Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Kaikki blogit puheenaiheesta Luottamus työpaikoilla

Irtisanomisuhka vai parempi yhteishenki työpaikoille?

Irtisanomisoikeutta ollaan muuttamassa. Olen nähnyt kommentteja asiaan liittyen. Yksi perustelu on työllisyyden parantaminen, mitä en ymmärrä. Kun yksi ihminen irtisanotaan, toinen otetaan tilalle. Tämä ainakaan ei paranna työllisyyttä, sillä työllisten määrä pysyy vakiona.

 

Toinen perustelu on se, että ei tiedä onko henkilö sopiva työhön ja irtisanominen on hankalaa, jos käy niin, että väärä henkilö on otettu töihin. Koeaikaa on nostettu 6 kuukauteen. Luulisi, että sinä aikana oltaisiin huomattu työntekijän toiminta ja kyvyt.

Selviytymislauseke paikallisessa sopimisessa

Monet työntekijäjärjestöt ovat jo hyväksyneet niin sanotun selviytymislausekkeen, toisella nimellä kriisilausekkeen. Sen mukaan yrityksen joutuessa poikkeuksellisiin taloudellisiin vaikeuksiin työntekijöiden työehtoja ja palkkojakin voitaisiin alentaa paikallisella tasolla niistä sopien esimerkiksi irtisanomisten tai lomautusten sijasta. Hämmästyttää, että jotkut työntekijäjärjestöt ovat jo hyväksyneet kriisilausekkeen, vaikka lopullisesti se on vasta hyväksytty, kun koko kilpailukykysopimus kokonaisuudessaan on mahdollisesti hyväksytty.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä