Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Kaikki blogit puheenaiheesta Sunnuntailisät

Yrittäjät - palkitkaa esimerkillisiä työnantajia näkyvyydellä!

Viidakkorumpu pärisee myös Oulussa!

Olen kuullut edelleen jonkin verran juttuja työelämästä, vaikka en ole ollut aktiivisesti mukana työelämässä sitten vuoden 2002, jos reilun kuukauden mittaista tosin keskeytynyttä työkokeiluani vuonna 2008 ei lasketa mukaan. Nähdäkseni riskiryhmät työehtosopimuksia laiminlyövissä yrityksistä ovat pienet alihankitafirmat, joissa sopimuskäytäntöä ei noudateta, koska niitä ei ole ikinä ennenkään noudatettu.

Esimerkki sunnutaivuorolainen Eki!

Työelämän on aika uudistua palkkauksen osalta

Olen miettinyt työntekijöiden palkan lisiä ja olen joutunut vähän pehmentämään kantaani sunnuntailisien romuttamista kohtaan. Kaikkien etu olisi mahdollisimman yksinkertainen ja selkeä sopimuskirja palkkojen osalta joka alalla, jos ei ole kyse henkilökohtaisesti neuvoteltavista palkkioista.

Olisi parempi että kuukausipalkkaosuutta tai tuntipalkkaa nostettaisiin ja otettaisiin pyhälisät ja ehkä iltalisätkin pois.

Enemmän sunnuntaivuoroja

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi ravintolat ovat kiinni sunnuntaisin - päivänä, jolloin ihmisillä olisi eniten aikaa käydä niissä syömässä? Vastaus on ilmeinen: sunnuntain kaksinkertainen palkka tekee liiketoiminnasta helposti kannattamatonta ja sen vuoksi monet ovet pysyvät säpissä.

Kokoomus - Näpit irti sunnuntailisistä

On vähintään oikeudenmukaista ja kohtuullista maksaa ylimääräistä siitä, että duunari työskentelee toimistoajan ulkopuolella epämukavina aikoina eli silloin, kun suurin osa ihmisistä viettää vapaa-aikaa turvaten mm. heidän turvallisuus, hoiva ja huolenpito.

 

Sunnuntailisät säilyvät - uudet työpaikat menetetään

Matkailu- ja ravintola-alan uudet työpaikat jäivät sitten syntymättä​. Hallitus päätti (28.9.2015) muuttaa esitystään ja jättää sunnuntai- ja ylityökorvauksen ennalleen. Hallituksen alkuperäinen esitys (8.9.2015) olisi leikannut - tai pikemminkin kohtuullistanut - nykyisen 100 prosentin sunnuntaityökorvauksen 75 prosenttiin.

Höylätäänkö oikealta vai vasemmalta?

Viime viikot ovat kirkastaneet missä politiikassa on kysymys. Valtiontalous on epätasapainossa kun julkinen sektori kuluttaa enemmän kuin tienaa. Tämä ongelman ratkaisemiseksi on politiikkojen ykköstyökalu juustöhöylä. Kaikkien mielessä on politiikan suuri kysymys: Miltä puolelta höylätään?

Työmarkkinaoksennus

Tämä teksti on pitkä ja täynnä jo sanottuja asioita. Kutsun tätä omaksi työmarkkinaoksennuksekseni, sillä yritän purkaa tässä ajatuksiani viime päivien aikana jyllänneestä työmarkkinoihin ja talouteen liittyvästä keskustelusta. Olen yrittänyt olla hiljaa ja katsoa keskustelua sivusta. Kuitenkin tunteiden ja argumenttien ryöppy täytti vatsani, enkä luonteeni vuoksi kyennyt olemaan hiljaa. Nyt yritän käydä asiaa läpi käymällä läpi hallituksen toimia, konsensuspolitiikan muutosta, lakon legitimiteettiä ja lopulta talouspolitiikkaa teemalla ”mihin tästä pitäisi ajatella”.

Toimihenkilönäkökulma leikkauksiin

Leikkauksista raivostuneet lisistä elävät alat ovat raivostuneet hallituksen suunnittelmista lisien leikkaamiseksi. Palkkatyön ja yrittäjäksi alkamisen kannattavuuden eroja kavennetaan, mikä on ihan hyvä asia talouden kannalta. Vastapainoksi esitetyt muutokset työntekijöiden muutosturvaan ovat olemattomat. Esitetty keskimääräisen kuukausipalkan kokoinen ”valmennus” haiskahti hyvävelijärjestelmän keksinnöltä, koska kukaan ei kerro, että kuka nämä ”valmennukset” tulee järjestämään.

Miesten on puolustettava naisia hallituksen hyökkäykseltä

Meitä Suomalaisia hallitaan useammalla asialla, jotka eivät ole absoluuttisia totuuksia  vaan poliittisia arvoja. Siis valintoja. Kansa on saatu uskomaan ettei ole mitään  muita vaihtoehtoja, kuin oikeisto puolueiden politiikka. Tuo politiikka kurjistaa elämää tulokäyrän alemmassa päässä ja pitää varallisuuden eliitin hallinnassa. Meidät siellä tulokäyrän yleisemmässä(eli alemmassa) päässä on saatu uskomaan, että jos emme noudata eliitin ja Oikeisto-Hallituksen meille ilmoittamia vaihtoehtoja, meidät perii hukka. Ja se on sellainen hukka, joka ei anna anteeksi.

Analyysi: ”Yhteiskuntasopimus 2.0” on huono ja vaarallinen vitsi

Hallitus julkaisi tänään suunnittelemansa korvaavat toimet Sipilän yhteiskuntasopimuksen kaaduttua. Tarkoituksena oli hakea kilpailukykyä lisääviä toimia, joista päätetään hallituksen kesken ilman työmarkkinajärjestöjä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä