*

Ajatuksenjuoksuja - Antti Koskela

Kaikki blogit puheenaiheesta Teloitus

Suomi 100 -myntinlyöntiin ei enää 'lahtarit aloitti!' eikä lapualaisnarratiivia

Provoilevan teloituskolikon kruunapuolen mukana poisvedetty parempi kääntöpuoliskokaan ei riitä tekemään siitä kelvollista muistuttamaan ja juhlistamaan kokonaisosuvasti itsenäisyytemme ajan alkuvuosikymmenistä, kansalaissodasta selviytymisestä sekä Suomen kansakunnan ja demokraattisen valtion rakentamisesta ja muotoutumisesta.

Ministeri Orpon teloitus!

Suomi teloittaa itsensä sadan vuoden välein. Köysiä rasvataan, aseita ladataan ja meteli on sen mukainen. Syytökset lentää avoimien rajojen yli ja kaikki ovat tyrmistyneitä jopa ministeri Orpo, joka on allekirjoittanut suostumuksensa juhlarahojen tekemiselle. Orpo on orpona seinää vasten ja kolikon esimerkin mukaan rivistöt on valmiina ampumaan!

PAINOKONE SEIS!

EHKÄ HAUKUMME KUITENKIN VÄÄRÄÄ PUUTA!

Koulutuksen oikeistolainen, musta historia ja nykypäivä

Eilen olivat Jyväskylän norssin 100- ja lyskan entisten oppilaitten 70-v-juhlat.  Koulujen lahtariperinne kirkastui tähän päivään ulottuvaksi.

 

Pikkumainen Jyväskylä kehitettiin 1800-luvulla suomenkielisen oppi- ja kirjasivistyksen tukikohdaksi. Lyseo, tyttölyseo ja opettajaseminaari vetivät nuoria puoleensa kuin kukkapehko pölyttäjiä.

 

Viimeinen Suomessa teloitettu nainen - Martta Koskisen tarina

Viimeinen Suomessa teloitettu nainen - Martta Koskisen tarina

Lisälehdet kertomukseen

*

Martta Koskisen kuolema

Laulu

Kun kirjeen saimme vankilaan

- sen nuori tyttö kantoi povessaan -

jo nukkui mullan alla Martta,

laulu huulillaan.

 

Elvi Sinervo

 

*

Lunnasrahat mittava tulonlähde jihadisteille

Jihad, Teloitus, Kiristys, ISIS

Lähi-Idässä toimivat terroristijärjestöt (al-Qaida ja sen liittolaiset) eivät ole mitään tyhjätaskuja. Heidän päätulonlähteensä on nykyään kidnapattujen eurooppalaisten henkilöiden hengistä vaaditut lunnasrahat. The Times-julkaisun tekemän selvityksen mukaan, al-Qaida kumppaneineen on tienannut lunnailla 125 miljoonaa dollaria viimeisten viiden vuoden aikana.

Kuolemanrangaistuksesta

Ylen uutinen kertoo sensaatiohakuisesti Ohiossa käytetystä uudesta teloitusruiskeesta, joka otsikon mukaan aiheutti pitkän kuolinkamppailun. "Pitkä kuolinkamppailu" tuo minulle ensimmäisenä mieleen halvaantuneen isoäitini, joka vietti kuukausia puhekyvyttömänä vuodepotilaana, kunnes sairaalan lääkäri armollisesti päätti olla hoitamatta hänen saamaansa keuhkokuumetta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä