Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Kaikki blogit puheenaiheesta Hovioikeus

Väkivaltainen käyttäytyminen saa jatkua, niin työssä kuin kotona.

Hovioikeus on aiemmin linjannut mm., että rikoksen rangaistavuutta vähentää mm. rikoksen lyhyt kesto. Nyt on saatu tietoon uusi rangaistusta alentava tekijä: jos rikoksesta tuomittaisiin vankeutta ja se estäisi rikoksentekijän työllistymisen turvallisuusvalvojaksi tai vartijaksi pitkäksi aikaa niin on paikallaan vankeuden sijaan tuomita vain sakkorangaistus.

Kun terrorismirikoksesta syytetty vapautettiin

Suomalainen yleisö hämmästeli, kun Suomen ensimmäisen terrorismioikeudenkäynnin syytetyt vapautettiin hovioikeudessa. Jutun päätekijä sai käräjäoikeudessa pisimmän rangaistuksen: vuoden ja neljä kuukautta ehdollista. Helsingin käräjäoikeuden mukaan hän oli kerännyt Suomesta rahaa terroristiseen tarkoitukseen, värvännyt veljensä al-Shabaabiin ja yrittänyt siepata veljenpoikansa terroristijärjestön koulutusleirille.

Kun hovioikeus teki päätöksensä, jutun pätekijä oli perheineen lähtenyt Syyriaan ISIS-järjestön riveihin.

Poliisitoimintaa parannettu mutta riittääkö se?

Ulvila-jutun poliisitutkinta epäonnistui! Poliisihallitus on nyt laatinut muistion siitä, miten esitutkintaa on parannettu. Riittääkö se?

Oikeus voitti

Hovioikeus

Hovi korotti tuomiota miehen rusikoimisesta

Nyt tässä asiassa hovioikeus näki asian siten, niinkuin me kaikki sen näemme ja koemme, oikeus voitti ja kumosi Kemi-Tornion käräjäoikeuden käsittämättömän rasistisen tuomion. Hovioikeus näki tekijän toimineen törkeästi vielä tekonsakkin jälkeen. Tähän voi vain lisätä, Suomi on sittenkin oikeusvaltio, oli yksilö sitten kuka tai mikä tahansa, HYVÄ SUOMI !!

Tämän päivän LK:n kirjoitus ks. asiasta

Timo Soini toiseksi luotetuin poliitikko presidentin jälkeen

Timo Soini on luotetuin politiikko heti presidentin jälkeen. Ei ihme että ministeriautojen takapenkeillä hikoillaan. Uudet vaalit tarkoittaisivat tässä poliittisessa tilanteessa todellista mullistusta.
Nykyhallituspuolueiden kansanedustajilla, tai ainakin joillakin heistä ei olisi mitään asiaa pitkään aikaan ministeriautojen takapenkeille. Tämä siellä penkeillä nyt tiedetään.

Valittajien valtakunta

Myönnän heti aluksi, että kyllähän minäkin valitan. Valitan säästä, valitan huonosta palvelusta, lämpimästä oluesta, ruuasta, hinnoista jne. Valitan siis milloin mistäkin. Tämän tavan olen opetellut ystäviltäni, joiden mielestä minkään yrityksen toiminta ei kehity, jos kukaan ei kerro mikä heillä mättää.

 

Mutta siinä oman valittamisen lomassa silmiin on pistänyt kaksi asiaa, joista valitetaan aina ja ikuisesti. Nämä ovat rakentaminen/tontin osto/rakennussuunnitelmat ja oikeudenkäynnit. Ja ainakin osittain nämä valitukset ihmetyttävät suuresti.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä