu.

Antti Lindtmannin sotkeminen suohon oli Rinteen pelastus, eihän noista kahdesta muusta ''ehdokkaasta'' ole mitään varteenotettavaa vastusta. Rinne on kaikki varteenotettavat vastustajans syrjäyttänyt nätisti. Kova peluri.

Paljonko lyötäisiin vetoa, että jos Urpilainen tai Lindtmann olisi lähtenyt haastamaan, niin Rinne häviäisi selvästi, niin ''suosittu'' on Rinne.

Henkilökohtaisesti minulla ei ole merkitystä kuka on puheenjohtaja, mutta Suomen kannalta olisin toivonut, että demarit heräisivät ruususen unestaan tähän päivään ja uudistuisivat, mutta haaveksi se jää.

Harakan ulostulot osoittavat kaikki isot demariongelmat, ei ole nuorten keskuudessa lainkaan suosittu puolue, eikä juuri koeta minään uudistajana. Surullista kuultavaa.

Tällaisena aikana, kun Suomessa on oikeistolaisin hallitus ikinä, niin kannatus pitäisi koko vasemmistolla olla valtavasti isompi, kuitenkin kannnatus on lähes tasoissa kepun kanssa ja kokoomuskin lähellä. Tämä osoittaa, että Rinteen vaihtoehto ei ole kansalle mikään vaihtoehto, se on vaan kahdesta pahasta se pienempi paha.

Onnea tulevaisuuteen, sillä se tulee olemaan mahdollisesta pienestä vaalivoitosta huolimatta surkea.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Annappa vinkki miten demarit ja vasurit saa muilta puolueilta kaapattua 101 kansanedustajaa?Jotta olisi enemmistö.

Kepulaiset lapsetkin rokotetaan jo kehdossa äänestämään Kepua.
Kok ja RKP ei hypi puolueesta toiseen .PS on liikkuvia äänestäjiä jotka voi valita ihan mitä vain ,joko KOK tai vaikka kristil.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Demareille kävisi hyvin SDP, Vasemmistoliiton ja Vihreiden Punavihreä-hallitus, jossa RKP on mukana. Kuitenkin on hyvin epätodennäköistä että yhteiskannatus puolueilla olisi riittävä, lisäksi olisi suuri riski iltalypsylle. Valitettavasti Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat kävelleet hallituksista milloin mistäkin syystä, eikä luottamus ole täydellistä. Usko Kokoomuksen ja Keskustan pysymiseen on korkeampi.

Toimituksen poiminnat